Iisus, marele initiat din Dacia!!!

Numeroase voci, uneori avizate, alteori neavizate, se pronunta ca Iisus Christos nu a existat ca erou istoric, fiind doar o inventie evreiasca. Ateii mai moderati si cu putina stiinta de carte, sustin faptul ca inexistenta unui Iisus istoric este sustinuta de cvasi-totala lipsa a informatiilor despre persoana sa in documentele istorice ale vremii (in afara Evangheliilor a caror existenta nu o pot contesta).

Noi spunem ca nici unii nici ceilalti nu au dreptate.
Avem anumite rezerve in a crede ca evreii se tem atat de mult de o „inventie” si mai selectionat o inventie de-a lor, cu care ar trebui sa fie mandri. Avem rezerve in a crede si faptul ca Isus lipseste cu desavarsire in literatura vremii, deoarece exista o sumedenie de autori care-l mentioneaza foarte clar ca erou istoric. Acest lucru il mentioneaza pana si evreii, acuzandu-l dar de vrajitorie. O traditie din secolul I sau II mentioneaza pe „Yeshu” care ” practica vrajitoria si uimea Israelul” (B Sanhedrin, 43,a; cf Mircea Eliade, Istoria ideilor si credintelor religioase, vol II,p.305, ed1992). Apoi, avem marturia lui Flavius Josephus, istoric roman de nationalitate evreiasca, care afirma ca in acea epoca traia un om pe nume Iisus, care avea o purtare foarte buna si virtuti puternice ( cf. J. Duquesne, Iisus, Ed. Humanitas,1995, p245).

Mai mult, el este pomenit si de catre cei mai inversunati dusmani ai crestinismului, romanii. Tacitus de exemplu, ne confirma faptul ca Iisus a fost osandit la moarte in vremea cand guvernator al Palestinei era Pontius Pilat (Anale 15, 44). Alte marturii in legatura cu Iisus le avem de la Pliniu cel Tanar, (Scrisori, 10,96) si Suetonius (Viata lui Claudius, 25,4). Sa nu mai punem la socoteala faptul ca o „inventie evreiasca” nu putea beneficia de „acte in regula” a condamnarii sale la moarte. Acest document exista, precum si altele cum sunt Marturia paganului Lentullus, proconsul al Tyrului si Sydonului in vremea imparatului roman Tiberius; Epistola femeii lui Pilat, pe numele sau Procula, adresata prietenei sale Pulvia, in care se relateaza despre ultimele evenimente din viata lui Iisus si alte patru epistole ale lui Pilat catre imparatul Romei. Atata zarva pentru o „inventie evreiasca”? – ne indoim in mod serios.

Urmarind atat relatarile istorice despre Isus, cat si cele evanghelice, avem anumite rezerve in a crede ca Iisus ar fi fost evreu asa cum afirma M. Eliade si ca divinitatea careia i se inchina el si o numea Tata, era Yahwe al evreilor.
Sa purcedem si sa vedem dovezile-..!

Caracterele tipologico-raseologice ale lui Iisus
Beneficiem de doua descrieri amanuntite ale lui Iisus: una a lui Lentullus , functionar roman in regiunea Tyr si Sydon si alta a guvernatorului Iudeii, Pontius Pillat, ambele adresate imparatului de la Roma. Sa dam cuvantul lui Lentullus care ne spune: „(Iisus) este de o statura mijlocie si de o frumusete fara seaman, uimitoare, si seamana cu mama lui, care este cea mai frumoasa femeie din lume. Parul lui este ca aluna coapta si ii cade pana la umeri, se imparte in doua prin mijlocul capului, dupa obiceiul locuitorilor din Nazareth. Fruntea lui este lata, exprimand inocenta si liniste. Nici o pata sau zbarcitura nu se vede pe fata lui rumena. Nasul drept, buzele subtiri, expresia nobila, nu arata nici un argument pentru vreo critica logica, din nou barba lui bogata si de aceeasi culoare cu parul sau, este lunga si se desparte in doua pe la mijloc. Ochii sunt albastrii vineti, blanzi si senini.” (diacon Gheorghe Babut, Vamile Vazduhului, Istoria despre Christos, Documente istorice, ed. Pelerinul Roman, Oradea, 1993, p. 116).

