Asociația Invent-Terra Nova-Grupul Doamnei Ana-IASI

ana pricop

Cand am sustinut ultimul seminar de la Iasi, pe 15 februarie 2014, am cunoscut si am simtit energiile unui grup de suflete extraordinare.Sunt cunoscuti sub numele de „Grupul Doamnei Ana” sau Asociatia Invent-Terra Nova.I-am vazut in timpul unei meditatii.Desi am intrat in sala pe la mijlocul meditatiei, am simtit niste energii extraordinar de puternice.M-am revigorat complet, desi eram putin obosit, dupa trei ore de seminar sustinute de mine.Va multumesc si felicitari pentru tot ceea ce faceti!!!

Ma bucur ca exista un astfel de grup spiritual si recomand tuturor celor  din Iasi, care rezoneaza cu energiile acestei informatii, sa apeleze la grupul „Doamnei Ana”

Iata mai jos cateva informatii mai complete despre Asociatia Invent Terra Nova:

Despre grupul de azi
Un grup mic dar Lucrător.  Avem avantajul unei temelii puternice, consfințită de Doamna Ana. Însă nu ne putem culca pe o ureche. Muncim să ținem pasul cu lucrarea cosmică ce are loc acum. Suntem totodată conștienți și de lucrarea pe care trebuie să o facem cu noi înșine: creșterea vibrației interioare și a întregii creații totodată. E greu de spus cuvinte despre noi. Mai bine e să fim cunoscuți în mod direct. Cine dorește să ni se alăture pentru un timp trebuie să știe unde ne poate găsi în Iași:
În fiecare sâmbătă, ora 11.30 – 13.00, Casa Cărții, etajul II
Adresa blog grup:
Scurt istoric al grupului
Înainte de anii ”90  existat un grup mic ce se reunea în fața studenților într-un amfiteatru din Institutul Politehnic ”Gh. Asachi” sau în cabinetul dlui doctor Pușcașu, maestru de acupunctura și homeopatie la Policlinica nr 1. Domnul doctor Pușcașu era des pomenit de Doamna Ana pentru deschiderea pe care i-a oferit-o spre literatura de medicină alternativă și pentru vasta sa bibliotecă din care s-a hrănit și dumneaei la început. Se traduceau cărți esoterice din franceză și se discutau în grup. Se efectuau și ședințe de acupunctură.
Grupul mare s-a înființat în 1990 sub denumirea de Grupul Doamnei Ana, născut fiind din propria sa voință integrată Planului Divin. Întâlnirile se desfășurau bisăptămânal, marțea la 17.00 și sâmbăta la 11.00 în ultimi 10 ani. Locațiile au fost mai întâi  Casa Studenților și apoi Casa Cărții. Doamna Ana (DnaAna) a condus neobosită toate întâlnirile având câteodată invitați speciali, dar de fiecare dată invitați nevăzuți care îi spijineau lucrarea. Ne întâlneam așadar într-un spațiu sigur și consacrat în care se realizau condiții propice pentru instruirea și evoluția sufletului. Vorbeam pe aceeași limbă, fiecare întâlnire era o implozie de bucurie iar de acolo plecam cu sufletele hrănite și pregătite pentru a schimba în bine viața noastră. Unii mai repede alții mai încet, fiecare în ritmul său, ”fiecare ca el” cum spunea DnaAna.
Așadar din 1990 până în 2012, timp de 22 de ani fără întrerupere, de la ieșirea la pensie și până la plecarea în alt plan de existențial, Doamna Ana a fost sufletul acestui grup pe care l-a pregătit cât a putut ea mai bine și cât de mult am permis fiecare dintre noi. Ne-a lăsat pregătiți pentru a fi lucrători de nădejde în lumină în timpurile minunate care sunt acum. Ne-a împuternicit împuternicindu-se totodată. Chiar dumneaei a transmis după trecerea dincolo că ”dacă voi nu erați nici eu nu  puteam pleca așa cum am plecat”. Ca un  un spirit înalt ce este, arată recunoștință și îi suntem totodată recunoscători.
Ce ne-a învățat?
