NOUL MESIA-MARELE AVATAR-TRIMISUL


1.- Reaparitia lui Cristos, Marele Avatar.

Material bazat pe extrase din cartea „Reaparitia lui Christos” scrisa de Alice A. Bailey si Maestrul Tibetan DJWHAL KHUL. Cel asteptat sa vina, venirea unui Mare Avatar Christic (Trimisul), a doua venire a Celui Asteptat, sau un Christos. El Marele Avatar va arata Noul Pas ce trebuie sa fie facut de rasa umana, pas care va Ilumina si va oferi omului o expresie al unui Aspect (VOINŢĂ) al Divinitatii inca nerealizata pana acum. Marele Avatar Christos (Trimisul) va reaparea atunci cand Discipolii Lui vor efectua munca pregatitoare necesara stabilirii unui Nucleu de Energie Persistenta Spiritual Pozitiva.

El focalizeaza sau ancoreaza un Adevar dinamic, o puternica forma-gand sau un vortex de energie magnetica in lumea existentei umane.

Acest punct focal actioneaza in mod crescator ca un transmitator al Energiei Spirituale. El (Trimisul) se va manifesta ca Salvator, Constructor, Pastrator. Marele Avatar Christic este unica ocazie a semnificatiilor Intentiei Divine sau a VOINŢEI lui Dumnezeu.

Este o eroare sa credem, asa cum cred unii, ca principala tendinta a muncii Marelui Avatar Christos se va realiza prin intermediul bisericilor sau a religiilor lumii. El va utiliza toate canalele posibile prin care poate fi adusa orientarea corecta si prin care Constiinta omului poate fi Extinsa si Luminata. Peste tot, in toate tarile, exista mii de oameni interesati de realitatea Ierarhiei, oameni care cred in Maestrii Intelepciunii (adica in Discipolii lui Christos ca Fii ai lui Dumnezeu) si care nu vor fi surprinsi atunci cand acest Grup al Fiilor lui Dumnezeu, inconjurandu-L pe Marele lor Conducator Christos, isi va face aparitia pe Pamant.

2.-Învatatorul IISUS CRISTOS ne confirma si atentioneaza despre TRIMISUL(Marele si Noul Avatar Christic):

Romania sau Gradina Maicii Domnului cum e numita Aleasa voastra tara, ŢARĂ DE LUMINĂ, nu de intuneric, isi asteapta TRIMISUL – MARELE SPIRIT, care acum este in CERUL MARE al lui DUMNEZEU, TATĂL CERESC.

AŞTEPTAŢI-L, fiindca aici in ROMÂNIA sunt incarnate cele mai MARI SPIRITE pamantene, adica voi.

AVATARUL e pentru voi oamenii pamanteni, TRIMIS(UL) de TATĂL CERESC si alaturi de MARILE SPIRITE existente in Romania, adica voi si altii ca voi si alti Luminati, veti forma o LUME NOUĂ, veti incepe cu EL Noua Era de Lumina si Pace si Iubire pe Pamant.

Acum (an 2003) a venit momentul sa vorbim si despre: MARELE SPIRIT, MARELE AVATAR DE LUMINĂ ŞI PACE pe NOUL PĂMÂNT.
Undeva la apus de Muntii Retezat se afla locul cel mai important pentru meditatiile si actiunile Marelui Avatar, pe care il vom numi deocamdata TRIMISUL.

Din acest focar energetic mentionat anterior, TRIMISUL va declansa MARELE VAL SPIRITUAL peste muntii Carpati.
Şi acum traseul pe care TRIMISUL il va efectua dupa declansarea Marelui Val Spiritual din zona de apus a Muntelui Retezat

.
TRIMISUL va porni din Muntii Retezat, in Muntii Bucegi, apoi in Muntii Parangul Mare, apoi Timisoara, apoi Arad, Oradea, Cluj, iarasi Muntii Bucegi, Constanta, Suceava, Bucuresti, apoi Baia Mare, apoi Cluj, Arad, Buzias, Lugoj, Maru, Poiana Marului, Sarmisegetuza, Bihor (un oras 5D aflat langa Oradea sub pamant, nu se stie prea mult despre el), apoi Caransebes, Ilfov, Bucuresti, Suceava, Iasi, Ţapova, Marea Neagra, Beius, Santana de Arad, Beius si iarasi Ţapova, apoi Caransebes, Iasi, Suceava, Iasi, Caransebes, Oradea, Arad, Timisoara, Lugoj, Craiova, Pitesti, Bucuresti, Constanta, Buzau, Bacau, si revenirea in Muntii Bucegi, apoi Parang, Retezat si iarasi Bucegi.

TRIMISUL va fi un an singur, dupa care veti merge cu EL pe rand…

Aradul (orasul) va fi o Mare Cetate de Lumina. Acolo,TRIMISUL va sta cam Doua Luni, dupa care se va muta la Timisoara, unde va sta un an.

