Posibilitati la Luna Noua in Varsator, 20 ianuarie 2015. Viziune noua, viata noua

dragon

Anul acesta avem de doua ori Luna Noua in revolutionarul si inovativul semn al Varsatorului. Prima Luna Noua se formeaza pe data de 20 ianuarie, iar cea de-a doua pe 18 februarie, intervalul dintre cele doua lunatii cuprinzand si prima retrogradare a lui Mercur de anul acesta, tot in semnul Varsatorului.

Luna noua din 20 ianuarie se produce la gradul 0:08 (Luna intra in Varsator la doar cateva ore dupa Soare), iar cea de-a doua Luna noua, la gradul 30 (Luna paraseste Varsatorul cu doar cateva minute inainte sa o faca Soarele). Putem vorbi de o etapa semnificativa, in care avem sansa si contextul astral ideal, pentru a schimba fundamental directia, pentru a ne improspata mintea, viziunea si viata.

La momentul Lunii Noi din 20 ianuarie, in Varsator se afla, in afara de cele doua luminarii, Mercur si Venus. Este, asadar, o energie a inceputului, a creativitatii, originalitatii si noutatii. Fanionul este ridicat si tot ce avem de facut este sa-l vedem si sa pornim la drum. Pentru ca acum se deschide o noua cale pentru noi, avem la dispozitie oportunitatea de a ne reconsidera o serie de alegeri, aspiratii si dorinte. Ca si cand suntem pe de o parte la momentul bilantului si la un final de drum, iar pe de alta parte, ne aflam in fata unei usi deschise, o usa care face trecerea catre un spatiu mult mai larg decat ce am cunoscut pana acum. Un spatiu plin de posibilitati pe care nu le-am vazut, nu le-am stiut, nici macar nu ni le-am imaginat.

Incepem sa vedem posibilitati noi, incepem sa ne uitam in directii noi. Si sa credem ca e posibil cu adevarat sa schimbam tot ceea ce dorim in viata noastra si sa implinim ceea ce inima noastra cheama la experienta.

Avem si timpul necesar sa facem tranzitia de la vechiul eu, la noul eu, cat timp Mercur va retrograda (21 ianuarie- 11 februarie) si ne va da sansa si ragazul de a reevalua unele alegeri, convingeri, viziuni.

Energia Varsatorului ne ajuta sa privim cu mai multa detasare si seninatate la viata noastra, sa facem alegeri dincolo de emotii si, mai ales, sa inchidem niste capitole trecute, sa le intelegem altfel, sa ajungem la o anumite intelepciune pe care nu am avut-o inainte. Suntem sprijiniti sa vedem imaginea de ansamblu, sa privim unele experiente trecute prin alte lentile, sa extragem din acestea doar ceea ce ne foloseste pentru a merge mai departe si sa eliberam ceea ce nu mai serveste noii filozofii si viziuni de viata.

In urma atator transformari si constientizari pe care le-am avut, majoritatea dintre noi, cu precadere in ultimele luni, in urma atator experiente care au clatinat in noi convingeri si credinte, mesajul acestei Luni noi este: „acum esti gata pentru noua ta creatie, pentru noua ta viata”.

Acum, e necesar sa fim indrazneti, sa cerem ce vrem, sa privim dincolo de ce credeam ca e posibil pana acum. Si, mai ales, sa avem incredere in ce simtim, in intuitia noastra, in mesajele care ne vin chiar de la fiinta infinita care suntem. Sa ne intrebam ce vrem, ce nu (mai) vrem, ce altceva e posibil? Sa recunoastem adevarul interior si sa-l urmam. Nu exista oameni mai capabili si oameni mai putin capabili in a accesa baza de date infinita si a primi raspunsurile potrivite pentru ei. Exista doar oameni mai constienti si mai putin constienti de aceasta posibilitate.

Suntem intr-un punct de cotitura in viata si creatia noastra ca pamanteni. Si nu doar la nivel individual, ci mai ales la nivel colectiv. Acum incepem sa devenim constienti de ceea ce putem crea impreuna, de rolul pe care vrem sa-l jucam intr-o comunitate, in societate, in lume. Devenim constienti de ceea ce e posibil sa cream prin participarea noastra la ceva care ne inspira, ne misca, ne motiveaza sa ne exprimam intr-un mod nou. Incepem sa strangem randurile, pe criteriul rezonantei si viziunii impartasite cu altii.

