Luna Noua in Balanta leaga si dezleaga

nod

Harta astrala pentru momentul de Luna Noua in Balanta din 24 septembrie 2014 arata ca o joaca intre energiile planetelor Venus si Marte. Planetele din Balanta (conjunctia Soare-Luna, Nodul Nord, Mercur) sunt asezate in prima casa, a Berbecului, iar, semnul Berbecului se afla in casa a 7-a, a Balantei (cu Nodul Sud si Uranus). Armonia se impleteste cu conflictul. Fiecare dintre noi parca are de impartit ceva cu cei din jur, dar mai inainte de toate, cu propria persoana.

Pluteste in aer o vibratie conflictuala foarte puternica, simtim nevoia sa explodam, sa dam pe dinafara, sa scoatem din noi tensiunile acumulate in timp. Cu greu ne abtinem sa nu dam replica, sa nu deschidem gura, sa nu spunem ce nu ar fi trebuit. Parca sta un spiridus negru la spatele nostru care ne trage cate un ghiont si ne face sa rostim sau sa facem ceva ce ne ia si pe noi prin surprindere. Ne putem trezi spunand “Ups, iar am comis-o!”. E aproape imposibil sa nu ni se intample sa rostim sau sa facem ceva ce nu ne reprezinta si sa nu ne intrebam “De unde a iesit asta? Asta nu sunt eu.”. Orgoliul iese din adancurile noastre tocmai ca sa se curete. E in regula, pentru ca, evident, avem ceva de invatat: sa tragem de fiecare data concluzii, sa ne analizam obiectiv, sa recunoastem cand gresim si, cel mai important, sa ne cerem iertare!

Toti cei care nu recunosc ca gresesc sau, chiar daca recunosc fata de ei, nu admit fata de ceilalti, pot suferi blocaje din cauza orgoliului, mergand de la certuri, neintelegeri, pana la tot felul de mici accidente prin lovire, taiere, arsura, afectare de orice fel a pielii. E timpul ca din supereroi sa devenim oameni, sa ne aratam fata noastra cea mai blanda si mai umana. Omul e supus greselii, iar greselile sunt o cale de evolutie. Sigur, nu exista nici bine, nici rau si nici greseala nu exista din punct de vedere spiritual. Vorbim aici despre atitudinea infalilibila care ne aduce acum numai pierderi.

Luna Noua in Balanta ne aduce in fata nevoii de a schimba ceva la noi daca vrem ca viata noastra sa se transforme in bine. Sa ne uitam, deci, in curtea noastra, nu dincolo de gard! Relatiile in care niciunul dintre parteneri nu considera ca a gresit cu ceva fata de celalalt sunt condamnate. In orice fel de parteneriat (profesional, casatorie, prietenie) unde exista un blocaj, dar nimeni nu recunoaste ca a gresit undeva si ca poate indrepta ceva la el insusi, se ajunge cu precipitare la capat de drum.

In schimb, relatiile in care cei doi cresc prin simpla prezenta a celuilalt, recunoscand ce anume are de indreptat fiecare la el insusi pentru ca lucrurile sa functioneze, pot deveni modele de inspiratie. Atmosfera acestei perioade este cu bataie lunga, pentru ca tot ce se incepe la o Luna Noua intr-o zodie culmineaza la Luna Plina din aceeasi zodie, peste aproximativ o jumatate de an. Iar viitoarea Luna Plina in Berbec este “programata” pe 4 aprilie 2015.

In toata aceasta perioada asistam la un spectacol al relatiilor. Daca stam pe margine si observam, devine evident daca intr-o asociere, intr-o prietenie sau intr-un cuplu sunt doua minti care se ciocnesc sau doua suflete care se impletesc.

In plus, Luna Noua in Balanta ne ajuta sa intelegem ca ne este cel mai bine daca ne concentram pe ce vrem sa fie in viata noastra, nu pe ceea ce dorim sa nu mai fie. Daca dorim sa rupem o relatie, sa scapam de cineva, sa intrerupem un parteneriat si investim toata energia noastra in acest scop, nu facem decat sa dam putere celuilalt! Si asa amplificam, de fapt, conflictul. Cu cat incercam sa ne dezlegam, cu atat intarim de fapt tocmai legatura! Inclusiv ritualurile de dezlegare pot ajunge sa-i chinuie pe cei ce le practica si sa le aduca tot mai multe piedici, pentru ca legatura prinde tot mai multa forta. Ne este dat sa intelegem acum de ce a spus Iisus sa ne iubim dusmanii. Daca vrem sa indepartam pe cineva de noi, ii dam atentia noastra si stim ca unde este atentia se duce si energia. Gandindu-ne intens la cineva sau la ceva ii dam energia noastra. Sa ne rugam pentru toti cei cu care suntem in conflict, pentru binele lor, numai asa atragem armonia.

Sa ne concentram, deci, pe proiectia viitorului! Sa vizualizam, sa ne dorim, sa ne rugam cum vrem sa arate si cu cine dar, la sfarsit, sa nu uitam sa cerem ca tot ce primim de la viata sa fie “spre binele nostru cel mai inalt” sau “cum vrea Dumnezeu”.

Luna Noua in Balanta din 24 septembrie 2014 ne mentine pana pe 4 aprilie 2015 pe un val de sinceritate fata de noi insine si ne da puterea de a recunoaste fata de noi insine ce avem de schimbat la noi, nicidecum la celalalt. Cea mai mare virtute devine capacitatea de a ne ierta pe noi si de a ne cere iertare. Sa fim sinceri, deci, si sa recunoastem ce vrem, ce ne dorim, ce ne place! Ca sa traim in armonie cu noi insine si ca sa avem relatii armonioase, sa ne mutam atentia de pe tot ce ne blocheaza si vrem sa lasam in urma! Sa nu ne mai gandim la cei cu care suntem in conflict, pentru ca le cedam energia noastra!

Sa ne concentram numai pe situatiile pline de iubire. Sa fim atenti nu la oamenii care ne baga mintea in priza, ci la cei care ne tin inima deschisa!

Sursa:http://valeriupanoiu.blogspot.ro/2014/09/luna-noua-in-balanta-leaga-si-dezleaga.html

Publicat de

danielgaucan

Sunt un spirit liber.

Un gând despre „Luna Noua in Balanta leaga si dezleaga”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s