TEMPLUL se va ridica in decurs de 10(zece) ani aici la Timisoara.
Atunci Marii Preoti ai Luminii Celeste isi vor face aparitia.

Aparitia (deplina si publica )a TRIMISULUI va fi peste (aproximare) 10-12 ani(2013-2015) si preluarea puterii administrative se va face odata cu manifestarea LUI (nota: TRIMISUL nu conduce Romania, ci coordoneaza spiritual pe toti Fiii Luminii ).

EL va incepe sa se manifeste peste vreo 9-10 ani calendaristici (adica dupa timpul nostru fizic 2012-2013) si apoi (2013-2015) apare in toata splendoarea LUI.

Nu va fi o minune, va fi o minune materializata (CHRISTOS ÎN CARNE ŞI OASE )
pentru convingerea multora.

TRIMISUL, e CEL MAI MARE AICI in Cerul de Lumina, si CEL MAI MARE acolo la voi pe Terra.
Nu puteti intelege prea multi acum despre Puterea de manifestare, manifestarea si aparitia TRIMISULUI.

NU-L MAI CAUTATI IN ALTE TARI, TRIMISUL E AICI LA VOI IN ROMANIA,
SI MARILE SPIRITE O SIMT SI STIU ACEST LUCRU.

ATENŢIE: anumiti misionari alesi de Ierarhia de Lumina il percep deja, sau il vor percepe mai devreme pe TRIMISUL in raport cu marea masa de oameni neinitiati inca. (Mesager Floare Bandariu)

3.- Marele Maestru Spiritual TOBIAS ne spune despre TRIMISUL:

E bine ca doriti informatii despre TRIMISUL-Marele Avatar-Noul Mesia.

Acum (anul 2003) este momentul in care TRIMISUL a inceput treptat sa-si recapete VIBRAŢIA NECESARĂ .
Tot acum, este momentul lui ca sa plece in munti, dar nu cu voi pentru ca inca nu e timpul.
EL e IUBIRE, PACE, ARMONIE.

EL este CEL MAI LUMINAT si nu intra in calculul vostru, deci luati-va gandul de la asa ceva, dar voi, in viitor veti fi luati in calculele lui si cu unii dintre voi va lucra foarte apropiat in derularea Misiunii Spirituale a Romaniei.

TRIMISUL este si va fi sustinut de catre unii dintre voi in Marea Misiune Spirituala a ROMÂNIEI, atat la nivel fizic cat si la nivel spiritual.

Voi aveti un grad de intelegere si manifestare oculta ridicata, si ati venit cu experiente bogate in sens metafizic atat de pe planeta Marte cat si din Shambala dupa caz.
Veti vedea in viitor si va veti convinge. (Mesager Floare Bandariu)

4.- Maestru Spiritual I.I.J. FRANCISC MAITREYA ne spune despre TRIMISUL:

Acum o sa redau cateva aspecte despre Trimisul, de care am aflat si eu fiind in corpul fizic, ba mai mult, am avut privilegiul de ai fi in apropiere, insa nu am fost pregatit ca sa-l pot accepta, deoarece ma incanta ideea de a fi eu acest Trimis.

Trimisul va avea o Noua si Nobila Misiune Spirituala pe Terra.
Trimisul nu este constient inca (era anul 2003) de misiunea lui, decat foarte foarte putin.
Trimisul are un suflet nobil si indumnezeit, dar e copilaros, chiar prea copilaros, tocmai pentru a rezista conditiilor Terestre.

Aparent, Trimisul cade in extrema cealalta, adica nepasator, aiurit, dezinteresat de toate, totul pentru viata usoara, femei, petreceri, dar, lucrurile trebuie observate intr-un anumit mod si o anumita limita, pentru ca un eventual cautator al sau sa-l poata intui; totusi, acum nu este timpul ca sa-l cunoasteti, deoarece va veni si vremea cand El se va revela singur celor cel asteapta.(Mesager Floare Bandariu).

5.- David prin Aryana Havah ne spune (in 2008) despre TRIMISUL:

…..Romania este un Loc Special.

De aici va pleca Noua Intelegere a Lucrurilor.
De aici va porni un OM (MARELE AVATAR- TRIMISUL) care va explica si ajuta omenirea sa isi constientizeze misiunea.
Venirea Lui-TRIMISULUI va fi anuntata … de un barbat.
Acest barbat exista de mult timp.

De fapt acum este batran insa si-a inteles menirea abia de cativa ani.
El a inceput deja sa spuna de CEL CE VA VENI…..

Acest barbat este un suflet care pastreaza multe din caracteristicile celui ce a fost Ioan (Botezatorul) si il cheama si acum tot asa.

Lumea il stie, s-a auzit de EL, dar in cerc restrans.

