Soarele a intrat in Scorpion- Avem treaba cu noi

scorpion

Soarele a parasit astazi, 23 octombrie, zodia Balantei, si a intrat in profundul si misticul Scorpion, unde va sta pana pe 21 noiembrie. Urmeaza o perioada intensa, Scorpionul fiind acum nu numai gazda Soarelui, ci si a lui Mercur, a Nodului Nord lunar si a lui Saturn. Trairile sunt mai puternice, evenimentele sunt la extreme. Dispar jumatatile de masura, uneori vom simti pe pielea noastra cum este sa traiesti pe muchie de cutit.

Totul sau nimic!

Un prieten drag (evident, Scorpion) spunea ca „Scorpionul nu taie copacul cand acesta s-a uscat, ci il smulge cu tot cu radacini din pamant”. A surprins foarte bine, intr-o singura fraza, principiul scorpionic: nu doar schimbam, ci transformam, nu doar carpim ci o luam de la capat. Nu e de ajuns sa ne cunoastem partea vizibila, aparentele, forma, ci e necesar sa „sapam” in adancime, sa exploram si zonele intunecate, necunoscute, sa ne confruntam cu emotiile noastre cele mai intense.

Este o perioada a purificarii, a eliberarii de ceea ce e toxic in noi si in viata noastra, a transformarii. Pe principiul bine-cunoscut al acestui semn zodiacal „mori ca sa devii„, putem deveni mai mult din ce putem fi renuntand la ceea ce ne tine pe loc, nu mai slujeste procesul de crestere spirituala ci ne ingroapa in propriile temeri si inhibitii. Avem ocazia sa vedem, prin experientele pe care le cream acum, cu ce limite e necesar sa ne confruntam, ce avem nevoie sa eliberam sau sa fixam. Mercur retrograd (pana pe 10 noiembrie) pune umarul din plin la acest proces, aducand in prim plan „restantele” la capitolul vindecare. Tot ce mai e de iertat, de curatat, completat, incheiat, iese la lumina.

Atitudinea adecvata este acceptarea a tot ce este si ce apare, confruntarea curajoasa a tuturor emotiilor, adancirea in noi insine ca intr-o mina de aur. Caci acolo, in profunzimea fiintei ne gasim resursele si raspunsurile. Explorandu-ne trairile, sentimentele, invatam despre noi, ne cunoastem si ne vindecam folosind propria putere de regenerare.

Exista tendinta de a ne osifica in niste idei, ganduri, dorinte, dezvoltand obsesii legat de ceva sau cineva. Si cea mai mare provocare acum este aceea de a invata sa dam drumul, sa eliberam, sa ne desprindem, fiind constienti ca prezentul este creat in timp ce lasam trecutul sa se retraga binecuvantandu-l.

Poate parea ca pierdem ceva, cand lasam vechile forme sa plece, dar de fapt nu pierdem nimic. Caci ce este al nostru cu adevarat nu ne poate lua nimeni, niciodata. Cine suntem noi nu poate fi luat. De aceea, identificarea cu forma, cu „eu am”, tinde sa fie inlocuita cu „eu sunt”.

Calatorind in apele adanci ale emotiilor proprii, ne conectam cu Sursa, cu puterea si intelepciunea interioara, cu cine suntem. Formele pot sa dispara, caci noi continuam sa ne simtim in siguranta si sa ne pastram credinta.

Putem fi mai sensibili in aceasta perioada, mai emotivi, dar si mai intuitivi si imaginativi. Gandurile par sa se materializeze mult mai repede, de aceea e bine sa fim atenti ce gandim, ce rostim, ce calitate are energia din spatele gandului si cuvantului. Putem sa ne crestem vibratia prin meditatie, introspectie, exersarea iertarii (de sine si de altii), rugaciune si orice altceva simtim ca ne ajuta.

Cateva recomandari:

 • Fii cat mai mult in contact cu apa. Baile calde sunt benefice, la fel cum sunt si plimbarile pe malul unei ape sau meditatiile in preajma apei.
 • Fii prezent la sentimentele tale si ai incredere in ele. Exprima-le printr-o forma artistica.
 • Exloreaza-ti emotiile, stai in ele, confrunta-te cu ele, adica treci PRIN ele si nu peste ele.
 • Acorda-ti cat mai mult timp cu tine.
 • Ori de cate ori iti vine sa plangi, plangi.
 • Scrie. Poate ajuta foarte mult sa-ti asterni gandurile si trairile pe hartie, in forma lor bruta fara a le cosmetiza.
 • Iarta si cere-ti iertare.
 • Respecta procesul de transformare al fiecaruia si concentreaza-te pe al tau si pe propria vindecare. Binecuvanteaza lumea, pentru ca te binecuvantezi pe tine!
 • Fii gata sa renunti la un viciu, la un obicei sau context daunator.
 • Stai mereu in intrebare. Intrebarile potrivite scot la iveala raspunsurile potrivite. Iata cateva intrebari: „La ce e necesar sa renunt acum?”, „Ce stiu si ma prefac ca nu stiu?”, „Ce alegere ar face cineva care se iubeste pe sine?”, „Ce e nevoie sa vad si sa stiu, pentru a face schimbarile benefice in viata mea?”, „Ce forme vechi pot elibera si transforma, in ceea ce fac?”
 • Asculta mereu de tine si de ceea ce simti. Intuitia te va conduce pe calea adecvata.

 

Inspiratie, usurinta si bucurie, tuturor!

Nicoleta Svârlefus

Sursa: http://www.astrocafe.ro/articole/analiza-0/articol-soarele_a_intrat_in_scorpion_avem_treaba_cu_noi-3627

Publicat de

danielgaucan

Sunt un spirit liber.

Un gând despre „Soarele a intrat in Scorpion- Avem treaba cu noi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s