Practic a dat viață Bibliei în noi. Nu a fost un distrugător de lege ci a plinit-o, așa cum îi plăcea să spună că a făcut  Domnul Iisus. De aceea a încercat mai întâi să vorbească pe limbajul ”mulțimii” și pentru asta a studiat Biblia din scoarță în scoarță, i-a căutat înțelesurile adânci, a extrapolat-o și ne-a apropiat-o de sufletele noastre stabilind astfel o altă relație între noi și Dumnezeu. Astfel a rupt prejudecăți multe în noi. A mers de la miracol până la foton, în mecanica cuantică. Ne-a învățat să facem diferență între  Biserica cea Vie și Adevărată a lui Dumnezeu și  Biserica ca instituție. Să nu aprindem lumânări la biserică  pentru că așa se face ci să fim conștienți că gestul exterior este un simbol pentru necesitatea aprinderii și întreținerii flăcării interioare. Să admitem că suntem ”Dumnezei Adevărați, Fiii Tatălui Celui Prea Înalt ” și între noi și Tatăl nu trebuie să existe nici un intermediar căci ”Veșnicia este înscrisă în voi”. Pentru acest curaj a avut  conflicte cu conducerea Mitropoliei. Au urmat  remarci usturătoare și catalogări dure pe care însă doamna nu le-a pus la suflet căci cântăreau prea puțin în comparație cu ceea ce creștea în noi. De multe ori la sală veneau și oameni ai bisericii sau ai altor grupări ce o întrerupeau pe DnaAna atunci când simțeau că ideile ei contraziceau adevărul biblic. Încercau să o combată  strigând adevărul lor limitat, născut din frică. Așa grupul a învățat să discearnă între adevăr și minciună. Să recunoască discursul viu de cel fals prin modelul curat, prin spiritul liber  pe care îl reprezenta DnaAna. Și încă o dată îi mulțumim.
Să nu ne temem. Căci frica este cea mai puternică energie care ne destabilizează. Ne spunea că este scris de 360 de ori ”Nu te teme” în Biblie. Frica poate lua numeroase forme: neliniște, tristețe, îngrijorare, supărare,…să nu ne lăsăm în mâinile ei ci s-o înlocuim cu încredere în divinitatea ființei care suntem.
Să nu judecăm. Căci acum  cunoaștem în parte dar când vom vedea în întreg, toate vor pieri și va rămâne doar Iubirea.
Să nu ne întristăm că se întunecă lumina care suntem.
Să dăm grijile noastre Domnului. Să ne bucurăm cu tot ceea ce ne trimite viața la ”ușă”.
Să binecuvântăm și să ne binecuvântăm căci este scris ”Am făcut din voi popor de preoți”. Să ne asumăm propria valoare, responsabilitatea asupra vieții nostre.
Să fim liber-cugetători,  să ne dăm valoare  ființei care suntem. Nu a admis să fim dependenți de ea. După fiecare curs ne îndemna să nu luăm drept adevăr ceea ce ne spune ci să trecem ideile prin filtrul propriei ființe și vieți și apoi să ni le însușim. Să studiem continuu să fim la curent cu tot ceea ce apare viu și adevărat în cărți, filme, articole, cursuri, societate. Chiar dumneaei trecea din scoarță în scoarță o carte până își însușea un adevăr din ea și apoi ni-l prezenta și nouă îndemnându-ne spre studiu.  Viziona documentare ştiinţifice, l-a studiat exemplar pe Nassim Haramein, înțelegând  natura vidului creator.  Şi pe mulţi alţii…Veneau spre ea exact informaţiile de care avea nevoie, prin oamenii pe care trebuia să îi cunoască. O adevărată lucrătoare în lumină!  Deseori ne muştruluia cu fermitate dar simţeai iubirea din spatele încercării de a ne face să deschidem ochii.
Pepinieră. Și pentru că ”viața unui om nu se măsoară prin numărul anilor ci prin numărul oamenilor care se simt mai bine prin el” trebuie să menționez că a adunat în jurul ei și un grup de discipoli mai însetați de cunoaștere pe care i-a monitorizat îndeaproape. Din pepiniera aceasta au răsărit psihologi, muzicieni, ingineri IT, profesori, medici de medicină nouă, terapeuți ce lucrează aici sau în străinătate având mereu mereu în minte conștiința întregului din care fac parte. Prin lucrarea reunită a grupului am ieșit  oameni puternici, conștienți de natura lor adevărată.
Despre Doamna Ana altfel
