Apocalypto! Pluto în Capricorn și sfârșitul lumii

danger_in_paradise_by_dermonkey
În 2006, unul din cei mai influenți Capricorni de la Hollywood realiza un film despre apusul unei civilizații. Mel Gibson, căci despre el este vorba, reconstruia în cele mai mici detalii esența vieții mayașilor, care trăiau într-o cultură acordată cu forțele naturii și ale Universului, bazată însă pe credințe și superstiții care validau puterea prin ritualuri sângeroase și prin sacrificii.
În acest context haotic din ‘Apocalypto’, căci așa se numește filmul, un tânăr încearcă să scape de condamnarea la moarte și să-și protejeze familia. Dramele individuale se proiectează pe fundalul amplu al radiografiei sociale și istorice. Ultimele cadre răstoarnă și anulează toată lumea descrisă până atunci de film, una din cele mai puternice scene de final din istoria cinematografiei. La orizont apar vapoarele conchistadorilor, care anunță sfârșitul lumii mayașe și zorii unei noi orânduiri a vieții, atât în planul social, cât și în cel personal.
Gândiți-vă la reacția cuiva care a văzut avioane doar în poze și la televizor, căruia i se prăbușește un avion în grădina din spatele casei. Ce să mai zicem dacă s-ar teleporta un gladiator în zilele noastre și i-am da pe mână un laptop? Sau, ca să facem o farsă, hai să ne imaginăm cum am călători noi înapoi în timp și am duce cadou un aragaz și o butelie unui clan care locuiește într-o peșteră din Epoca de Piatră.
Înainte de tranzitul lui Pluto în Capricorn, 2008-2014, perioadă ce include celebrul final al calendarului mayaș (2012), un Capricorn vizionar ne bagă ‘mortul’ în casă. După tufiș, e ceva ce seamănă cu niște OZN-uri (nici mayașii nu văzuseră vreodată corăbii ca ale spaniolilor) și ne face să apăsăm butonul de panică. Viața așa cum o știm este în pericol. Se anunță mari ‘nenorociri’.

Dar ați remarcat că în cuvântul ‘nenorocire’ se ascunde cuvântul ‘noroc’? Nenorocirea înseamnă sfârșitul unui stil de viață care a fost norocos până atunci, și apariția unui noroc ce vine din altă parte.
Pluto revine în aceeași zodie cam o dată la 245 de ani și aduce reconfigurări geo-politice și strategice la nivel mondial. Ultima dată în Capricorn, între 1762 și 1778, americanii și-au câștigat independența în fața britanicilor, au apărut idealurile sociale susținute de Rousseau, care promova alegerea conducătorilor prin voința poporului, s-au pus bazele societății de consum prin revoluția industrială. Căpitanul Cook ajungea în Australia și în Hawaii. Cu o tură înainte de Pluto în Capricorn, între 1515 și 1532, Martin Luther reforma biserica și influența decisiv credințele în lumea catolică, marcând ieșirea din Evul Mediu. Tot atunci, începea să înflorească comerțul cu sclavi din Africa, ce îngroșau forța de muncă a puterilor coloniale, iar marile imperii de pe continentul american își dădeau obștescul sfârșit: aztecii, incașii, mayașii.
‘Toate-s vechi și nouă toate’ dintotdeauna, cum ar zice un alt Capricorn de geniu, Eminescu. La nivel de suprafață se schimbă formele, zonele de influență, structurile de putere, ideologiile. La nivel profund, trăim în ciclicitate. Fiecare civilizație piere din cauzele care au creat-o. Sfârșitul este inclus în orice început. Pluto în Capricorn ne amintește zilnic acest adevăr, până în 2024. Civilizațiile coloniale și popoarele cu politică expansionistă ajung să fie sufocate de fenomenul de migrație și să devină minoritare în propria țară. Societatea de consum, bazată pe creșterea economică artificială și pe interesele subterane, produce victime colaterale în masă din cauza crizelor financiare. Oamenii trăiesc cu iluzia unei libertăți și a unui liber arbitru… care nu prea există. Iar cea mai mare ILUZIE a lui Pluto în Capricorn este… PUTEREA! Puterea pe care o dau banii, funcția, reputația, statutul social, importanța personală! Când, de fapt, realitatea este alta: oamenii au fost dintotdeauna împărțiți în stăpâni și sclavi. Și facem referire la un film deloc întâmplător trecut cu vederea, din cauza posibilului impact – ‘Asasinarea lui Richard Nixon’ (din 2004, cu Sean Penn) – în care se susține explicit teoria că sclavagismul nu a dispărut nici în zilele noastre. Numai terminologia a fost înlocuită. Sclavii se numesc astăzi ‘angajați’.
