A veni din Prezenta Divina 2

cerc

Am vazut in mesajul precedent cateva dinamici de baza, mult simplificate, ale manifestarii abilitatilor psihice si intuitive, in contextul evolutiei spirituale. Am vorbit introductiv despre Prezenta Divina. Ingemanarea celor doua subiecte nu a fost intamplatoare. In vremurile pe care le traim, exista intentia ca oamenii sa fie vrajiti de entitati (umane sau nu) care manifesta abilitati ce par extraordinare, dar cu un pret pe masura.

Sa exploram acum ceea ce am putea aprecia ca este cea mai mare abilitate a unui suflet in forma umana, cu beneficii dincolo de orice imaginatie si fara costuri: a veni din Prezenta Divina..

Cand ni s-a spus ca am fost creati dupa chipul si asemanarea Domnului, probabil ca putini dintre noi au realizat adevarata insemnatate a acestei afirmatii. De fapt, este surprinzator cum multi oameni care se considera credinciosi si merg regulat la biserica, se uita uimiti la tine cand vorbesti de sufletul nemuritor sau de Dumnezeu care se afla in fiecare om.

Avand in vedere uitarea si amnezia aferente acestei lumi, este intelept sa manifestam ceea ce se numeste “scepticismul constructiv”. Cu alte cuvinte, daca in calea noastra apar informatii si invataturi ce par sa contrazica flagrant realitatea imediata si SIMTIM ca acolo este ceva util pentru noi, este preferabil sa abordam o maniera: “Nu stiu, dar doresc sa aflu” decat sa ne facem cruce respingand si negandu-ne SIMT-ul, iar apoi sa mergem mai departe in rutina zilnica.

In concluzie, daca simtiti in randurile care urmeaza ca este ceva benefic, nu credeti nimic apriori, dar cercetati din propria experienta si din alte surse.

Adanc ascunse in sufletul si fiinta noastra, in ADN si in codurile care au creat ADN-ul se afla cheile de acces la un nivel infinit al fiintei noastre, nivel la care chipul si asemanarea cu Dumnezeu sunt realitati manifeste imediate, fara nici o urma de indoiala.

Sa ne imaginam ca avem un corp care cuprinde tot Universul.. Sau ca suntem constiinta infinita ce se suprapune peste Tot ceea ce Este. Sa dam si un nume acestei constiinte/corp infinit: Prezenta Divina.

Prezenta Divina este acel aspect al nostru care este in Unime cu Dumnezeu si fiinteaza Voia lui Dumnezeu si Planul Divin. Prezenta Divina este atotstiutoare, atoateiubitoare. Dar acea parte din noi care este intrupata este cea care permite Divinitatii sa traiasca EXPERIENTA. Avem asadar trinitatea IUBIRE – CUNOASTERE – EXPERIENTA.

Atunci cand negam pe Dumnezeu din interiorul nostru, experienta nu mai este modelata de Iubire si Cunoastere. Evolutia catre Divinitate se face impletind iubirea cu cunoasterea, inima cu mintea. In functie de situatia fiecarui suflet, poate fi pus accentul pe iubire (mai ales femeile)  sau pe cunoastere (mai ales barbatii), deci se poate evolua prin atitudine (emisfera dreapta) sau prin invatatura (emisfera stanga).

Maestrii Inaltati ne spun ca cea mai mare implinire a unui suflet incarnat este sa se reuneasca cu Prezenta sa Divina. In adevar, nu a avut loc nici o separare. Dar, cazand in iluzie, oamenii manifesta separarea, chiar daca Prezenta Divina este permanent in ei, desi nu au ochi sa o vada.

Atunci cand un om vine din Prezenta Divina, cand viata sa este modelata si directionata de Divinitate, totul devine magic. Vor continua sa existe provocari, datorita lumii in care traim, dar va exista putere si energie pentru a le depasi. Calea va deveni astfel mai usoara, bucuria luand locul luptei si suferintei.

