Fara Cuvinte!!!

ruga

Acest discurs a fost ţinut de Marele Şef De Trib al Ligii Duwamish, cunoscut nouă ca Şeful Seattle, în anul 1854, cu un an înaintea marelui consiliu care avea să încheie tratatul între Triburile Indiene şi Guvernul U.S.

Acest text este considerat cel mai important discurs ţinut de un om pentru susţinerea naturii. Până la urmă poate pământul să fie cumpărat sau vândut când pământul nu aparţine nimănui?

Publicat de

danielgaucan

Sunt un dac liber.

6 gânduri despre „Fara Cuvinte!!!”

 1. ASADAR omul apartine pamintului ,asta stiu putini
  e rau pamintul ca rabda omenirea asta lacoma si egoista care a uitat sa iubeasca tot ceea ce e in jurul ei,narcisisti oamenii se iubesc ei intre ei ca si cind omenirea ar fi buricul pamintului cea mai frumoasa realizare si mai ales ei insisi-fiecare in parte e o capodopera.
  Si o furnica linga un fir de iarba e o minune ce trebuie protejata.
  ma tot gindesc de unde si pina unde le-a venit oamneilro aceats idee ca ra fi cele mai frumoase si valoroase lucruri de pe pamint in loc sa aiba respect fata de fratele copac si sora furnica.

 2. Suntem suflete intrupate, deci sufletele noastre au aceasta experienta prin noi impreuna cu noi, putem fi siguri ca exact asta am dorit sa cunoastem in experienta … adica sa fim constienti cum este si ce este si cum se simte asta sa fii aici si acum exact in aceste conditii… acum ca suntem constienti ce vom face ? Vom indrepta atentia noastra spre tot ce e mai frumos in noi si sufletele noastre vor creea asta pentru noi si lumea va oglindi frumosul din noi pentru noi…
  Ca si cand ai o apa poluata si te duci pe traseul ei pana la sursa, sursa noastra de viata este Dumnezeu, si construiesti o cale astfel incat sa ajunga la tine curata, pura asa cum a fost creata. Asta poate insemna pentru noi sa facem ceea ce iubim sa traim si sa nu acceptam compromisurile impuse din afara noastra care murdaresc si compromit iubirea nostra de viata.
  Va imbratisez cu drag.

 3. Impresionant…o,daca si politicienii nostri ar putea SIMTI puterea acestor cuvinte…
  Multumim domnule Gaucan, pentru aceasta postare care atinge Sufletul in profunzime…de altfel pentru tot ceea ce faceti…zile frumoase!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s