Până în 2024, Pluto în Capricorn ne conectează la puterea personală și ne ajută să demascăm iluzia puterii din exterior. Tu cui dai putere asupra ta? Cui îți cedezi puterea personală?
În exterior, cei ce dețin puterea sunt doar regii de pe tabla de șah, în timp ce oamenii sunt simpli pioni. Nu este nimeni indispensabil. Tabla de șah este învârtită de la alt nivel, de forțe necunoscute, pe care oamenii de rând nu le pot cuprinde cu mintea sau pe care le consideră SF-uri. Cei ce ne conduc sunt doar actori care asigură coeziunea piesei de teatru. Scenariștii, regizorii și producătorii sunt însă în spatele cortinei. Inaccesibili. Dar există! Ei sunt cei adevărați! Mulțimile adormite doar performează pentru ei! Puterea se întemeiază pe frică! Conducătorii susțin că au roul să ne apere. Dar ca să ne apere, trebuie să aibă de cine! Așa că inventează dușmani imaginari pericole și războaie! Nesiguranța și necredința sunt adevărații dușmani! Creându-se un incident prin care mor oameni, de preferat tineri și nevinovați, se justifică înăsprirea măsurilor de securitate, prin care se îmbogățesc furnizorii de securitate, iar cei aflați la vârf își întăresc puterea prin măsuri motivate de frică. În asemenea vremuri și situații, când suntem lipsiți de apărare și poate fi mai rău de atât, e din ce în ce mai multă nevoie de ei. Așa că ne punem toată puterea în brațele lor.
Pluto în Capricorn ne arată că lumea este condusă prin scenarii bazate pe frica de pericole care trebuie prevenite!
Transformările planetare în mijlocul cărora înotăm odată cu acelerarea timpului prin Uranus în Berbec până în 2019 și deschiderea spirituală fără precedent favorizată de Neptun în Pești până în 2026, aduc o trezire în masă a oamenilor! Poate asta prevedea sfârșitul calendarului mayaș: finalul vieții trăite inconștient de către oameni! Finalul civilizației adormite și zorii unei lumi trezite! Corăbiile de la sfârșitul filmului Apocalypto pot să treacă drept arce ale lui Noe, în care e loc doar pentru cei care acceptă adevărul și își urmează drumul călăuzit de sinele superior, în acord cu voința divină.
Pluto în Capricorn ne aduce aminte că puterea este în altă parte! Martin Luther, pe aceași configurație astrală, se revolta împotriva Papei, criticând dur faptul că iertarea de păcate și mântuirea erau cumpărate cu bani și deci, accesibile numai celor privilegiați social și material.
Pluto în Capricorn ne ajută să vedem lucrurile așa cum sunt! Doar pentru cine are ochi să vadă! Nu instituțiile au putere asupra noastră! Biserica este o cale spre Dumnezeu, dar ar trebui să ne dea aripi, nu să ne ia puterea făcându-ne să ne simțim vinovați și amenințându-ne cu Iadul, de care numai ea poate să ne apere. Prin aceste practici, Biserica nu face decât să-și consolideze propria putere. Statul are asupra noastră puterea pe care i-o dăm tot noi și nici nu este de vină dacă ne merge nouă prost în viață. Prin frică și emoții joase, noi ne dăm puterea celor pe care-i criticăm și judecăm.
Pluto în Capricorn ne ajută să ne uităm la noi înșine! Să trăim conștient, în conformitate cu legile universale, cu ordinea naturală și nu cu convingerile, credințele și superstițiile pe care încearcă să ni le impună autoritățile externe: părinți, gura lumii, tradiții, biserică, Stat. Puterea reală vine din trăirea autentică în Dumnezeu, fiecare pe drumul lui, conștient în același timp de locul pe această tablă de șah și de rolul din scenariul la nivel planetar.