Pentru a putea veni din Prezenta Divina, trebuie ca toate corpurile/aspectele noastre (vedeti insemnarea precedenta) sa fie aliniate cu ea. Iar primul pas este alinierea corpurilor/aspectelor dense (fizic, emotional, mental, astral, eteric si cauzal) intre ele si cu sufletul nostru. De aceea este important sa ne intelegem Scopul Vietii. Este de altfel tema cu care Lord Sananda a inceput Scoala Misterelor.

Scopul vietii trebuie sa respecte chemarea sufletului. Dar cum recunoastem chemarea sufletului ? Este tot ceea ce ne aduce bucurie, energie si entuziasm..

Exista si o provocare. Atunci cand evoluam, trecem printr-o etapa de vindecare. Astfel, este posibil de exemplu sa nu avem o slujba care sa ne aduca bucurie si entuziasm, sau pot fi alte aspecte ale vietii care ne apasa. Ideea aici este ca tot ceea ce e in viata noastra si nu ne aduce bucurie, energie si entuziasm trebuie sa duca la introspectie si la identificarea cauzelor interioare ce manifesta realitatea respectiva.

Desi, mai ales daca am reusit sa urcam un numar semnificativ de trepte in evolutie, putem sa concluzionam ca motivul principal este mediul in care traim (poluare, zgomot, haos, reziduuri emotionale negative ale umanitatii), aproape in toate cazurile putem gasi si in interiorul nostru ceva care poate fi imbunatatit si vindecat.

Astfel, daca de exemplu avem o slujba care nu ne aduce bucurie, putem sa studiem sa vedem ce daruri exista dincolo de aparente. Poate ca trebuie sa fim mai creativi, poate mai detasati, poate ca trebuie sa ne imbratisam puterea si sa delimitam clar spatiul personal. Poate ca trebuie sa fim schimbarea pe care o dorim la locul de munca. Iar daca aceasta schimbare nu vine desi noi o FIINTAM, atunci poate ca este cazul sa gasim altceva sau, de ce nu, sa ne infiintam propria firma. Este doar un exemplu.

Ideea este ca, pentru a ajunge la o stare/destinatie (a veni din Prezenta Divina) trebuie sa plecam de unde suntem si nu de unde credem ca ne aflam, negand aspecte ale sinelui. Iar Prezenta Divina, daca este invocata des si corect, ne va ajuta.

Inainte de a veni din Prezenta Divina, este necesar sa o invocam, sa cerem protectia si calauzirea ei.

Dupa cum am spus, pentru a cultiva constiinta care sa ne aduca in Prezenta Divina, dupa ce am identificat un scop al vietii, este necesar sa aliniem aspectele dense (aferente corpurilor fizic, emotional, mental, astral, eteric si cauzal) cu acest scop, venit din Suflet.

Daca este dificil de identificat un scop, sa vedem cateva mai generale, ce pot ulterior sa se contureze mai bine:

– ajutorarea altor oameni aflati si ei in cautarea adevarului

– manifestarea creativitatii in forme care sa aduca bucurie sinelui si celorlalti

– evolutia personala si impartasirea experientei

Pentru a alinia aspectele dense cu sufletul, este necesar sa le putem identifica si constientiza. Sa conturam cateva detalii, folosindu-ne de modelul celor 6 corpuri specificat mai sus. Conteaza mai putin modelul, conteaza esenta procesului:

 1. corpul fizic: acesta este evident usor de identificat
 2. corpul emotional: de natura feminina, fara structura, suprapus peste corpul fizic
 3. corpul mental: suprapus peste corpul fizic, genereaza forme gand
 4. corpul astral: este format din filamente care ne unesc cu tot ceea ce se afla in univers. Este folosit in procesul de dedublare, calatorie astrala, in visele astrale (exista si vise mentale)
 5. corpul eteric: de natura masculina, structurat. Putem sa il numim si corpul energetic, vital. Contine chakre si meridiane energetice
 6. corpul cauzal: corpul pe care il pastram intre incarnari. Aici se afla contractele karmice, accesul la inregistrarile Akashice

Descrierea de mai sus este simplificata si redusa la esenta, pentru a nu ne pierde in amanunte. Exista si alte modele, in care corpul astral si eteric sunt una, sau in care corpul astral cuprinde si pe cel emotional. Conteaza mai putin, importanta este esenta procesului.

