Din manuscrisele Mosului-Tudor Diaconu

Intreaga cunoastere si intelepciune a stramosilor nostri o aflam intacta in Sfanta Scriptura, si in traditia romaneasca. Explicit tara unde curgea ” lapte si miere ” insemna un spatiu geografic in care se aflau oi si albine. Tara era definite HAVILA/VLAHIA/, deci putem vorbi despre o tara sfanta, numai in niste coordonate clare geografice, si in acest mod se respinge logic ” noua ” botezare cu toate povestile aferente tarzii, pentru ca Fiul Omului IISUS HRISTOS aflase intreaga sa invatatura lumeasca pe muntele Omu. Nu vom insista asupra celor stiute ci, vom prezenta simplu cadrul natural in care stramosul nostrum si-a petrecut milenii(7500 de ani) in spatial pe care il locuim astazi. Inmultirea albinelor a facut necesara, dispersarea pe spatii largi, si pastrarea dreptei credinte in Dumnezeu-destinul sau special este pe inteles. La fel ura alogenilor, care falsificand limba romaneasca au falsificat de fapt istoria omeniriii. O regandire de ansamblu este necesara nu numai pentru noi, dar si pentru cadrul general al stiintei si artei umane.
Nu vom repeta ceea ce se stie, dar nu se studiaza, ci vom arata ca rescrierea istoriei noastre nu se poate face de catre cei care nu au inteles-o niciodata. Ar fi vremea sa-i lasam pe greci si romani sa-si laude trecutul cu care se impopotoneaza antichitatea, sa si-l studieze-treaba lor – iar noi sa includem numai cateva lectii comparative, avand material suficient pentru antichitate, evul mediu, moderna si ceea ce este mai important sa pricepem cum stupul dacic a fost factor determinant al culturii si civilizatiei umane. Cam 180 de grade! Deci, sa ne ocupam noi de limba si istoria noastra, poftindu-i pe alogeni sa se ocupe de-a lor – fie romanofoni, rusofoni, bulgari, unguri, etc, pentru ca e vremea sa le dam liber din posturile cheie ale culturii noastre, pe care o batjocoresc in continuare. De ce neamul nostru nu are nici un lingvist authentic in afara lui Hasdeu, Cantemir, Eminescu, si ei lasati in afara cursurilor universitare sau liceale, de ce tot felul de grauri, iodani, coteni, leiboviciuri, nu se ocupau de “graiul” lor? In fine, e vremea sa vorbim cu toata seriozitatea de limba noastra, despre prioritatea romaneasca in toate sectoarele stiintei si artei. Se stie ca aici a fost patria crescatorilor de albine, a baciului mioritic, si inceputurile agriculturii, fie si numai din textele ramasase dupa cenzura greco-romana, tocmai pentru a face imposibila cunoasterea despre stramosii nostril. Talcul basmelor noastre se implineste si Harap-Alb este in situatia de a privi spanul care i-a furat cartile de domnie, infascat de Pegas si lasat in cadere libera din nori, ca sa se faca praf…Dar de fapt marele merit si vina apartine GETILOR. Ei au codificat totul, apoi au tacut in numele unui singur Dumnezeu, tradand de fapt popporul, care si azi nu-si cunoaste adevaratul trecut. Se stie bine ca la cancelariile Vaticanului si Bizantului, poate si la Patriarhie, dar explicit:NIMIC!
Dar noi sa vorbim despre miere si lapte mai clar, rolul lor in pastrarea si recapatarea sanatatii. In Atharva-Veda citeam: ”Iti dau drept hrana aceasta miere, pentru ca zeii sa te apere, si ca tu, sa traiesti o suta de toamne pe lumea aceasta”. Cum se stie, Pitagora avea in miere hrana esentiala. In mileniul patru, albina era simbolul regelui, iar faraonul Ramses al II-lea oferea ofranda zeului Nil, aproape 30.000 de oale cu miere.
Cum noi stim ca “Egipt” inseamna lume, pricepem povestile biblice dar si faptul ca functia de Mare Preot al antichitatii era Faraonul. Functia era eligibila si inceputul glorios al lui Miron din Tomis-KOPS – cu frumoasa Piramida, ca si biblioteca din Alexandria erau realitati antice ascunse celor din afara castei IO a getilor.- Aici este misterul get. Aristoxenes nota ca “ de cei care vor manca dimineata miere, nu se mai atinge nici o boala toata viata”, este vorba de necesitatea de a oferi copiilor miere.
Laptele este esenta vietii animale, iar mierea a plantelor in starea cea mai pura, elaborate in modul arhicunoscut de catre specialisti. 1kilogram de miere echivaleaza cu 50 de oua, 1.680 kg de carne de vaca, 5.675 l de lapte si aprox. 40 de portocale.

Acum ca sa stim ce este de fapt laptele si rolul sau, ar mai trebui sa avem in vedere perioada ancestrala a neamului, deci sa stim si faptul ca viata ciobanului mioritic se petrece la munte, unde BRADUL este arborele sfant. Va trebui sa revedem deci cam de ce romanii stiu prin traditie sa pastreze un respect deosebit acestui arbore.