Cu atâta suflare spirituală pe metru pătrat în energia astrală curentă, Pluto generează un tip special de putere, întemeiată pe orgoliul spiritual! Unii urmează un curs și gata, se apucă să predea altora. E plin pământul de profeți. Omul se tratează, își ia o inițiere, apoi devine mare terapeut. Sunt atâția care comunică cu îngerii, văd, simt, anticipează, știu dinainte și gata, au devenit maeștri. Avem explozie de terapeuți! Cu toate astea, încă nu levitează nimeni! Pe străzi, toată lumea încă folosește locomoția. Acum nu știm ce-o fi la ei acasă…
Terapia îi alege pe terepaeuți, nu invers! Astrologia îi alege pe astrologi! Îngerii își aleg mesagerii, nu invers! Când e timpul potrivit, nu când vrea și forțează omul!
Puterea personală nu înseamnă deloc deconectare de la ceilalți, simț al superiorității! Am evoluat și gata, suntem mai buni decât plebea, un fel de genii solitare și neînțelese! PUTEREA ÎNSEAMNĂ TOCMAI RESPONSABILITATE! Nu poți fi de folos semenilor dacă nu trăiești în lume. Și degeaba ți-ai dezvoltat abilități dacă nu aplici ce ai învățat în viața ta personală, înainte de a te repezi să îndrepți viețile altora. Puterea vine din a trăi viața exemplar, aplicând principiile spirituale în viața de zi, permanent conștient de tine.
Orgoliul spiritual naște un individualism care lovește în zodia opusă Capricornului, Racul! Iar punctul vulnerabil al lui Pluto până în 2024 este… viața de familie!
Familia nu mai este un pol de supraviețuire în societățile în care confortul material hrănește puterea personală. Indivizii și nici cuplurile liniștite material nu mai au nevoie de copii la bătrânețe ca să supraviețuiască. De aceea, țările subdezvoltate sunt suprapopulate, din nevoia părinților de a-și asigura traiul prin progenituri.
De fapt, nici nu este încurajată nașterea de prunci de către oamenii care trăiesc conștient. Producătorii piesei de teatru, Statul, instituțile, nu au nevoie de copii ai oamenilor treziți spiritual. Acești copii, într-un număr prea mare, sunt periculoși, ar fi greu de stăpânit și de controlat! Prin urmare, cei treziți sunt ținuți și ei într-un program controlat de mult mai sus! Mulți trăiesc cu iluzia că sunt Dumnezei pe pământ! Numai ei au descoperit secretul! Ei dețin puterea adevărată! Cine mai e ca ei! Iar asta le  destul și îi face autosuficienți.
Cu cât lucrurile alunecă pe tobogan în direcția greșită, iar oamenii se uită în exterior și își pierd reperele, cu atât valorile fundamentale strigă din interior. Pluto ne învață că viața fiecăruia depinde de alegerile pe care le facem în fiecare clipă. Iar alegerile pot fi din lumină sau din întuneric, din iubire sau din frică. Pe măsură ce ne apropiem de anul 2024, familia revine treptat la ragul de instituție supremă în viața omului. Dar  o instituție evoluată, bazată pe iubire, viziune comună și respect față de misiunea personală a fiecărui membru. Întâi apar indivizii care se trezesc. Apoi se nasc familiile trezite. Dar pentru a ajunge acolo, a fost și este în continuare nevoie ca vechile familii să suporte crize pentru a se reașeza, permuta și combina.
Pluto veghează de pe o frecvență universală ca tot ce e greșit în relația cu puterea să se reorganizeze pe un nivel superior. Dar, ca să înceapă o lume nouă, mai întâi trebuie să moară vechiul sistem. La jumătatea tranzitului lui Pluto în Capricorn suntem abia în agonie. Îndoiala escaladează, se amplifică frica, renunțarea la control încă pare sinucigașă, oamenii își aduc aminte de Dumnezeu doar când le e greu, familiile se destramă, dependența de bani și de confort e în floare, scenariile fataliste își ating scopul. Dar direcția este cea corectă. Iubirea, respectul și conștiința de sine încep să dea valoarea puterii personale. Deja se zăresc la mal corăbiile cu promisiuni pentru o nouă lume. Legea firii își urmează cursul…
Sursa foto: http://dermonkey.deviantart.com/art/Danger-in-Paradise-96378858

Publicat de

danielgaucan

Sunt un spirit liber.