Prin urmare nimic din caracterele tipologico- rasiale ale evreilor. Faptul este dovedit de afirmatia lui Pontiu Pilat: „Trecand intr-o zi pe langa lacul ce se cheama Siloam am vazut acolo mare multime de popor, din nou in mijlocul ei pe un tanar-Mi s-a sustinut ca este Iisus. Era tocmai ceea ce putin ma asteptam sa vad, atat de mare era deosebirea dintre el si ascultatorii lui- El parea fi cam de vreo 30 de ani. N-am vazut in viata mea o privire atat de senina si de dulce, un contrast izbitor intre el si ascultatorii lui, cu barbile lor negre si fetele incruntate”(ibidem, p. 121)

Urmarind cele relatate de cele doua oficialitati romane, tragem concluzia ca Iisus nu era evreu! Dar carui generatie putea apartine el?
Ne lamureste in aceasta privinta Eugen Delcea si Paul Lazar Tonciulescu care vorbind despre tartarienii plecati spre Sumer din „Tara Soarelui Rasare” (Dacia) spun ca, sumerienii, „in acord cu prezumtiile sumerologilor”, aveau ochii mari, buzele subtiri, nasul drept sau putin acvilin si pielea alba, fiind de tip brahicefal (cu fruntea lata) – descriere ce se potriveste perfect tipului uman geto dacic. La asta se adauga portul barbii lungi si a pletelor ( Eugen Delcea/ Paul Lazar Tonciulescu, Enigmele Terrei. Istoria incepe in Carpati, ed. Obiectiv, Craiova, vol I, p. 63). din nou I. I. Russu completeaza: „-dacii erau asa cum este vreo in totalitate poporul roman, inca o data brahicefalii europoizi (a se intelege tartarienii – n.n) cuceritori ai Sumerului la mijlocul secolului al IV-lea, nu puteau fi decat cu parul castaniu” (ibidem, p. 64).
Prin urmare ca si caracteristici tipologice, Isus se incadreaza tipului uman carpato-dunarean si nicidecum tipului semitic!

Zamolxe in predicile lui Iisus

Urmarind cu atentie textele crestine, putem observa ca epitetele pe care le da Iisus lui Dumnezeu nu sunt caracteristice credintei yahviste. Trei dintre epitetele pe care le atribuie Iisus parintelui sau divin, atrag atentia in mod special: Dumnezeu, Tatal si Omul.
Ioan ne spune in Evanghelia sa: „Si eu am vazut si am marturisit ca el este Fiul lui Dumnezeu” (Ioan,1:33). Cine este aceasta divinitate careia i se inchina Iisus stiuta fiind diferenta flagranta dintre Dumnezeul Vechiului Testament si cel al Noului Testament ? Ne lamureste arheologia si scrierea geniala a lui N. Densusianu „Dacia Preistorica”. uite ce spune Densusianu:” Cuvantul arhaic de „deu” sau „deul” il aflam intrebuintat, ca un termen national, in tinuturile pelasge ale Traciei si Mesiei, si in timpurile Imperiului Roman. -In Muntii Rhodopului un veteran ridica la anul 76 d. Chr., un altar lui DEO MHDYZEI (MHDVZEI Desj., MHDIZEI Ren.), unde ultimul cuvant ne prezinta numai o forma alterata a lui Domnudzei sau Domnidzei, rom. Dumnedeu (Dumnezau – n.n). ( N. Densusianu, Dacia Preistorica, Ed. Arhetip, 2002, p. 214). Mai mult, acelasi autor ne atrage atentia ca forma combinata „Deu – Dumnedeu” care ne duce cu gandul la formularea evanghelica Domnul Dumnezeu o aflam si azi in traditiile populare romanesti (loc. cit. nota 2).