Nu a sosit inca vremea ca EL sa fie auzit, desi nu mai este mult pana atunci.
Da. El v-a vesti venirea unui Nou Messia.

Cel ce v-a veni ca Luminator (Marele Avatar) va avea multe din aspectele celui ce a fost Iisus ,…, insa EL inglobeaza si alte aspecte, ale unor fiinte superioare care au trait aici.
EL (Noul Mesia) nu se va naste.

Trupul celui care il va primi se afla aici, s-a nascut, insa EL nu se afla inauntrul lui.
EL va intra intr-un trup ce se afla deja pe Pamant.
Da. Acest trup, este in Romania.

Nu iti pot spune unde este acest trup, deoarece nu stiu cine este.
Doar Matricea detine aceasta informatie si bineinteles Creatorul.
Eu stiu doar ce se va intampla.

Romania a fost aleasa sa aiba aceasta misiune.
Romania va fi un important furnizor de hrana.
Romania mai are si o alta misiune in noua lume care va veni, insa nu ti-o pot dezvalui acum.

Totodata trebuie spus ca atunci cand EL va veni, v-a intra atat in trupul care ii este destinat, cat si in fiecare din noi.

În momentul in care va fi prezent fizic pe Terra, energia lui va patrunde in fiecare din noi, facandu-ne compatibili cu EL.

Este ca si cum cineva ne-ar da un surplus de informatie, energie si iluminare, pentru a fi apti sa ne aliniem noilor coordonate ale planetei.

Suflul lui va intra in noi si noi vom fi altfel, mai buni, mai evoluati, mai intelepti.
Ne vom da seama ca suntem cu adevarat frati si vom manifesta acest lucru.

primit prin mail

SURSA: http://esoterism.ro

Publicat de

danielgaucan

Sunt un spirit liber.

22 de gânduri despre „NOUL MESIA-MARELE AVATAR-TRIMISUL”

    1. Dragul meu, daca tu atat ai inteles din acest articol, ca eu vreau sa smintesc lumea, te rog sa ma ierti ca nu m-am facut bine inteles…Te rog sa-l mai citesti o data.Iar referitor la marea INSELARE…vom vedea in „vremurile de pe urma” cine are si cine nu Dreptate.

      1. Sal Daniel , mai este puțin și mă întorc acasă ! Răbdare și credința sa aveți ca adevărate sunt aceste rânduri și adevărat este Iisus Hristos! Sa știți oameni buni ca judecata a început de câțiva ani buni , fiecare om este judecat după vorbele , gândurile ai faptele lui chiar de el însuși! După cum știți energiile pamantului sunt schimbate și mult mai intense , era iubirii a început și datoria fiecăruia este sa se schimbe pe el însuși și sa găsească lumina în suflet , ca acolo este cheia ! Hai sa va spun ce va improtant , cea mai puternica arma care omul o deține este iertarea ! Va las pe voi mai departe ! Love you all! God bless!

    2. Stai linistit, nu sunt eu acela, eu am luptat cu energiile si vrajitori lui. Si daca eu eram Satan nu mai luptau vrajitori si Satan contra mea. Cand oameni au spus de Isus ca are demon in el, ei au vazut ca a scos demonul din baiat, si au spus: Nu cumva este el mai marele demon din moment ce ceilalti demoni mai mici se tem de el? Isus lea auzit gandul inainte ca ei sa fie nascuti sa stii. Si a spus catre ei daca eu eram demon nu as fi scos demonul din baiat, pt ca daca o imparatie lupta contra ei se duce la dezbinare.