5 gânduri despre „Apocalypto! Pluto în Capricorn și sfârșitul lumii”

 1. Multumim,Dan pentru articole.
  Adaug si eu un punct de vedere in ceea ce priveste planeta Pluto cu energia ei trasformatoare plina de schimbare,ce se impleteste cea uraniana si cea neptuniana formand o energie aducatoare de improspatare,adevar si constientizare ce impinge lucrurile inainte,intr-o noua abordare complet diferita de ceea ce am trait pana acum semnificativ spirituala.
  Daca stam si privim socul produs de adevarurile profunde ce se deschid in
  realitatea noastra constientizam ca viata e un mare-DAR-,iar calitatea ei are nevoie
  de mai mult respect si de cat mai putine toxine,reziduri,deseuri,prostii,falsuri,
  utopii,iluzii etc…Incepi sa percepi ceasornicul vietii adapostit in acel locas ce se
  cheama inima si care bate,bate deschizandu-ne calea spre ceea ce se numeste
  iubire universala asa dupa cum spune vorba veche:”bate si ti se va deschide”.
  sau :”cere si ti se va da” incat vei primi lumina spiritului si vei gasi „Adevarul”atunci
  cand il vei cauta:”cauta si vei gasi”,si in final concluzionezi ca singura forta de
  coeziune in Univers ,ceea ce aduce coagularea tuturor lucrurilor,unire si armonie nu este
  decat forta iubirii neconditionate.In crucea destinului omului sunt patru taine mari:
  speranta,increderea,lumina si iubirea.Iar omul este alcatuit ca o pentagrama formata
  din spirit(eter),apa,aer,pamant si foc.Apreciind darul vietii in mod constant facem sa
  ne deblocam viata capatand acces la intelepciunea spirituala(har duhovnicesc) prin
  coborarea Duhului Sfant.
  De aceea orice existenta este o trecere,o permanenta transformare.Drept pentru
  care nu trebuie sa privim viata ca pe o aventura,ci ca pe o calatorie,o permanenta escaladare a viitorului in care totul trebuie privit cu curaj si indrazneala,iar cele cinci
  virtuti:bunatate,dreptate,dragoste,intelepciune si adevar ne dau un punct de sprijin
  in fata necunoscutului pe care dupa ce-l cunosti si-l lasi in urma devii mai luminat,
  mai evoluat,infrumusetat cu acea cunoastere si intelepciune care face diferenta
  intre clipa si vesnicia ei.
  De-a lungul unei existente umane suntem supusi energiilor si ciclurilor planetare.
  Neptun este ghidul nostru spiritual,dar nevazut si care da nastere crizelor existentiale ale omenirii pentru ca omul sa
  nu devina un simplu ratacitor fara tinta.In final acest Neptun prin nebulozitatea si ciudatenia sa impinge lucrurile inainte pentru ca omul in crizele si deceptiile sale
  sa redescopere iubirea.La finele ciclului neptunian de 164
  de ani percepem criza spirituala si dezastrele ecologice prin care trece planeta Pamant,dar semnul Pestilor in care a intrat Neptun va aduce mobilizarea si forta de vindecare
  a tuturor ranilor prin terapii de impamantare si reintoarcere
  la natura,dar si imaginatie creatoare care sparge barierele
  ca un indemn de a ne urmari visele sub cupola iubirii universale ce-i apropie pe oameni de Dumnezeu.
  Neptun,planeta iluziilor inselatoare,ne poarta prin ceata spre realizarea destinului pentru ca atunci cand crezi ca esti pe mal de fapt esti in valuri si esti obligat sa inoti spre
  ceea ce ai de infaptuit in aceasta viata,spre sursa tuturor
  lucrurilor.Constientizarea se face prin energia altor doua
  planete exterioare,Uranus si Pluto ce compun constiinta omenirii.Este o munca laborioasa in plan spiritual pentru a
  ne ridica din cenusa si deasupra tuturor intereselor meschine asemeni Pasarii Phoenix.