Observam ca Dumnezeu intr-o forma sau alta este o denumire nationala a divinitatii supreme pelasge traco-dace Zamolxe, singurul zeu al Daciei, din cele mai vechi timpuri pana azi. Spunem aceasta cu atat mai mult cu cat Isus in Evanghelii apare si cu denumirea de Mesia, din nou zona din sudul Dunarii locuita de asemenea de daci se numea Moesia (a se citi Mesia), o dovada in plus ca Iisus era de obarsie dacica inca o data formarea s-a spirituala s-a desavarsit aici. Mai trebuie amintit si faptul ca numele lui Zamolxe ca parinte eponim al moesilor ar putea fi Messios.
Cel mai des intalnit epitet al lui Dumnezeu in predicile lui Iisus, este „Tatal ” care, aflam tot de la Densusianu, era un alt nume al lui Zamolxe. (op.cit, p.208-210). De notat in acest sens este si faptul ca lui Zamolxe ii erau dedicate ca locuri de cult si inchinaciune varfurile muntilor, pe teritoriul actualei Romanii existand numeroase inaltimi ce poarta denumirea de tartar, tatal sau tatar (op. cit. p. 209-210, nota 6). Atragem din nou atentia asupra unui fapt si anume acela ca Iisus in toate momentele principale ale vietii sale pamantesti a fost legat de masiv: Schimbarea la fata se petrece pe masiv, moartea sa se petrece pe masiv, nasterea lasa de banuit ca s-ar fi petrecut tot pe masiv, intr-o grota.

Una dintre cele mai fregvente denumiri pe care si le dadea siesi Iisus, era ceea de Fiu al Omului. Poate ca cesta denumire e cea mai misterioasa din tot cuprinsul Noului testament, cu referire la Iisus. Cine era acest om ? in nici un caz denumirea nu se refera la Iosif – logodnicul Mariei, ci mai degraba la aceea fiinta celesta la care face referire Daniel: „M-am uitat in timpul viziunilor noptii si uite, cu norii cerului a venit Unul ca un Fiu al Omului” (7:13). Pentru a ne lamuri mai bine, este cazul sa amintim inca un nume sub care Isus apare in Evanghelii: „Fiul lui David” ca si precizarea lui Marcu referitoare la cesta titulatura: ” Si invatand in Templu, Iisus zicea: Cum zic carturarii ca Hristos este Fiul lui David? Caci insusi David a zis intru Duhul Sfant: Zis-a Domnul Domnului meu: Sezi de-a dreapta Mea pana voi pune pe vrajmasii tai asternut picioarelor tale”. Deci, insusi David il numeste pe el Domn; de unde dar este Fiul lui” (Marcu 12:35-37). Bizar nu?

Permiteti-ne sa facem o mica divagatie pentru a afla cine este acest David despre care vorbeste Isus. Urmarind putin mersul istoriei vedem ca aceasta nu a confirmat niciodata existenta regelui David ! Ba mai mult, cartea Psalmilor atribuita lui David in Vechiul Testament, face nota discordanta cu intreg continutul Vechiului Testament avand mai degraba un caracter esenian. Numai ca-. Esenienii erau discipolii dacilor fiind singurii dintre evrei care s-au „incapatanat” sa ramana la traditia primordiala din Carpati, ai dacilor care in calitate de locuitori ai davelor se numeau „davi”. Si uite cum o exclusiv semn poate schimba o intreaga istorie!

Acum sa revenim si sa vedem de ce insusi Iisus isi spunea „Fiul Omului”. Densusianu vine si ne lamureste si in aceasta privinta: „cuvantul Om reprezenta in antichitate o inalta putere divina” (op. cit. p. 255, nota 2). Si mai departe tot el ne lamureste spunand: ” Varfurile cele mai inalte ale acestui masiv (Bucegi – n.n) poarta azi numele, unul de Caraiman si altul de Omul, si amandoua au fost odata consacrate divinitatilor supreme ale rasei pelasge, unul lui Cerus Manus si altul lui Saturn numit Omul” (op. Cit. p. 226). Numai ca Densusianu face eroare de a nu-si da seama ca cele doua zeitati sunt una si aceeasi mare divinitate a preistoriei Zamolxe, careia i se inchina si Iisus.

