Zamolxes-Sfaturi pt Vatra Stramoseasca

 

In aceasta zi mareata, voi, oamenii va adunati. Popositi acum cu mine pe acest intins plai romanesc si mana sa va dati. Uniti in inimi, uniti in gand curat si bun. Lasati suflarea romaneasca sa se extinda peste tot. permiteti deci, sufletului vostru, adevaratul suflet romanesc, sa cuprinda zarea intreaga si sa aduca la suprafata, tot ceea ce voi, acolo, ascuns in profunzimea voastra, aveti. Este vorba de curatenia gandului. Este vorba de frumusetea voastra. Este vorba de frumusetea plaiului romanesc. Aveti in voi valori inestimabile. Nu le acoperiti cu ceea ce pare a sclipi. Cugetul vostru este plin de adevaruri. Lasati mesajul din interiorul vostru sa va bucure copii, sa va bucure neamurile.

Eu, Zamolxes, sunt impreuna cu voi, asa cum dintotdeauna energiile mele au fost. Am indrumat pe multi, in timpurile mele, cand pe pamant in corp uman traiam. Indrum acum, din sfera mea energetica, pe toti cei ce un gand bun si luminos au pt acest pamant.

Este vremea dragii mei, sa va dati mana, sa lucrati cu totii impreuna, asa cum in alte dati, in cetatile dacice, voi toti, ati format o familie, indiferent de unde proveneati. Este vremea dragii mei romani, sa va deschideti usa caselor, sa primiti si vecinul si strainul. Sa-l ospatati, sa-i dati un gand bun si sa faceti din el un prieten adevarat. Este vremea sa va deschideti inimile si sa va gasiti acolo, adanc in voi, adevaratele voastre comori de cugetari, de bunatate, de intelepciune. Sa aratati toate acestea si vecinului si strainului si toti impreuna sa va ajutati si sa va construiti o noua forma de viata. O forma specifica voua, ghidata de cugetul din interior.

Voi nu aveti nevoie de guverne si institutii. Voi aveti in adancul sufletului vostru, Bunul Simt. Aveti in adancul vostru, iubirea si ospitalitatea. De ce v-ar fi greu sa va organizati singuri in gospodariile voastre? Acum, gospodarii in care va ajutati unul pe altul si va realizati traiul si bunastarea de azi si de maine. Sunteti spirite deschise. Sunteti inventatori si cugetatori. Aduceti-va in aceasta gradina mare a tuturor familiilor, aduceti-va spiritul vostru creativ si inventiv si realizati-va aceste gospodarii unite, in care nu mai asteptati sa vina altii sa va spuna ce aveti de facut. Gospodariti-va voi intre voi. ajutati-va unii cu altii si depasiti tot ceea ce statul vostru v-a impus.

Proveniti din dacii liberi. Sunteti oameni liberi. Unde ati lasat aceasta libertate? Cui i-ati dat-o? Si de ce nu sunteti capabili sa v-o luati inapoi? In ograzile voastre, in casele voastre, incepeti sa ganditi cum ati putea sa va refaceti, sa reveniti la gospodaria voastra si la libertatea voastra.

Ograzile voastre, ale vecinilor si prietenilor, uniti-le, adunati-le si realizati tot ceea ce v-ar trebui pt buna voastra desfasurare a vietii, in comun, prin ajutor. Ati uitat clacile de altadata? Ati uitat sezatorile de altadata? Ati uitat sfaturile voastre ale inteleptilor? De ce nu va adunati sa puneti toate acestea impreuna si sa incepeti sa va organizati viata asa cum doriti voi si nu asa cum va impun altii. Cei care doresc sa va impuna, o fac pt propria lor putere, pt propriul lor trai si nu pt voi.

Oare aceste milenii de sclavie nu au fost de ajuns? Oare nu ati inteles ca pana nu va luati viata in propriile voastre maini, nu poate altul sa va organizeze si sa va aduca bunul trai? Oare cat timp va mai trebuie ca sa intelegeti ca sunteti proprii vostri stapani, proprii vostri conducatori?

Incepeti cu ceea ce aveti, cu ce puteti, dar nu uitati ca sunteti multi si va puteti ajuta unii pe altii. De ce v-ati izolat, de ce v-ati retras si de ce adevaratele prietenii nu incepeti sa le realizati din nou? Atunci, in cetatile noastre, noi toti eram o familie. Noi toti ne ajutam unii pe altii, ne indrumam. In ograda fiecaruia intram cu totii si ajutam la treburile casei. In ograda fiecaruia participam si la nunti si la botezuri si la plecari. De ce nu ati face-o si acum?

Marele oras v-a determinat o crestere a egoului, o crestere a separarii si nu a facut decat sa va saraceasca. Voi credeti ca averile adunate inseamna bogatie? Priviti in sufletul vostru si vedeti cat de saraci sunteti. Dar comuniunea si comunitatea, aceea este si aduce abundenta si multumirea sufletului.

Reveniti deci, dragii nostri, la ceea ce ati fost odinioara: o familie, formata din multe familii, care se ajutau, se indrumau si se ghidau si erati toti ca o mana, ca degetele unei maini. Acesta este viitorul. Reveniti deci, la vatra stramoseasca, care ati fost odata.

Va imbratisez cu multa iubire

Zamolxes

Sursa: Mihaela Palade

Publicat de

danielgaucan

Sunt un spirit liber.

Un gând despre „Zamolxes-Sfaturi pt Vatra Stramoseasca”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s