Atentie, asadar, la ideile care va vin in urmatoarele 28 de zile. E bine sa notati aceste idei, precum si revelatiile, mesajele pe care le primiti. Poate ca nu e o perioada a inceputurilor concrete, ci e mai degraba o perioada tampon intre vechi si nou, de aceea treaba noastra va fi, nu atat sa pornim la drum, cat sa ne pregatim pentru drum. Sa dam jos din spate greutati, sa intelegem la ce ne-au folosit, sa lasam in „bagaj” doar ce avem nevoie pentru noua destinatie, sa ne imputernicim si sa ne bucuram de noile inceputuri si noua energie care ni se aseaza in minte, in corp si in viata.

Acest context astral ne aminteste in fiecare moment ca orice schimbare incepe in minte si ca aici e nevoie sa extindem campul de posibilitati. Urmatoarele zile vor fi in special axate pe modul nostru de intelegere, pe perceptiile noastre in privinta realitatii. Asta este esential sa vedem acum, si sa acceptam ca nu o anumita realitate ne deranjeaza ci gandurile si povestile pe care le avem despre ea. Asadar, maiestria consta a ne pastra mereu deschiderea catre o intelegere mai inalta si a ne mentine terenul cat mai curat, in minte, eliberand permanent judecati, plangeri si alte limitari. Sa ne concentram mai mult pe ce vrem, pe posibilitati noi, sa ne jucam cu intentiile, cu dorintele nascute din bucurie si inocenta („mi-ar placea sa…”, „vreau…”, „cum ar fi sa fiu/fac/am…?”)

Un alt aspect pe care il consider important si util este sa avem incredere in ce stim. In acel „stiu” care nu are argumente, explicatii si nu are nevoie de prea multe ganduri si cuvinte, tocmai pentru ca vine din alt spatiu, din spatiul fiintei infinite. Iti propun un exercitiu: ia o foaie de hartie si un creion, apoi scrie „Stiu ca…”. Completeaza punctele cu ceea ce vine. Scrie de mai multe ori „stiu ca…”. Si afla ce stii deja.

De asemenea, avand in vedere ca multi oameni se pot simti confuzi si obositi in aceasta perioada, tocmai datorita acordajelor interioare care au loc, e bine sa ne concentram mereu pe momentul prezent, pe ceea ce facem acum. Fara sa scormonim prea mult in minte, fara sa avem pretentia sa stim cum vor evolua lucrurile. Nu avem cum sa stim cum vor evolua, pentru ca fiind experiente noi, nemaitraite, nestiute, nu avem o reprezentare mentala despre ele. Incercand sa le includem intr-o strategie, un plan, o schema, le limitam, blocam posibilitatea de expansiune. De aceea, tot ce avem de facut este sa luam lucrurile pas cu pas, sa fim prezenti si sa facem alegeri constiente, in raport cu adevarul nostru, cu ceea ce stim in interior ca e potrivit ACUM pentru noi.

Corpul este este aliat de nadejde, ne da semnalele de care avem nevoie, decodifica fidel ce se afla in mintea noastra. Daca suntem atenti, vom sti exact ce ne transmite. Vom sti ce sa mancam, cat si cand. Vom sti daca alegerile noastre sunt constiente si in acord cu noi, sau nu.

Ca la orice Luna Noua, e posibil ca vitalitatea sa fie scazuta. Daca simti ca ai nevoie de mai mult somn, dormi mai mult, daca simti sa faci ceva pentru corp (masaj, sport etc), fa-o. Daca simti sa schimbi ceva in alimentatie, fa-o. In rest, bea apa multa si ai incredere. Tocmai ai devenit o versiune si mai frumoasa a ta.

Din inima,

Nicoleta Svârlefus

Sursa: http://www.astrocafe.ro/articole/analiza-0/articol-posibilitati_la_luna_noua_in_varsator_20_ianuarie_2015_viziune_noua_viata_noua-4868

Anunțuri

Publicat de

danielgaucan

Sunt un dac liber.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s