Concluzia care se impune alaturand cele doua atribute ale lui Iisus, Fiul Omului si Fiul lui David ar fi o dubla legitimare a acestuia: Iisus Fiul Daviei (Daciei) (care) se inchina lui Zamolxe, Tatal, zeul dacilor. Mai mult, aceasta denumire de Fiu al Omului ne-ar putea indica si ce anume a facut Iisus in perioada asa numita „alba” a vietii sale, perioada dintre 12 si 30 de ani in care nu se stie nimic despre el. Urmarind cele spuse pana acum precum si alte informatii ale istoriei sacre vom vedea ca cel mai probabil, in aceasta perioada, Iisus si-a desavarsit formarea spirituala de Fiu a lui Dumnezeu /Zamolxe in Dacia, mai exact pe Varful Omu si in grota Ialomicioara, grota marelui preot al lui Zamolxe. De ce? Pentru ca – geografia sacra a antichitatii se reduce la-Dacia, inca o data momentele nasterii lui Christos si a mortii lui Iisus sunt legate de o grota- grota care peste tot este legata de initierile misterice. Mai mult moartea lui se petrece pe cruce si are o dimensiune mistica pronuntata, cruce care, ne spune Eliade devine Axis Mundi – axa lumii. Numai ca pentru antici, Axa Lumii se afla in regiunea polului getic, in Hiperboreea dacica, tara lui Zamolxe.

Dacii . Poporul model din predicile lui Iisus

Iisus Christos, initiatul dac desavarsit se delimita foarte clar de evrei, carora li se adresa numindu-i „Voi evreii” . Sa ne oprim acum putin asupra Predicii de pe masiv si a Fericirilor pe care Iisus le-a enuntat atunci si sa vedem daca exista vre-un model viu pentru acestea.
Mai intai sa incercam sa punem unul langa altul, doua mesaje sacre: Evanghelia dupa Matei si Herto Valus a antichitatii pelasge. uite ce spune Iisus in Predica de pe masiv:
„Ferice de cei saraci in duh, caci a lor este Imparatia cerurilor!
Ferice de cei care plang, caci ei vor fi mangaiati!
Ferice de cei blanzi, caci ei vor mosteni pamantul!
Ferice de cei care flamanzesc si inseteaza dupa dreptate, caci ei vor fi saturati!
Ferice de cei milostivi, caci ei vor gasi mila!
Ferice de cei cu inima curata, caci ei vor vedea pe Dumnezeu!
Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu!
Ferice de cei prigoniti din pricina dreptatii, caci a lor este Imparatia Cerurilor!
(Evanghelia dupa Matei, 5:3-10)

Sa privim acum comparativ, un mesaj antic numit Herto Valus, care cuprinde invataturile preotilor zamolxieni catre norod. Textul este versificat:
„bucurosi cei ce-s cutezatori
Ca a lor este victoria
In plaiurile cele sfinte
bucurosi cei ce plang, ca aceia
In dalbe ceruri s-or mangaia.
bucurosi cei blanzi, ca aceia
Vor mosteni intreg pamantul.
bucurosi cei care flamazesc
Si inseteaza dupa stiinta,
Ca aceia se vor satura
Si niciodata n-or mai rabda.

bucurosi aceia care muncesc,
Pamantul facandu-l gradina,
Ca ei vor culege roadele
In Gradinile Cerurilor

bucurosi vor fi si cei milostivi
Ca aceia se vor mantui
bucurosi cei curati in suflet
Ca s-or alimenta doar cu lumina

bucurosi facatorii de pace,
Ca Fii cerului s-or chema
bucurosi cei prigoniti pentru
Dreptate, ca a lor este Raiul.

(Herto Valus, Cartea Secreta; cf. Adrian Bucurescu, Dacia vrajita, Ed. Arhetip, 1999, p. 95 – 96)
-si textul continua mai departe in acelasi ton cu fericirile Noului Testament. Acestea erau Legile Belagine, scrise versificat, aceleasi pe care Iisus, le-a invatat pe muntele sacru al getilor, Omul, in grota marelui preot Zamolxe si pe care apoi le-a transmis iudeilor pentru ai readuce la traditia primordiala, hiperboreana.