Ca sa incheiem aceasta insemnare ( subiectul va continua), sa descriem un proces de contemplatie si dialog cu aspectele aferente corpurilor descrise mai sus, care ne va ajuta sa le aliniem cu Sufletul si Prezenta Divina.

Reamintesc faptul ca toate corpurile sunt vitalizate cu constiinta noastra, dand nastere la aspecte. In fapt, noi dialogam cu aspectele si nu direct cu corpurile.

 • Corpul fizic: are o inteligenta incorporata. Ne transmite semnale atunci cand este sanatos si vital si cand nu. Trebuie sa il intrebam ce hrana prefera, cat exercitiu fizic, plimbare in natura, poate masaj sau terapii. raspunsul poate veni si in forma de cuvinte, inspiratii, revelatii sau poate numai senzatii. Oricare varianta este foarte buna.
 • Corpul emotional: Prin el simtim (vedeti si insemnarile precedente) miscarea energiei, exprimata in emotii si sentimente. Este un mare dar insa si o mare provocare. Poate sa isi doreasca lucruri care nu sunt neaparat benefice (dulciuri, alcool, tigari) dar este dispus sa discute si sa fie gasite solutii. De exemplu, o bere sau o ciocolata din cand in cand.. Poate fi directionat catre alte surse de placere si bucurie, aliniate cu Sufletul, pe masura ce dependentele sunt in mod treptat dizolvate. Pot sa fie folosite terapii de vindecare emotionala (aici trebuie considerate si sistemele de credinta limitate), emotiile pot fi iubite si alinate, indiferent de textura lor.
 • Corpul astral: este sensibil la mediul in care ne aflam. Trebuie sa vedem ce mediu prefera, ce energii si ce oameni. Va dori foarte probabil sa fim mai selectivi cu ceea ce e in jurul nostru, sa folosim meditatii inaltatoare si purificatoare, precum si tehnici de protectie psihica si spirituala, terapii spirituale
 • Corpul eteric: numit si corpul electric sau energetic, cu chakre si meridiane. Si lui ii plac meditatiile, doreste protectie spirituala, plimbari in natura si comuniunea cu natura, terapii spirituale si energetice
 • Corpul cauzal: Putem sa-l imaginam ca un cristal complex, cu multe fatete. Acolo unde au fost traume si karma, structura cristalina este afectata si impura. Aici trebuie analizate contractele karmice si traumele din vietile trecute. Tehnici de vindecare, precum regresii, vindecarea liniei temporale, meditatii ajuta foarte mult. Karma trebuie vindecata si, procesul iertarii de sine si al celorlalti trebuie practicat regulat.

In insemnarea viitoare vom explora noi aspecte ale venirii din Prezenta Divina, dar, dincolo de ideile prezentate aici si in alte surse, fiecare dintre noi trebuie sa ne apropiem de experienta Prezentei Divine in vietile noastre prin efortul propriu.

Sursa: http://albastruarcturian.wordpress.com/2014/02/21/a-veni-din-prezenta-divina-2/

Reclame

Publicat de

danielgaucan

Sunt un dac liber.

5 gânduri despre „A veni din Prezenta Divina 2”

 1. Un articol foarte interesant ,iar explicatiile facute clarifica multe lucruri pe care noi de multe ori nu le dam atentia cuvenita si din moment ce nu respectam niste directii de-a sti ce coordonate alegem in zborul nostru pe acest Pamint,ne trezim ca consencintele ignorantei si indiferentei noastre nu directioneaza decit dizarmonie,suferinta si multe ,multe frustari ceia ce ne directioneza pasii catre puscaria sufletului ,in care iubirea nu mai infloreste .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s