Deci vorbim despre Rohmani. Avem in vedere legenda care circula prin Maramures, si pe care o aflam in CETANIA lui aveti Zozima. E un manuscris aflat la Academia romana tradus din limba rusa si iata-l cum l-a redat Gabriel Strempel:
“ Un oarecare calugar Zozima s-ar fi retras in pustie, dornic sa stie cum traiau rohmanii. Dorinta sa i-a fost indeplinita si intr-o seara iesind din pestera a plecat la drum, fara sa stie unde ”. Originea lor?
(… se retrag din cetatea Ierusalimului atunci cand Proroocul Ieremia le-a cerut sa se pocaiasca. Parintele lor era rohman si refuzand supunerea noului imparat, au fost inchisi. Un inger i-a scos de par si de atunci se afla acolo unde pot fi intalniti si astazi…..” Le-a asezat pe masa o carte cu viata blajinilor, si hrana de pe taramul lor, si ingerul a disparut……. Uricii traiesc in afara perimetrului terestru locuit de oameni, la marginile pamantului. Ei pot trece dincolo cu arboreal sfant –BRADUL- avand o viata mirifica si si o mitologie apocrifa. La romani exista pastele Rohmanilor – sau pastele blajinilor. Bradul are o intreaga literatura la noi.
Un alt fapt este bradul – fosforescent – simbolizand facerea lumii – avand radacinile in pamant si coroane in cer. Iata bradul ca arbore ceresc: ” Sus la munte ce-mi vedere, leru-I Doamne/imi vedere incetinat/brad cu stele incarcat/brad cu neguri imbracat/si in varfu-mi ce-mi vedere/cerul leagan de matase, da in legan cine-mi sade? sade luna sfanta si cu bradul preacuvanta”. – Sus in varful muntelui, creste bradul brazilor”, etc. Sunt multe legende cu bradul. De la nunta la inmormantare.
Alaturea de cal, pasarea sufletului, bradul este figura psihopompa predestinind pe cel dus pe calea data de Urse. Asa trece pe apa sambetei, asa se petrece si viata noastra, spun povestile stravechi. Relatia cu MIORITA este evidenta, si se cere un studiu special pe aceasta tema. In varful bradului este scrisa soarta copilului, hora bradului exista la nunta etc, etc, etc.
Interesant ca apare numele unuia dintre cei 7 filosofi antici, Bias care alaturi de Tales, Polon, Chilon, Cleobul, Pitacus si Pericandru, nume symbol- constituie mandria antichitatii vedice. Ca au folosit alfabetul grec asta nu inseamna ca aceia erau etnici greci. Fenomenul este current si azi, cand Cioran si Eugen Ionescu sunt francezi! Tot in text apare si ATRI- corespunzator lui SET si Alaspar, in celelalte pajteoane paralele. Lozinca acestui ATRI era: ” Prima dintre stiinte e a sufletului”.
Sigur ca gandul zboara la pilda celor zece fecioare, al carui inteles este de o subtilitate extraordinara. Vorbim despre UNTDELEMNUL din candelele care trebuiau “aprinse”. Aici este o alta prezentare a lui 10 (IO/OI) pentru ca valoare au numai consoanele in limba….(Matei,cap.25). In capitolul urmator este prezentata “Ungerea din Betania”:
“Fiind Iisus in Betania in casa lui Simon Leprosul. S-a apropiat de El o femeie, avand un alabastru de mir de mare pret, si i-a turnat pe capul Lui, pe cand sedea la masa.”(Ibid.26, versetele 6sqq).
Maslinul este o planta, arbore interesant in viata lui Iisus drept care, vom incerca sa vedem in ce consta valoarea sa in afara ca este folosit in alimentatie.

SURSA: http://zalmoxa.11.forumer.com/viewtopic.php?t=2529

Publicat de

danielgaucan

Sunt un spirit liber.

4 gânduri despre „Din manuscrisele Mosului-Tudor Diaconu”

  1. Suită de prostii de la cap la coadă.Acest om debitează tîmpenii fără oprire.Imită pe gînditori.Iată cîteva mostre: 1)Cică înmulţirea albinelor a dus la ….păstrarea credinţei în dumnezeu.2) Cică înţelepciunea strămoşilor noştri e de găsit în Biblie şi în tradiţia românească.
    Strămoşii noştri au scris Biblia?Abraham o fi fost dac?Poveştile din Biblie sînt în tradiţia noastră? Acest Diaconu face parte din marea categorie a proştilor culţi.Ei pot debita prostii despre toate pt că au studiat mult.
    Perorează despre diverse lucruri.Sînt gînduri de om fără judecată. Mostre:laptele ar fi esenţa vieţii animale iar mierea esenţa vieţii plantelor. Nu sfîrşeşte un lucru şi sare la altul spunînd şi despre acesta o inepţie sau un lucru comun.
    Omul prost cînd studiază îşi dezvoltă prostia.
    Înţeleg că autorul acestui blog, Daniel Gaucan, îl socoate pe acest Diaconu zis Moşu vreun filozof.

  2. @Croitomu(n)istuleee…nici aici nu scapam de tine!!! Ai si tu dreptatea ta, dar suntem de acord amandoi ca Antonescu a fost prea blînd cu cei de spetza ta… ;).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s