Se mai impune o precizare: prima dintre fericirile lui Iisus chiar daca nu-si gaseste paralela in textul Belaginelor, are o paralela in lucrarea lui Herodot, care vorbind despre daci ne lamureste si asupra provenientei acestor legi inaltatoare : „Zamolxe (marele preot- n.n)-a cladit o imobil pentru adunarile barbatilor, in care ii primea si ii punea sa benchetuiasca pe fruntasii tarii, invatandu-i ca nici el, nici oaspetii lui si nici unul dintre urmasii acestora nu vor deceda, ci vor merge intr-un anume loc (Imparatia cerurilor, Preidis, Pleroma -n.n), unde vor trai pururi si vor avea parte de toate bogatiile”-” (Herodot, Istorii, IV, 95; cf. Trad. Cornel Barsan, Revansa Daciei, ed. Obiectiv, Craiova, 1997, p. 50)

Am scris acest editorial, poate destul de intortocheat si misterios, in nadejde ca macar unii dintre urmasii ramanilor( fii lui Ra(m), Rama, si Ram), a tracilor si dacilor liberi sa se trezeasca, iar ei la randul lor sa trezeasca si pe altii facand cunoscuta adevarata istorie a acestui generatie stravechi si maret, dar oropsit de la inceputurile sale si pana in prezent.
Vor veni vremuri si mai bune, dupa vechile profetii! Sa fiti siguri de asta! Doamne ajuta!

Autor: ZAMOLXE

Bibliografie:
1. Mircea Eliade, Istoria ideilor si credintelor religioase, vol II, 1992 ;
2. J. Duquesne, Iisus, Ed. Humanitas, 1995;
3. diacon Gheorghe Babut, Vamile Vazduhului, Istoria despre Christos, Documente istorice, Ed. Pelerinul Roman, Oradea, 1993;
4. Eugen Delcea/ Paul Lazar Tonciulescu, Enigmele Terrei. Istoria incepe in Carpati, Ed. Obiectiv, Craiova, vol I;
5. N. Densusianu, Dacia Preistorica, Ed. Arhetip, 2002;
6. Adrian Bucurescu, Dacia vrajita, Ed Arhetip,1999;
7. Cornel Barsan, Revansa Daciei, Ed. Obiectiv, Craiova, 1997.

Sursa: http://www.secretelefemeilor.ro

Reclame

Publicat de

danielgaucan

Sunt un dac liber.

11 gânduri despre „Iisus, marele initiat din Dacia!!!”

 1. Incerc sa raspund cu cuvintele citite in Antroposofie despre Evanghelii. F.Ieronim nu a indraznit sa traduca Evanghelia dupa Matei, Cel ce poseda cele mai inalte adevaruri. Stie ca nu ar fi bine sa transmita aceste adevaruri, ele trebuie sa se nasca in suflet. Oamenii nu aveau maturitatea necesara pt. a afla adevarul. Este ceva in principiul insusi a lui Hristos ce nu este in spiritul crestinismului, aici este o imensa neintelegere. Forma veche a Testamentelor Evanghelice nu vor dobandi intreaga ei valoare decat atunci cand se va sti citi cu ajutorul Cronicii Akasha. (din Iisus Hristos, Conferinta a IV-a de Rudolf Steiner). Nu ajunge sa scriu intr-o fraza ceea ce s-a spus in zece conferinte, si Steiner scrie fiecare fraza cu incarcatura mare spirituala, de nu se poate elimina nimic daca vrei sa intelegi pe deantregul tot intelesul. Am vrut doar sa subliniez ca aceste adevaruri trebuie sa se nasca in suflet. Poate ca energiile inalte ale acestui an 2012 ne vor da vibratiile inalte prin care vom intelege prin noi insine multe adevaruri.Cei ce stiu.. ne spun ca va veni o serie de ” aha-uri”