  1. 1. Potrivnicul a dat primul război cu Adam în rai şi, prin el, cu noi cu toţi, întrucât toţi eram în Adam (Romani5, 12). E primul război pierdut de om. Înfrângerea lui însă o repetă întreg neamul omenesc, mii de ani de-a rândul; iar ceea ce a făcut Adam facem şi noi, fiecare. E limpede că la mijloc a fost o neascultare, o încovoiere a unei meniri, dată omului de Dumnezeu (A se vedea şi Sfântul Maxim Mărturisitorul, Răspunsuri către Talasie, Filocalia vol. 3).
    2. Mântuitorul a înfrânt întâi pe potrivnicul în duh, în apariţia lui personală din pustie, biruind prin dragostea de Dumnezeu ispita aceluia când îl îmbia cu momeala plăcerii din materia lumii. Noi, muritorii n-avem de a începe lupta de la arătarea făţişă şi personală a potrivnicului; căci, după unii, ne-ar fugi mintea de spaima arătării lui înfiorătoare. E lucru ştiut că sistemul nostru nervos, răvăşit de atâtea vicii săvârşite de noi sau de un şir întreg de părinţi înaintaşi, nu suportă impresii prea tari, ca peste toate acestea să rămână sănătos. Noi trebuie să începem urmarea Mântuitorului de la purificarea de patimi, ca să ajungem după multă vreme la o sănătate, fizică şi psihică, în stare de a ne apropria, fără primejdii grave, acolo de unde doar Iisus a început lupta. E lucru ştiut şi probat de medicină că spaimele (traumatismele) peste puterea de răbdare a sistemului nervos îl dezechilibrează şi, după slăbiciunea la care-l găseşte, poate să-l ducă până la boala epilepsiei, care seamănă mult cu îndrăcirea, descrisă de Evanghelii. Fireşte că şi noi în lupta cu patimile – treabă de începători, dar care poate ţine o viaţă întreagă – trebuie să dăm cu el o luptă în duh. În această luptă încă suntem scutiţi prin rânduiala dumnezeiască de a-l vedea în toată fioroasa lui prezenţă.
    De la această deosebire încolo, lupta pentru mântuire, atât a Mântuitorului, cât şi a ucenicului, urmează aceeaşi cărare şi stadii. Astfel, după ce Iisus l-a bătut pe potrivnic în pustie, a venit să-l bată şi în lume, în societatea omenească stăpânită de acela. De aceea, urmând pe Domnul, spunem că mântuirea nu se câştigă cu o faptă răzleaţă, ci presupune şi o faţă socială; nimeni nu se mântuieşte singur; de mântuirea sa se mai leagă o mulţime de oameni.
    3. Mândria lui nu poate răbda bătaie; acesta-i chinul păcatului său că, totuşi, trebuie s-o capete. Deci, dacă a fost bătut când se lupta cu noi din afară, prin gura lumii, dacă a trebuit să fugă ruşinat, după zeci de ani de lupte dinlăuntru, din trup şi din suflet, atunci sufletul şi mintea, făcându-se curate, îl prind în prezenţa nevăzută. Atunci, nemaiavând ce face, vine în persoană să se războiască cu noi. De acum începe războiul minţii omului cu mintea cea vicleană, sau războiul nevăzut. Spre războiul acesta însă să nu îndrăznească nimeni, de n-a fost chemat de Dumnezeu cu rost de a ruşina puterea vrăjmaşă şi a mai întări neputinţa oamenilor spre război, căci nu e un război de glumă.
    4. Asupra diavolului avem aceste trei arme: Numele Domnului şi al Maicii Domnului, despre care zice Sfântul Ioan Scărarul că: „Armă mai tare în cer şi pe pământ nu avem, ca numele lui Dumnezeu”. Iar a doua armă pe care o avem împotriva puterii vrăjmaşe este Sfânta Cruce (1 Corinteni 1, 18). (Aş întreba pe cei ce nu au cruce: cu ce semn vă apăraţi voi de diavol ?) Ei însă nu au semn, că nu-i lasă (diavolul n.n.) să-l facă. Nu în zadar semnul Crucii îl numeşte Biserica: „Armă nebiruită asupra diavolului, Crucea Ta ne-ai dat”. Iar a treia armă de apărare este smerenia sufletului. Deci, chiar în ceasul tulburării tale, să zici în adâncul inimii: „Pentru păcatele mele pătimesc acestea, Doamne, izbăveşte-mă de cel rău”. Şi întoarce-te cu inimă bună către Dumnezeu, orice gânduri rele ai avea, pălmuindu-ţi mintea, căci vede Tatăl osteneala fiului şi nicidecum nu-l lasă.
    5. Îngăduie Dumnezeu ispititorului să se apropie, ca un vameş al văzduhului, de robii lui Dumnezeu ca să-i cerce nu cumva să se mai afle la ei ceva iubire de sine, ceva mândrie, sau părere înaltă, şi prin aceasta să-i întineze iarăşi în cele dintâi, sau în mai mari să-i cufunde.
    6. El e „acela” care va veni în numele său – nu al lui Dumnezeu – evreu de neam, care va tirăni sub ascultarea sa tot pământul. Căci „acela” va primi să fie împărat peste strălucirea tuturor împărăţiilor pământului (Matei 4, 8-9).
    6a. Diavolul dă sfaturile lui la toţi, dar nu are putere peste cei ce nu-l ascultă!