  Neptun in Pesti este apa vie care vindeca prin intoarcerea la natura si fara Neptun omenirea ar fi o forma fara fond,iar
  individul un ratacitor fara tinta.Neptun coboara cerul pe pamant pentru ca omul sa inteleaga sensul mantuirii.Deschide calea inimii si intoarce sufletul spre cer.
  (precum in cer asa si pre pamant).
  Odata cu intrarea in Pesti a lui Neptun are loc definirea intre trecut si viitor
  si mai ales atunci cand este in miscare directa ne transmite directia de mers inainte pentru viitor si a lasa trecutul in urma cu toate deseurile lui,iar in realizarea acestui fapt se cere maturizare si o munca de claritate si intelepciune pentru a lua ce este
  bine si a duce mai departe,iar ceea ce este gresit lasat deoparte,cat si distinctia dintre minciuna si adevar.

  Imagini pentru planetaneptun imagini
  In momentul in care se elimina-MINCIUNA-viata are un alt fagas-cel de pace.Pentru ca energia de minciuna creeaza instabilitate si negativitate
  aducand prejudicii aurei umane prin boli si necazuri de tot felul.Prin urmare,salubrizarea si alte mijloace de vindecare luminata a aurei se ajunge la un flux energetic de curgere prin acceptare,iar viata devine pasnica si sanatoasa.
  Criza actuala face totul iar material.Insa planetele ce trec prin semnul Fecioarei,mai
  ales Jupiter dau simt practic,harnicie ducandu-ne cu gandul la painea concreta si
  palpabila-la armonizarea celor doua aspecte,polaritati-material,spiritual -pentru
  reconstructie si reconfigurarea planului individual si colectiv.Se trece de la razboiul
  interior la un razboi concret prin confruntarea de forte,perceptii,dependente,
  slabiciuni,temeri,neiubire ca si cum am lupta impotriva naturii divine din noi pentru a
  ne purifica si sa facem pasul spre vindecare.Acest lucru este sustinut de Nepun
  in tandem cu chiron in semnul Pestilor.Pestii simbolizeaza oceanul eteric in care
  totul sfarseste pentru a reincepe intr-o alta lumina,iar verbul „a fi”incepe cu inima
  facand permutarea de la „eu sunt” la „noi suntem” ca un tot unitar.Atentia se muta
  pe mediu si se vede din ce in ce mai clar efectele agresiunii ce s-au facut in acest
  domeniu in detrimentul omenirii.
  Prin planetele exterioare-Pluto in Capricorn-Neptun in Pesti-Uranus in Berbec-se marcheaza astrologic perioada
  de schimbare cu cel mai mare efect la care se adauga intre 2014-2017 si Saturn si Jupiter cu impact karmic prin
  durere,suferinta,stres-mai ales acolo unde lectiile nu au
  fost invatate,asimilate si indreptate,deoarece Jupiter in Leu
  si Saturn in Sagetator marcheaza armonia si pacea autentica atunci cand modificarile sunt facute.
  Pentru cei ce nu inteleg si refuza sa lase trecutul in urma
  si se incapataneaza sa-l accepte fara modificari blogand
  progresul vor trai evenimente karmice iesite din comun.In schimb cei ce accepta schimbarile vor trai momente deosebite in contextul energiei de foc optimiste.
