Sa impartasim lumina din fiecare din noi

Hindisii din toata lumea celebreaza Divali, festivalul luminilor, in 5 noiembrie 2010. Exista stravechi legende hinduse legate de acest festival, semnificand in esenta victoria binelui asupra raului in fiecare aspect al vietii. Se aprind multe lampi de pamant cu ulei (candele) cu aceasta ocazie. Lumina acestei lampi imprastiind intunericul este simbolul luminii bunatatii din inima umana, care are puterea sa alunge raul sau tendintele negative.

 

Suntem alaturi de hindusii de pretutindeni in sarbatorirea acestui frumos festival, care celebreaza lumina spirituala din noi toti. In starea de ignoranta spirituala ne simtim intunecati si goi launtric, lipsiti de dragoste si bucurie. Aceasta este o stare de trista existenta pentru oricine cauta un sens mai adanc si mai semnificativ al vietii, nefiind satisfacut cu trairile dulci-amare ale vietii materiale. Insa aceasta ignoranta sau intunecare ascunde sub ea o mare comoara – spiritul uman.

Daca acest spirit poate fi eliberat sau activat, din noi se iveste o minunata lumina, lumina dragostei si a bunatatii. Mesajul sarbatorii Divali este mesajul aprinderii acestei lumini interioare si al sprijinului de a raspandi aceasta lumina . Daca putem avea acesta lumina aprinsa in noi, atunci la randul nostru, putem aprinde aceasta lumina in altii, contribuind la crearea unei lumi mai luminoase.

Fiintele Iluminate sunt salvatorii nostri. Ele sunt divin binecuvantate, prin puterea constientei lor de Dumnezeu, pentru a aprinde sau a activa aceasta lumina in noi. Sa le onoram in acest Divali ca pe lampile principale, lampile de inceput, de la care porneste raspandirea flacarii. Sa ne acordam la constienta lor divina, amintindu-ne de ele cu dragoste si recunostinta. Facand acest lucru vom simti cum se aprinde aceeasi lumina in noi, iar noi vom fi la randul nostru plini de stralucire divina.

In timpul acestui festival este onorata zeita prosperitatii sau a abundentei, Maha Lakshmi. Zeitatile feminine in traditia hindusa reprezinta puterile divine sau ‘shaktii-le’ din noi. Minunatele forme feminine infatisate de aceste  adorate zeitati sunt simbolul frumusetii spiritului uman.

Aceasta forma este folosita de hindusi in meditatie, ei incercand sa aprinda in ei puterea spirituala pe care o reprezinta aceasta. Cand este aprinsa lumina din noi, simtim o transformare prin faptul ca intunecarea noastra interioara incepe sa dispara. Gandurile, vorbirea si faptele noastre devin inspirate de lumina dragostei si bunatatii launtrice. Acest fapt aduce adevarata prosperitate in vietile noastre. Acest fapt aduce spiritul abundentei. Este Maha Lakshmi care intra in vietile noastre, manifestandu-se prin inimile si mintile noastre.

 

Fie ca voi sa fiti binecuvantati pentru a simti acea eterna Lumina din voi.  Fie ca aceasta sa creasca in deplina stralucire, aducand dragoste, bucurie si prosperitate in vietile voastre. Aprindeti o lumanare de acest Divali, o candela, o deeya sau orice alta forma de lumina, fiind alaturi d hindusi in minunata sarbatoare a onorarii luminii intrioare.

Sursa:  www.guardian.co.tt

Publicat de

danielgaucan

Sunt un spirit liber.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s