    6b. Să nu vorbeşti niciodată despre proiectele tale, căci cel rău ştie doar ce vorbeşti nu şi ce gândeşti şi ţi le nimiceşte.
    7. Diavolul ştie şi el Scriptura, însă diavoleşte, deoarece mintea lui fiind nebună, strâmbă înţelesul oricărui cuvânt, de vreme ce el nu stă în adevăr, ci în minciună.
    8. „Acela” nu se mulţumeşte numai să înşele pe oameni cu amânarea pocăinţei pe mâine, pe poimâine, la bătrâneţe, ci luptă nebun cerând: 1. moarte lui Dumnezeu; 2. moarte învăţăturii Sale; 3. moarte creştinilor, ucenicilor Săi; 4. pustiire Bisericii Sale şi oprirea Sfintei Jertfe celei de-a pururi, care este Sfânta Liturghie.
    9. Vrăjmaşul, ca să-şi ajungă ţinta fărădelegii, îmbie sufletului ispita întâi, cea prin plăcere, aducându-i momeli plăcute la vedere şi bune la gustare, potrivite cu fiecare putere frântă a sufletului în parte.
    10. Diavolul prezintă patimile din om ca plăcute şi uşoare.
    11. Toată strădania potrivnicului aceasta este: să desfacă dragostea şi cunoştinţa noastră de Dumnezeu şi să le dea, prin patimi, ca obiect de preocupare nimicul şi absurdul. De aceea, vicleanul nu se dă la o parte de a reduce la nimic şi la absurd chiar şi virtuţile. Drept aceea, e destul să izbutească o mutare mai încoace, mai aici, a scopului ultim al virtuţilor şi cu asta a redus la nimicul slavei deşarte şi la absurd toată strădania virtuţii. Iată-ne, printr-o singură întorsătură măiastră a vicleanului, deşertând virtuţile în sacul spart al patimilor şi culegând, în schimb, vorbe goale de la oameni şi rânjetul lui sinistru. Trebuie, deci, multă şi adâncă deosebire a gândurilor.
    12. Diavolul ştie cât iubeşte Dumnezeu pe om, de aceea îl pârăşte neîncetat înaintea lui Dumnezeu, că-I risipeşte avuţiile.
    13. Cel rău vrea să ocupe scaunul lui Dumnezeu.
    14. Cu trecere de vreme, satana s-a mai iscusit în rele. Pe cine poate să-l întoarcă împotriva lui Dumnezeu, o face, rânjind (1 Petru 5, 8) bucuros; pe cine iubeşte pe Dumnezeu, dar călătoreşte fără sfat şi întrebare, îl învaţă şi el să iubească pe Dumnezeu şi-l laudă, că face bine – fără să priceapă unul ca acesta că a căzut la laudă străină şi că în credinţa lui s-a încâlcit un fir subţire de putere vrăjmaşă.
    15. Vicleanul bagă de seamă ce face Dumnezeu şi face şi el la fel. Trimite Dumnezeu slujitori, trimite şi el; trimite Dumnezeu vedenii, se arată şi el. Propovăduieşte Dumnezeu iubirea de oameni fără deosebiri şi margini, propovăduieşte şi el. Cu un cuvânt: contraface tot ce face Dumnezeu şi dă de râpă pe oameni cu mulţimea înşelăciunilor. S-a făcut de-o îndrăzneală nemaipomenită, încât şi lumina dumnezeiască o contraface, nu în înţelesul că s-ar putea apropia să strâmbe adevărata lumină, căci l-ar face scrum şi nu poate sta într-însa, ci năluceşte şi el o lumină, cu care amăgeşte pe cine poate şi pe cine vede că umblă cu îndrăzneală după daruri dumnezeieşti, înainte de dobândirea smereniei statornice. Aşa se preface în chip mincinos şi în înger al luminii (2 Corinteni 11, 14) şi în hristos mincinos (Matei 24, 24) şi înşeala pe mulţi, zicând: „Eu sunt hristos!” (Luca 21, 8). Şi te trimit să propovăduieşti şi să faci cutare şi cutare…
    16. Ştiţi cum sunt nebunii: se dau pe sine de ceva mare şi pretind să li se supună oamenii, se cred pe sine stăpâni şi împăraţi, că aşa cere boala lor; cu atât mai vârtos o cere Lucifer, începătorul nebuniei. Deci, orice iubire, în păruta lui împărăţie, e o risipire; şi orice ură – după voia lui cea rea – o mare faptă bună. Dar, împărăţia fiind de drept a lui Dumnezeu, care este lumea întreagă, chivernisită de oameni cu ură, nu cu iubire, îngrămădeşte pe cheltuitorii ei cu o mare datorie de plată lui Dumnezeu. Orice ascultare de Stăpânul adevărat al lumii e o daună în împărăţia „stăpânului” nebun şi orice ascultare de stăpânul nebun al pământului îngrămădeşte pe oameni sub povara unei datorii sau greşeli făcute lui Dumnezeu.
    17. Cum zice un Părinte, Antihrist – care nu se mulţumeşte numai cu necredinţa sa, ci vrea necredinţa tuturora – nu va avea astâmpăr decât în ziua când ar izbuti să ucidă pe Dumnezeu şi să-L azvârle din inima şi mintea celui din urmă credincios rămas pe pământ; şi nu râvneşte, nebunul la o mândrie mai mare, decât aceea de a termina o dată cu Dumnezeu, iar în locul Lui să-şi împlânte în sufletul omului ca pe o sabie a iadului, chipul său de fiară.
    18. Chinurile cele de pe urmă, cele de la Antihrist, în care va lucra toată puterea Satanei, vor întrece toate prigoanele câte s-au înteţit asupra creştinilor, de la început până în zilele acelea.