  Partea cea mai pozitiva este perioada cand se formeaza
  trigonul de foc-Jupiter-Uranus-Saturn care pune premizele
  unui nou inceput incitant,neobisnuit,neasteptat cu 2014
  continuind cu 2015,2016,2017 punand bazele unui nou
  edifigiu de viata.Pluto in C.este casa perfecta pentru a aduce iluminarea spirituala in trepte a umanitatii.Este planeta care schimba modul de trai in altul nou,demontand
  vechiul si construin noul.Pluto este planeta regenerarii,
  a transformarilor spectaculoase,a secretelor,resurselor si
  a lumii de dincolo,in timp ce Uranus este planeta stiintei,inovatiilor,noii tehnologii,dar si a salturilor bruste
  pentru ca impreuna compun constiinta omenirii ce are datoria de a gasi solutii de supravietuire si de folosire
  a resurselor naturale,solutii organizatorice in politica,
  societate,economie.Se cere o echilibrare a balantei mondiale in ceea ce priveste politicile monetare pentru a iesi din unghiul mort,a scapa de mentalitati invechite si
  informatii detinute doar de grupurile de interese,ceea ce
  presupune schimbarea viziunilor pentru reinprospatarea
  ordinii mondiale.
  In perioada lui Neptun in Fecioara se potriveau spusele
  lui Iisus „Tatal meu ceresc munceste si Eu muncesc la fel
  cu El”,dar acum cand Neptun traverseaza semnul Pestilor
  putem sa ne amintim de vorbele lui Iisus ce ne aduc in prim plan minunea biblica simbolizata prin constiinta noastra superioara care nu poate fi trezita decat atunci cand este hranita.Si hrana este spirituala si nicidecum materiala:”Eu sunt paine vietii,cel ce vine la Mine nu va
  flamanzi si cel ce crede in Mine nu va inseta niciodata.
  Din sanul celui ce crede in Mine vor curge rauri de apa vie”.Asa cum spune O.M. Aivanhov zodiacul este cheia
  universului si sa ne amintim ca Fecioara este plexul solar
  cu 5 ganglioni obisnuiti si doi ganglioni sub forma a doi pesti.
  Planete exterioare au impact asupra colectivitatilor,iar intre
  2014-2017 face diferenta intre generatiile trecute care s-au
  evidentiat prin egoism ,manipulare,individualism,deseuri si
  prostii iluzorii si generatiile de astazi care-si cauta capacitatea de a gandi cu intelepciune tinzand spre iluminare treptata care va incepe cand „acel ceva”in care au crezut a fost o mare minciuna,eliminand superficialitatea in cautari de adevaruri profunde deschizand o noua realitate.
  Energiile ce transced din infinitul uter al eterului universal dau prin puterea lor o continuitate vietii dizolvand limitarile
  omenirii si minciuna incorporata in frica,scandal,lacomie,religii false,sisteme ce au creat mecanisme de manipulare si control.De aceea cel mai important lucru pentru omenire este de a accepta ADEVARUL ce deschide mintea si sufletul.
  PLANETA care are cel mai mare impact este NEPTUN,dar
  omenirea este un colectiv lenes,impasibil si indaratnic pentru a se schimba si tocmai aceasta planeta ne indeamna de a ne folosi timpul in asa fel incat sa ne imbunetatim calitatea vietii acum cand toata lumea intre
  2014-2017 incepe sa se trezeasca la adevar producand acea schimbare spre plus valoare si intelegand darul pretios al vietii folosind mijloace luminate de vindecare,sanatoase si pasnice.
  Neptun in Pesti si Pluto in Capricorn face ca mintea sa fie
  mai clara,intuitie spirituala astfel incat mesajul adevarat
  sa fie intelept ducand la arderea completa a karmei si a
  accepta divinul din noi accesand toata cunoasterea.
  Karma de generatie va crea numai durere pentru cei incapatanati si care refuza sa accepte ca trecutul a fost gresit blocand viitorul.Intelegand adevarul prin evenimente
  karmice ce fac ca lucrurile sa se intample se creeaza o atmosfera de liniste si multumire.
  De asemenea Neptun in Pesti aduce si scoate in evidenta
  inselaciunea in ceea ce priveste produsele alimentare ,substante care modifica gandurile oamenilor,medicamente,practici medicale care distrug si
  intoxifica viata a milioane de oameni si au un impact negativ asupra functionarii creierelor.
  Uranus in Berbec este in peregrinaj,de aceea are un caracter mai agresiv canalizand energia in mod eronat
  producand acele socuri bruste,neasteptate de viata.
  Iar Pluto este planeta Destinului,a Vointei Divine ce aduce
  evenimente „predestinate”parcurgand intervale mai mari
  de timp afectand generatii de oameni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s