 2. Nu cred ca Densusianu s-a inselat Cerus Manus (Cerul Mare) era Uran – Munteanul iar OMUL (OMOLOI) era Saturn (denumire desigur grecizata) in fapt Stan / Craciun care il sarbatorim noi pe 25 decembrie. Mai exact nu a fost un singur Zeu Mos – Zamolxe, ci mai multi (se sarbatoresc si in prezent sub titulatura de Moshi). Unul foarte important dintre acestia, penultimul cred a fost Armis (Sarmis primul s fiind o aspiranta)(la egipteni find cunoscut sub numele de Hermes Trismegistus) de la care vine si numele de Sarmisegetuza (Curtile lui Sarmis) acesta mai fiind denumit si Ion (Magnificul) de unde si Kog-a-Ion (Capul Magnificului – Sfinxul). Armis a trait cu aproximativ 2600 ani inainte de a se naste Gemenii Divini (Apolo & Artemis) in fapt Aureliu si Aurelia 540 (cred) Inainte de Hristos. De la Ion ne vine Ciuleandra fiind de fapt dansul sacru al decapitarii zeului divin de catre preotese, stema acestuia fiind reprezentata printr-un cap de cerb avand crucea „egipteana” intre coarne, stema pe care o mai regasim si in vremea lui Bogdan Voda. Curios ca (dupa Bucurescu) biografia ultimului Zamolxe (Fat Frumos din basmele romanilor sau ciobanasul din Miorita) este de o asemanare izbitoare cu cea a lui Iisus, de fapt se pare ca si acest nume este unul comun, asa ca ma intreb, daca nu dacul nostru este personajul real iar evreii doar au dat un copy paste la biografie, sau poate a vizitat si zona aceia in perioada respectiva locuita de aramei, nume foarte apropiat de cel al arimilor un alt trib traco-dacic. De fapt cred ca noi nu ne-am numit niciodata daci, asta fiind denumirea data de romani tuturor locuitorilor din nordul Dunarii, de unde si deutch-land, nu ca germanii (herman-frate) nu ar fi de-ai nostri…

 3. EVANGHELIA DACILOR sau VIATA LUI IISUS MARELE INITIAT DIN DACIA;
  Radu-Cinamar Pergamentul-Secret;
  Nicolas Notovitch – The Unknown Life Of Jesus Christ;
  Cristian-Ganescu-Kosmos

 4. da! nu a fost posibila scrierea adevarata a Istoriei Romaniei. Intreband odata pe cineva care, in mintea mea, avea puterea sa intervina macar pentru asezarea in dreptul sau istoric adevarat al lui Burebista (lectiile de istorie pasaeaza repede perioada lui Burebista, nu are un monument cum ar merita sa aibe etc), acela mi-a raspuns: „crezi ca te lasa sa spui adevarul!? am fost odata mari, acum suntem „mici”, altii sunt mari!” si avem multi cetateni tradatori care nu sunt, evident, români continuatori ai dacilor!”

 5. Teritoriul DACIEI este un pamant sfant.Asta nu trebuie demonstrat de nimeni.Daca ne uitam in istorie ,in istoria ADEVARATA se vede clar acest lucru, OAMENII acestui teritoriu au fost oropsiti si marginalizati de mai marii timpurilor. Va veni ZIUA cand cei oropsiti de atata vreme vor primi BINECUVANTAREA luiDUMNEZEU si vor primi si tot ce li s-a luat de-a lungul timpului.
  MILU

 6. Fratilor, va rog, nu mai scrieti Zamolxe ci Zalmoxe deoarece chiar voi spuneti ca vine de la Zeul Mosh adica Zaul Mosh (romanii si acum spun ), in fapt Zaul Mortii si al Vietii. In multe regiuni ale tarii se spune Dumnezau.
  Cat despre originea dacica a lui Isus, hai sa mai aducem un argument.
  As dori, ca cineva, sa caute in ce regiune de pe Pamant exista cele mai multe Marii (pe mama lui Isus a chemat-o Maria si in viata Lui a mai existat si Maria-Magdalena).
  Dupa cate am cercetat eu, acea regiune este Oltenia, mai precis zona Valcea.
  Ra Duc Khan Jnani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s