S-a născut în 16 februarie 1932, în satul Bravicea, județul Orhei din Basarabia, din părinții Arcadie și Evdochia Miller. La vârsta de 8 ani, în 1939, întreaga familie este deportată în Austria unde au stat patru ani într-un lagăr de concentrare. În 1943, se întoarc acasă, încep să repare ceea ce au găsit devastat dar sunt nevoiți să plece din nou în primăvara anului 1944 pentru a evita deportarea în Siberia. Cu ultimul tren trec granița nou instaurată peste Prut și  conform ordinului de evacuare se stabilesc în județul Vâlcea, satul Dejoi-Nisipi. Își urmează cursul  liceal inferior în particular, învățând singură și mergând doar pentru examene la școala ce se afla 60 de km, distanță ce o parcurgea în cea mai mare măsură pe jos. În 1953 familia se stabilește în Craiova și aici absolvă Liceul de fete Elena Cuza. În 1954 vine singură la Iași pentru a se înscrie la facultatea de medicină. A ales Iașul pentru că era cel mai aproape oraș de Basarabia. Datorită originii sociale nesănătoase i-a fost respins dosarul. Atunci se înscrie la facultatea de științe economice, primește și bursă pentru notele obținute iar  ultimul an îl face la București pentru merite deosebite.
Profesează ca econimist la Fabrica Țesătura și apoi până la pensie, în 1988, la Consiliul Județean Iași. În 1961 s-a căsătorit cu domnul Pricop Ioan, inginer la IRE Iași. Au un singur băiat, Nikki, la rândul lui o minte strălucită, inginer în București.
În 1967, la 35 de ani, cu multe diagnostice în mână, i se mai dau 6 luni de trăit. Un medic inspirat îi spune că boala ei e de la suflet, îi face o singură ședință de acupunctură și toată boala dispare căci din acel moment DnaAna a pornit hotărâtă spre adevărata ei menire: manifestarea spiritului în materie.
Din acel moment a început căutarea adevărată îndrumată de Sinele ei Înalt.  A trăit 80 de ani din care 45 de ani i-a închinat studiul asidiu pentru căutarea de sine neprecupeţind nicio clipă. A început prin a exersa acupunctura care a salvat-o. Apoi în 1988, urma vizitei de 6 luni în America s-a familiarizat cu Dianetica lui L. Ron Hubbert pe care a tradus-o din franceză şi-a însuşit-o şi a practicat-o cu succes recunoscând puterea cuvântului în viaţa noastră.  S-a  înscris la cursurile de pictură de la Şcoala Populară de Artă exersându-şi latura creativă, a citit tot ceea ce exista ca hrană pentru suflet în acea perioadă, a tradus o mulţime de cărţi, le-a dactilografiat şi le-a dat spre învăţătură prietenilor. După anii 90 a mers la multe cursuri: osteopatie, homeopatie, sugioc, qiqong, falun gong, vipassana, radiestezie, elta, iridologie, cercul crimson -Tobias şi Adamus, Ramtha, etc. pe toate a încercat să le digere, să le treacă prin filtru propriu, să culeagă din ele ceea ce îi trebuia în acel moment de viaţă. Nu ne oprea nici pe noi să mergem la un alt curs sau la un alt învăţător. Mergeţi şi luaţi ceea ce vi se potriveşteÎnvăţaţi tehnici noi dar aveţi grijă să nu le folosiţi ca pe nişte cârje ci doar ca pe nişte ingrediente pentru Trezirea fiinţei care sunteţi. (sau Trezvia ființei- cum îi plăcea să spună)
A avut  un sistem de valori greu ingerat de către majoritatea oamenilor la acea dată şi chiar în zilele noastre. A avut curajul de a fi ea, de a-și susține ideile în care credea fără teama stigmatizării. Era deșteaptă, cu o minte ascuțită și o memorie de elefant. Reușea să îți susțină credințele cu un glas ferm, până la incandescență. Vigilentă cu prostia omenească pe care nu o slăbea nici o clipă din ”ochi”, harnică, perseverentă, hotărâtă, nu întârzia niciodată, făcea toate lucrurile la timp și cu maxim de beneficiu. Așa a făcut  și la plecarea din această viață. Bunul Dumnezeu să o ocrotescă şi s-o bucure cu toate darurile Lui!
Oficial, cu acte prin notariat,  grupul Doamnei Ana a luat ființă în 1995 sub denumirea de Asociația Invent-Terra Nova. Membri fondatori au fost Doamna Ana Pricop, dl. Florin Gheorghiță și dna Nuți Florescu – cea care s-a și ocupat de partea legală a asociației și cu înființarea unei edituri cu aceeași denumire, dar care s-a retras ulterior din cursă și odată cu ea și demersurile oficiale ale asociației. A rămas  doar grupul mare de lucru cu Doamna Ana la timonă.
2011 – 2012 emisiuni tv cu Doamna Ana
http://www.youtube.com/watch?v=7SeOovQBmwU        vindecare prin iubire
http://www.youtube.com/watch?v=ZyQ7UgFHu0Y   speranță sau fatalitate
Reclame