  2. Cititi fratilor niste carti ortodoxe. Tineti minte ca inainte sa vina Fiul lui Dumnezeu pentru Marea Judecata pe pamant, va veni Antihrist. Nu va mai amagiti. Alice Bailey e o satanista. Maestrii Luminii din Shambala sunt demoni, pe aceia i-a contactat ea si a fost instiintata ca va veni Marele maestru, adica Antihrist. Nu vreau sa simt cu inima asa ceva, am simtit inselarea de la o posta. Va rog frumos reveniti-va, cititi ceva carti ortodoxe pana nu e prea tarziu.

    1. De unde ai tu aceste informatii?Binenteles ca din cartile ortodoxe…Nu poti obliga toata lumea sa gandeasca ca tine dragule.Nu uita ce spunea Arsenie Boca „binele facut cu forta nu se cheama bine”.Vezi ca Adevarul nu-l detine Ortodoxia dragule, este pe undeva pe la mijloc…cerceteaza-l.Referitor la Antihrist…orice actiune are si o reactiune.Daca vei invata sa simti il vei mirosi de la o posta.De asta iti spun…SIMTEEEE.Iti urez Sarbatori Fericite!!!

  3. Pai nu prea cred ca ai inteles. Dai citate din Arsenie Boca si dupa aceea spui ca Ortodoxia nu detine adevarul. Prietene, Arsenie Boca a fost ortodox. Cat despre numele blogului meu, iti ofer o explicatie. Se numeste ortodoxie sau moarte pentru ca doar in ortodoxie, care e dreapta credinta, avem posibilitatea Invierii intru Hristos. Restul e moarte…Ia sa vedem ce a mai zis Parintele Arsenie Boca:

    De la inceput e bine sa plecam cu cateva lucruri stiute si anume ca: toti oamenii, fara deosebire, suntem in acelasi timp si fii oamenilor si fii lui Dumnezeu (Ioan 1, 12-13). Adica, dupa trup suntem fapturi pamantesti, iar dupa duh fapturi ceresti, care insa petrecem vremelnic in corturi pamantesti (II Corinteni 5,1). De la Dumnezeu iesim (I Ioan 5, 19), petrecem pe pamant o vreme si iarasi la Dumnezeu ne intoarcem. Fericit cine se intoarce s-ajunga iar Acasa, rotunjind ocolul. Aceasta este cararea.

    Unii insa nu se mai intorc… Sunt cei ce asculta de o vraja vrajmasa, care ii scoate din cale si-i incalceste in lume cu pofte pieritoare. Vraja aceea, a pacatului, cu vremea le slabeste mintea si de asa fel le-o intoarce, incat ajung sa zica raului bine, si binelui rau (Isaia 5,20), si nu mai vor sa se intoarca. Vremea li se gata, puterea li se stinge si asa ii prinde noaptea (Ioan 9,4) – moartea – ramasi rataciti de Dumnezeu si neintorsi Acasa.
    Acesta este omul cel cazut intre talhari, pe cand se pogora din Ierusalim in Ierihon (Luca 10,30), adica Adam cazut din Rai in lumea aceasta, cu toti urmasii lui. Pentru el s-a pogorat din ceruri Samariteanul milostiv. El ne-a facut datori sa stim: ce suntem, cine ni-s Parintii, de unde venim, ce-i cu noi pe aici, cum sa ne purtam intr-o lume cu viclene primejdii, cine ne cheama Acasa si cine ne intinde momeli?
    Ca de la carma mintii atarna incotro pornim si unde sa ajungem.

    1. Daaa, e clar…noi nu suntem pe aceeasi lungime de unda.Tu stai cu Cartile tale Sfinte si lasa-ma pe mine sa SIMT.Iti recomand sa-ti ocupi timpul liber intr-un mod cu mult mai placut decat sa-mi citesti blogul.Ne irosim amandoi energiile de pomana!!!Si la final am sa te intreb daca ai auzit de termenul de „fanatic religios”???Si daca stii ca din cauza unor astfel de persoane au murit zeci de milioane de oameni de-a lungul istoriei???

  4. Lasa-ma, omule cu preacunoscuta defaimare a a religiei cum ca au murit oameni. Iti spun eu cum sta treaba. Au murit, dar au murit ortodocsi. Mai trimitea papa cel eretic cate o cruciada, mai omorau niste ortodocsi ca sa-i oblige sa se converteasca la catolicism, mai daramau niste manastiri si biserici ortodoxe. Tinere, esti un bine spalat pe creier de religia new age. Sa-ti fie de bine 🙂 Eu ma retrag.

