Sapte incercari de a trai Autentic

7 Încercări de a Trăi AUTENTIC

 

282d86ad51efaceadffb55500e4fe977.jpgPHOTO VIA PINTEREST

“A fi tu însuți este lucrul cel mai extatic.”~ Jamie Catto

Toată lumea vrea să fie Sinele său Autentic.

Cu toții vrem să mergem pe Calea Adevărului și să trăim în conformitate cu Visul nostru Propriu.

Când plătim pentru un serviciu, ne așteptăm să obținem Oferta Reală.Când cumpărăm un produs, dorim Articolul Autentic.

Autenticitatea este cea mai recentă tendință în marketing. Proprietarii de afaceri au descoperit că sunt mai multe șanse pentru ca clienții să cumpere de la ei și să rămână loiali acestora, dacă își construiesc încrederea pe autenticitate.

Fiind autentic are și importante beneficii de sănătate:

Esența noastră interioară este autentică prin natura noastră. Comportamentul sau acțiunea în moduri ne-autentice sunt împotriva părții noastre autentice. Fiind autentic rezolvă conflictul interior și reduce stresul emoțional.

A fi autentic ușurează tensiunea mentală, după cum a subliniat Mark Twain: “Dacă spui adevărul, nu trebuie să-ți amintești nimic”.

* Dacă ar exista statistici despre existența unei vieți mai autentice, rezultatele vor arăta cel mai probabil că oamenii care trăiesc autentic sunt mai fericiți decât cei care nu o fac. Ei se bucură, de asemenea, de mai multă libertate, pentru că știm cu toții că “adevărul ne eliberează”, dar poate că nu imediat.

“Adevărul te va elibera, dar mai întâi te va fugări.” ~ Gloria Steinem

De ce este atât de greu să trăiești într-o stare de autenticitate?

Tuturor ne place să o facem teoretic.În practică, totuși, poate fi al naibii de greu să accepi, să vorbești, să porți adevărul și să acționezi din adevărul tău.

De ce? Pentru că Adevărul este un rebel serios. El cere schimbări radicale în interior și în exterior. Până când te vei angaja să îți trăiești adevărul într-un mod radical, pur și simplu nu îți dai seama cât de multă înșelăciune există în viața de zi cu zi.

Iată 7 încercări de a-ți trăi adevărul:

1. A-ți trăi adevărul supără pe cei mai apropiați și mai dragi ție.

Când începi să trăiești adevărul tău, este posibil să superi alți oameni din jurul tău. deoarece sunt obișnuiți să fii într-un anumit mod. Când începi să fii diferit, ei devin confuzi. Ei nu știu cum să se poarte cu Noul TU. Ei se supără, iar asta este în mod inevitabil supărător și pentru tine. Nimănui nu îi place să-i supere pe cei mai apropiați și dragi.

2. A trăi adevărul tău irită alte persoane.

Când începi să trăiești adevărul tău, poți pierde niște prieteni. Comportamentul autentic poate supăra alte persoane pentru că le amintește de propria lor ne-autenticitate. Profund adânc, toată lumea vrea să fie autentică. Toată lumea vrea să aibă integritate și să fie adevăratul său sine. Dar asta nu înseamnă neapărat că oamenii din jurul tău îți urează bun venit în direcția vieții autentice. Ele pot să o perceapă ca pe o provocare și să te respingă din cauza asta.

3. Trăirea adevărului tău îți afectează viața curentă.

Fiind adevăratul tău sine nu este separat de restul vieții tale. Întreaga ta viață este aranjată în jurul a cine ești, cu ce te identifici, cu modul în care te prezinți în lume. Îți afectează relațiile, locul de muncă, stilul de viață, persoanele cu care te asociezi, viața de zi cu zi. Perspectiva de a trăi mai autentic poate fi foarte descurajantă, chiar înfricoșătoare. Aceasta poate implica modificări majore, în funcție de cât de departe de semnul adevărului ai trăit până acum. Acest lucru poate fi foarte incomod. Poate provoca tulburări, costuri considerabile, criză severă.

4. A trăi adevărul tău este confuz.

Fiind Sinele tău autentic necesită o mare claritate. Toți suntem blocați în anumite obiceiuri, care sunt legate de o stare de ne-autenticitate relativă. A deveni mai autentic ne forțează să schimbăm anumite obiceiuri. Acest lucru poate fi incomod și stresant. Obiceiurile vechi se simt normale, ele au devenit ca o parte naturală a cine suntem. Comportarea într-o manieră adevărată se poate simți chiar puțin falsă la început. Acest lucru poate fi foarte confuz.

5. A trăi adevărul tău este dureros.

A trăi adevărul și a deveni mai autentic îți impune să fii brutal de sincer cu tine însuți. Trebuie să te confrunți cu monștrii interiori și cu tot felul de personaje umbrite care se întâmplă să fie în locurile mai întunecate ale lumii tale interioare. Acest lucru poate fi dureros și supărător. Dar este o parte necesară a procesului de vindecare; duce la purificare.

6. A trăi adevărul tău necesită disciplină.

Dacă crezi că trăirea adevărului tău îți permite ca totul să fie la întâmplare, nu poți fi mai greșit. A trăi adevărul tău este ceva ce trebuie să câștigi. Trebuie să practici să fii adevărat în lucruri mici, înainte de a putea fi Sinele tău autentic într-un mod mare. Nu te poți aștepta ca Universul să îți ofere toate avantajele pentru a se potrivi cu Sinele tău Adevărat, tu trebuie să devii asta mai întâi. Trebuie să conduci prin exemplu și să arăți Universului că ești serios – de exemplu, dacă dorești să găseșt iubire adevărată, trebuie să arăți mai întâi iubirea adevărată față de tine însuți.

7. A trăi adevărul tău presupune pierdere.

Obținerea libertății prin adevăr înseamnă că trebuie să renunți la atașamentele tale. Calea spre a-ți trăi adevărul duce într-un teritoriu complet necunoscut. Dacă crezi că poți trăi adevărul tău și, în același timp, poți lua cu tine toate credințele, ideile, înțelegerea și judecățile care formează structura paradigmei actuale, gândește din nou. Nu poți călători la distanță în timp ce stai acasă. Este imposibil să devii autentic și liber în timp ce stai în părți ne-autentice ale tale. Este totul sau nimic.

După ce am oferit vești rele, iată vestea bună: trăirea vieții autentice este într-adevăr cea mai extatică cale de a trăi, așa cum a spus Jamie Catto. Este singura modalitate de a obține ceea ce dorești cu adevărat de la viață și de a o trăi într-o manieră cu adevărat durabilă. Mai multe despre cele 7 Bucurii al unei vieți Autentice, altă dată.

*****

Veronika Bond
http://www.rebellesociety.com

Sursa Articol: inaloveword.wordpress.com

Publicat de

danielgaucan

Sunt un spirit liber.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s