Publicat de

danielgaucan

Sunt un dac liber.

4 gânduri despre „Asociația Invent-Terra Nova-Grupul Doamnei Ana-IASI”

 1. Citez: „In 1988 in urma vizitei de 6 luni in America”….Cine putea merge in Statele Unite in anii cei mai nenorociti ai regimului semi-analfabetului ceausescu si a tarancii de la coada -vacii ,analfabeta ajunsa academician-doctor-inginer(ha,ha,ha),cand muream de foame,de frig,cand Liviu Brates isi dadea foc pe partia din Poiana Brasov, cand Securitatea ne urmarea „si-n somn” si Partidul Comunist era in tot si in toate….Da nu-i bai,c-acuma-i si mai rau…..

 2. motivul aparent a fost primirea unei invitații de la o verișoară stabilită acolo. într-adevăr pare un miracol faptul că a obținut acordul pentru plecarea în America. și chiar așa a fost, un miracol. nu a avut înainte măcar un gând cât de mic referitor la călătorie. chiar atunci când ghidul ei interior i-a spus hotărât că este necesar să plece tot mai întreba de ce, pentru ce, de ce eu, pentru ce atâta drum și de unde bani? dar toate s-au rezolvat de la sine și a ajuns acolo pentru a studia cu un mare maestru acupunctura și mai apoi dianetica și pentru a cunoaște Lumea Nouă de care a fost cam dezamăgită. Acest drum a fost cu siguranță o recunoaștere și totodată un sprijin din Înalt pentru munca și devotamentul ei spiritual.

 3. Ati „prins” bine multe aspecte ale activitatii doamnei Ana. Ce imi amintesc este ca „la sala” – asa cum spunea dumneaei – a chemat multi invitati pentru a ne impartasi din cunostintele lor. Foarte multi invitati si-au expus ideile si pot sa-l amintesc pe cel mai cunoscut (pe plan mondial): Carlos Warter, autorul cartii „Amintirile sufletului”.
  O alta amintire este un joc de cuvinte de-al dumneaei: la inceputul anilor „90: la Casa de cultura a studentilor, uneori, sedintele aveau loc (osteopatia si dianetica) pe hol si de aceea a dat numele de „holoterapie”, de la terapii holistice.
  La „dianetica”, asa cum ii spuneam eu – a fost o cu totul alta lume care raspundea cautarilor noastre care nu si-au gasit raspuns in viata de pana atunci.
  Foarte multa lume a venit si pentru meditatiile care au avut loc si efectele acestora nu pot fi insiruite intr-un comentariu.
  Prelegerile si meditatiile doamnei Ana raspandeau iubire, vindecare, cunoastere, intelegere.
  Pot spune ca acolo mi-am gasit drumul pe care sa il urmez in viata, ca acolo am reusit sa ma formez conform dorintelor profunde, ca acolo am gasit, prin daruirea doameia Ana si ale celorlalti, metodele de a ma integra cu mine insumi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s