  5. @ ortodoxiesaumoarte, mai bine ca te retragi caci ai semanat numai discordie, in primul rand ar trebui sa fii crestin, de la Iisus Christos, care a spus sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, si cine este aproapele, este cel care este in nevoie indiferent ca e ortodox, catolic sau orice alt cult, daca tu te crezi mai presus din cauza ca esti ortodox esti in greseala si nimeni nu te va putea salva

  6. Buna ziua, dragilor!
    Sunteti niste simpatici cu totii.
    Dragul meu „ortodoxiesaumoarte”, prin acest nume excluzi din start miliarde de semeni!?!?! Cum ramane cu iubirea pura fata de aproapele!? Ca sa nu mai amintesc de iubirea pura din inima fata de toata Creatia lui Dumnezeu… Eu propun doar sa intelegem si sa acceptam ca TOT CEEA CE SE PETRECE, ESTE CU VOIA LUI DUMNEZEU.
    In alta ordine de idei, fara a veni cu citate din Cartile Sfinte, vreau sa spun atat: Domnul Iisus a incercat sa ne arate Calea prin pilde usor de inteles de catre toti ascultatorii! Stii care e Calea, dragul meu!? IUBIREA NECONDITIONATA A TOT CEEA CE ESTE!
    Pace si Intelepciune! Iertare si Iubire! LUMINA DIVINA, TUTUROR!!!
    Va Iubesc si Va Multumesc, dragilor!!!

  7. Cititi,cititi si iar citiiiiiti carti ortodoxe.Mai trageti si cate o fuga la biserica(ortodoxe ca va ia antihristu),faceti matanii,mai pupati si poala popii(daca e cul popa o pupa si el pe-a voastra) si nu uitati ;la final sa il rasplatiti pe taicu cu niste ochi d-ai lu aghiuta adica money. Ca doar d-aia se chinuie sa mentina fanatismu asta cretinoido-ortodox.

  8. Iisus ne-a lasat pilde si invataturi simple si clare dar a trebuit sa vina biserica, oricare , si sa le ,,interpreteze” ea mai ,,bine” ca noi nu pricepeam decit daca ne ,,luminau” mai marii ,,bisericosi”! Eu stiu ca adevarul il simnte fiecare in sufletul lui , si atita timp cit sunt plina de pace si iubire nu ma intereseaza …capitolul sau alineatul sau mai stiu eu ce ,,invataturi” din nu stiu ce carti

  9. Se spune ca intrebarile sunt ”laserul constiintei”.Ne putem pune intrebari,si ne putem da raspunsuri ca niste frati buni ce suntem.Nu va mai legati de Dumnezeu si de Satana.Dumnezeu a atat de grandios,de incomensurabil,iar noi suntem niste firicele de nisip,si adeseori il bagam in disputele noastre copilaresti.In virtutea unor circuite ale creierului prestabilite(stereotipuri)rezumam creatia la niste simple jocuri mentale.Exista civilIzatii extrem de avansate care convietuiesc in pace si fraternitate.Ce ar spune un ortodox daca acolo,oamenii nu sunt crestini,ci pur si simplu isi iubesc divinitatea din ei?.Cu siguranta ar spune,ca acei oameni sunt luciferici?.Albert Einstein spunea ca 95%din gandurile si decizii pe care le luam nu sunt ale noastre,ci sunt tipare preluate de la parinti,autoritati,etc,si doar 5%sunt parerile noastre proprii.Daca va auziti ce spuneti,veti vedea ca prin voi glasuieste preotii,oameni politici,profesori,bunici,s.a.m.d.Incercati sa fiti mai liber in gandire cei ”indragostiti de Satana”,care inseamna de fapt ignoranta,necunoastere.Nu e paradoxal ca cei care se dau drept credinciosi il pomenesc cel mai des pe Satana.Ca sa vorbim pe limba lor,se spune ca cel care crede in Dumnezeu,nu crede in doua forte decat in Dumnezeu si atat.O balerina celebra spunea asa,”vorbiti-ma de bine,vorbiti-ma de rau dar vorbiti-ma”.Asa se simtea ia iubita.Eu vad ca unii pe aici vorbesc mai multi de Uciga-l toaca,care culmea culmilor,datorita lui exista sfintii,fiindca nu poti cunoaste binele,si frumosul,daca nu ar exista si antiteza lor.

