Saturn în Săgetător: Frumoasa și Bestia

frumoasa-si-bestia-702x336
Saturn s-a instalat în Săgetător pe 17 septembrie 2015 și nu mai pleacă de aici până pe 20 decembrie 2017. În astrologia tradițională, se spune că o planetă iubește planeta în domiciliul căreia se află. În cazul de față, Saturn îl iubește pe Jupiter. Oare cum poate Marele Malefic să facă o casă bună cu Marele Benefic? Deja, scenariul pare o copie a poveștii ‘Frumoasa și Bestia’. Adevărat, dar să ne amintim de la început că cei doi eroi se căsătoresc și trăiesc fericiți până la adânci bătrâneți.
Dacă tot am început cu deznodământul, să continuăm cu concluziile. Mai bine de doi ani, 4 zodii iau fața celorlalte în clasamentul realizărilor și evenimentelor notabile. E vorba despre careul de zodii de la coadă: Săgetătorii și Peștii (guvernați de Jupiter), Capricornii și Vărsătorii (guvernați de Saturn). Acesta este careul de ași al zodiacului câtă vreme Saturn parcurge Săgetătorul. Trecând de la general la particular, foarte semnificativă este perioada ca oportunități de schimbare favorabilă de direcție pentru toți cei născuți în harta natală cu un aspect major între Jupiter și Saturn.
Acum, pentru că publicul cere întotdeauna un personaj negativ pe care să-și descarce sufletul, ca să-și manifeste și să curețe negativismul dinăuntru, ne întoarcem cu multă plăcere la Bestie. Bestia noastră din poveste e însă un prinț fermecat. La fel de bestial este și Saturn în Săgetător. Aparent înfricoșează, anunță imposibilul, capătul de drum și eșecul. Nici nu-ți vine să te apropii de el. Dar minta noastră este cea care a creat Bestia pe care o vedem în fața ochilor, așa că tot noi avem puterea de a o îmblânzi.

Saturn în Săgetător reconciliază limitele cu nelimitările, finitul cu infinitul, ceea ce este jos cu ceea ce este sus. Acest tranzit este pentru noi un exercițiu de putere. Suntem obligați să ne depășim limitele și ni se spune clar și răspicat:
EȘTI MAI MULT DECÂT ȚI-AI DAT VOIE SĂ FII PÂNĂ ACUM!
Visele pot să devină realitate pe tranzitul lui Saturn în Săgetător. Bestia este doar o iluzie creată prin magie, care ascunde o realitate deformată. Saturn în Săgetător rupe vraja și ne face să vedem ceea ce ne înspăimânta drept o realitate atractivă și cât se poate de tangibilă. Putem face tot ce nu credeam că suntem în stare să facem. Putem ajunge acolo unde nu îndrăzneam să ne avântăm înainte. Putem urca acolo unde ne temeam să nu ne ia cu amețeală.
TREBUIE DOAR SĂ CREDEM ÎN NOI! ȘI SĂ CREDEM CĂ MERITĂM!
Saturn în Săgetător nu poate să înțeleagă pe cineva care tot se roagă să atragă un partener. Satun în Săgetător nici nu s-ar gândi vreodată că ar putea rămîne singur sau că n-ar atrage cel mai special partener! Saturn în Săgetător nu înțelege deloc cum poate cineva să se plângă de lipsa banilor sau a succesului. Cum să-ți treacă prin cap că ai putea fi sărac sau la coada vacii? Înseamnă că atât crezi că meriți!
Saturn în Săgetător ne aduce succesul pe care credem că-l merităm! În mocirlă stai și te minți că pietrele sunt nestemate, meriți! Asta crezi că meriți, de asta ai parte. Tot Saturn ne educă să credem că merităm toate lucrurile pe care ni le dorim și pe care nu le avem. El stă de veghe să credem în noi și să considerăm că lucrurile pe care ne este teamă că nu le vom dobândi sunt de fapt starea de normalitate! Cum adică să tremuri că nu găsești pe cineva? E normal să fii cu cineva pe potriva ta! Cum adică să nu ai bani? E normal să ai bunăstare! Cum adică să știi ce poți, ce daruri și cât profesionalism ai, și totuși să ai îndoieli că vei reuși să obții jobul dorit? E normal să-l obții! Doar ești cel mai bun!
Știi cine ești, știi ce poți și nimeni nu-ți poate lua darurile pe care ți le-ai cultivat! Poartă-te ca atare! Saturn în Săgetător este forța cosmică de a crede în noi și de a ne asuma responsabilitatea față de cine suntem! Dacă-l ascultăm, el nu ne permite să merităm mai puțin decât valoarea pe care o avem. De aceea, Saturn în Săgetător vine peste noi cu drumul inițiatic al prințesei către palatul Bestiei de prinț. Locul fetei nu mai era lângă tatăl ei bolnav, ci în brațele fericirii, care la început provoacă reacții de respingere și de panică. E foarte periculos să te vezi cât de mare, de puternic și de merituos ești atâta timp cât, până atunci, te credeai mic. Când dai cu ochii de tine și te vezi cât ești, de fapt, te ia cu leșin.
Saturn în Săgetător ne ține de mână, ca să nu ne speriem de propria măreție. El ne ridică din ‘patul durerii’, lângă care ședea prințesa îngrjindu-și tatăl bolnav, și nu ne dă voie să mai stăm în nicio situație nesănătoasă. Condiția rămâne, desigur, să credem în noi! Cine nu crede, acolo îi e locul! Unde nu îi este bine! Își merită soarta! Saturn întinde mâna, dar dacă nu-l apuci, cine e de vină?
Saturn în Săgetător anunță așadar o relocare grabnică din situațiile care sunt mult sub condiția noastră și sub potențialul nostru de exprimare. El ne aduce:
• Puterea de a renunța la un loc de muncă abuziv și convingerea că merităm cu mult peste ce avem acum. E normal să ne bucurăm de aprecierea, recunoașterea și recompensele care ni se cuvin!
• Puterea de a ieși din mizeria unei relații care ne-a împuținat și de a atrage o relație cu partenerul absolut pentru noi în viața asta! Îl merităm!
• Puterea de a pleca departe de casă, în căutarea unei calități superioare a vieții, pentru a ne pune în valoare într-un oraș mai mare sau într-un sat izolat, într-un loc unde putem să exprimăm și să dăruim tot ce suntem noi, într-o țară străină, bucurându-ne de un confort care ne face mai liniștiți și mai creativi! Îl merităm!
Saturn în Săgetător ne amintește că este firesc să materializăm tot ce e mai bun pentru noi. Dacă credem în noi și cerem să fim în acord cu voia lui Dumnezeu, suntem iubiți și protejați! Cine doar se plânge, merită să se plângă în continuare! Cine este conștient de valoarea lui, își primește bonusurile pentru munca și eforturile de până acum!
Trebuie doar să crezi că Bestia este un prinț! Trebuie doar să crezi că viața e mai mult decât blocajele nesănătoase în care te complaci. Fă-ți curaj, închide ochii și pupă Bestia direct în bot! S-ar putea să-ți placă! Dacă tot ți-e frică, atunci fugi și fă-te că te împiedici! Poate Bestia l-a citit pe Nichita Stănescu. Roagă-te să-ți prindă talpa piciorului și să ți-o sărute, iar tu să șchiopătezi pe urmă, de frică să nu-i strivești sărutul!
Reclame

Publicat de

danielgaucan

Sunt un dac liber.

2 gânduri despre „Saturn în Săgetător: Frumoasa și Bestia”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s