  10. Domnul Gaucan Dan,imi pare rau sa va spun asta dar vad multa sminteala prin acest articol vreau sa va zic ca ati inselat cateva fiinte dragi din familia mea nu va dati seama incotro va duceti, dar sunteti si Dvs. intr-o mare inselare si chiar bateti mult spre religia aceea care vine din America numita New Age religia ecumenista a N.O.M. Asa ne-au invatat Sfintii nostri parinti ai bisericii adevarate crestine ca Mesia sau Trimisul cum ii spuneti Dvs va iesi de printre oameni si este un pacatos (cu femei ,bautura si petreceri ) si este ROMAN ??? El isi va face aparitia public acuma sa inteleg ca sta undeva prin refugiu prin muntii Romaniei si nu la dreapta lui Dumnezeu? Domnul Dan , va spun o taina : Mesia cel adevarat va reveni pe Norii cerului asa cum ne spune biblia si numele lui adevarat este YAHSUA Fiul lui YAHWEH ELOHIM pe care il asteapta romanii si evreii din toata lumea.Va rog nu mai duceti oamenii in ratacire cu aceste articole caci ve-ti da raspundere la judecata de apoi in fata lui Yahsuah.Si ce am mai observat eu este ca am intalnit persoane pe facebook care se proclama Mesia ISUS HRISTOS sau Marele Avatar Cosmic si sunt sigura ca aceste persoane v-au trimis acest articol pe email tocmai pentru a-i dezorienta pe cat mai multi si nu a intelege nimic din ce le-a poruncit Hristos acum 2000 de ani. Atunci cand le-a spus oamenilor: Vedeti sa nu va sminteasca cineva caci vor veni multi in Numele meu si vor spune ,,Eu sunt Hristosul” pe aceia sa nu-i credeti ,,Căci, cum iese fulgerul de la răsărit și se vede până la apus, așa va fi și venirea Fiului omului,,.Mare atentie si va rog sa ma iertati daca am deranjat cu aceasta mare observatie.Pentru ca trebuie sa cugetati inainte de a mai posta asemenea ridicularitati pe pagina dvs. Multumesc!!!!

  11. Foarte frumos.Oamenii au nevoie de aceste povesti.In Romania exista cativa oamenii extrem de puri si bine intentionati.Acest oameni ar face totul pentru tara asta, exact cum au facut unii inaintasi care si-au sacrificat chiar viata pentru.tara Ce e trist pentru ei,este ca nici macar nu mai au pentru cine sa sacrifice daca ca asta ar fi nevoie.Asa zisii romani demult numai exista .Napoeon Bonaparte spunea ca oamenii vor lupta mai degraba pentru interesele lor decat pentru drepturile lor.Romanii o confirma din plin ,lasand sa le fie vandalizata tara,in timp ce pentru cluburi ar face enorm de mult.Tu ramai fara paduri zi de zi,si abia daca dai un like ,un share.Acest lucru inseamna imbolnavirea unei tari cu repercusiuni fantastic de grave asupra tarii,insa nu conteaza.In schimb ce s-a intamplat intr-un club capata proporti alarmante.Daca acei oameni ar fi pierit in urma unor manifestatii pentru tara pentru bunurile ei,ei ar fi fost cotati ca niste eroi,iar suflete lor s-ar fi inaltat mult deasupra unor culmi.Intelegeti termenii ? Pentru ce luptam noi cu adevarat ?.Daca ceva s-a intamplat intr-un club,grav,destul de grav nu neg,atunci vrem sa dam jos clasa politica.Dar daca cineva iti fura din casa totul,si iti omoara incetul cu incetul familia,furandu-ti aerul,sanatatea,nu conteaza….De aceea va spun ca nu va aparea niciun avatar in Romania,nici macar o mica licaririre nu ar avea ca trebuie sa apara in aceasta tara….Gandeste-te ca noi romanii oameni veseli petrecareti,interesati sa facem raitinguri uriase la emisiuni,cu chilotaraie,fotbal,scandaluri ,showuri politice,can-canuri,auzim ca exista un AVATAR In Romania.Datorita ”constiintei noastre nationale” o sa intrebam.Cine este mosule si asta ? Nu l-am vazut la nicio emisiune, Ce iese din afacerea asta,daca fac macar un selfie cu el ? Am auzit de atatea vedete,dar de asta nu am auzit ?.Cati oameni valorosi in tara asta nu s-au stins in saracie,fiindca romanii au facut mai degraba raiting la manelisti,lor le-a acordat atentie…NIMENI NU O SA FACA BINE CU SILA ACESTEI TARI,ATAT TIMP CAT OAMENII NU VOR SA LI SE FACA BINE..Este o ”lege divina”…La momentul acesta nu este un dusman al tarii mai mare ca poporul insasi,prin modul in care ne tratam unii pe altii….Asa ca si mie imi plac povestile cu AVATARI,dar acestea se petrec in alt univers paralel,intr-o alta Romanie cu alti oameni….Ce AVATAR ar vrea sa vina si sa fie tratat pe aici doar cu o flegma,imbrancit,pentru simplu fapt ca nu a fost mediatizat,deci nu e validat de mass-media,in plus ar avea si obraznicia sa se dea auzi tu si AVATAR

Lasă un comentariu