LUNA NOUA IN BALANTA – 27 SEPTEMBTIE 2011 ORA 14 :12 , ORA ROMANIEI –UN VULCAN IN ERUPTIE …

Luna Noua reprezinta un aspect de conjunctie dintre Luna si Soare in acelasi semn zodiacal ( Soarele acopera Luna ) , este o faza a Lunii in care energiile sunt foarte mici , activitatile sunt mult incetinite, , in aceasta perioada pot avea loc fel de fel de perturbari in natura,se poate simti din plin forta pamantului, se poate simti din plin forta naturii.
Luna Noua este asociata cu noi inceputuri, dar in functie de ce s-a intamplat in in trecut, noile inceputuri vor fi axate pe rezolvarea afacerilor neterminate oricare ar fie ele, este experienta castigata anterior utilizata in realizarea unor schimbari in viata noastra. Indiferent de ce s-a petrecut in ciclul lunar anterior, fie problemele vietii au creat dezorientari , fie au adus un castig , inceputurile unui ciclu lunar sunt cel mai adesea putin neclare exact ca si imaginea Lunii Noi.
Faza de Luna Noua confera o forta extraordinara gandurilor si cuvintelor , asadar,  mare atentie la ce ganditi si cum va folositi cuvintele,  gandurile pozitive sau negative devin o forta in aceasta perioada. 
Ascendentul momentului de Luna Noua in Balanta  este in Sagetator pe gradul 25:22, vorbim de un ascendent mutabil de foc ce  induce un puternic spirit de aventura , cautarea unor noi directii, noi orizonturi, cautarea spiritualtatii si a cunostintelor inalte. Este o lectie a curajului, a optimismului chiar daca in spatele unui optimism afisat stau de cele mai multe ori grijile noastre , nevoile si problemele noastre. Trebuie sa invatam in urmatoarele 28 de zile despre curaj, aventura , explorare de domenii noi, sa devenim “exploratorii” neajunsurilor noastre, problemelor noastre  putand gasi o rezolvare . Guvernatorul ascendentului este Jupiter retrograd in Taur  gradul 9:04, asadar, energia jupiteriana retrograda  este energiea  cosmica  ce va guverna urmatoarele 28 de zile, va nuanta ansamblul vietii noastre atat la nivel de experinte cat si la nivelul interactiunii cu cei din jurul nostru. Este o perioada buna de a reajusta orice domeniu din viata noastra, deasemenea putem sa ne ocupam de  educatie, spiritualitate, credinte religioase si filosofice, putem incepe activitati filantropice si de caritate,   ofera  oportunitati pentru reintalnirea vechilor prieteni, o dragoste pierduta , un anumit lucru din trecut care este valoros  in viata fiecaruia dintre noi. Jupiter retrograd in Taur ne ajuta sa redefinim filosofia noastra legata de bani, proprietati, bunuri, obiecte de valoare , suntem inscrisi ( adesea fortati sa ne inscriem) la un curs in care trebuie sa reinvatam sa definim adevaratele valori fie ca vorbim de cea personala,financiara, materiala dar si spirituala .
Jupiter este planeta Judecator , in consecinta ne va judeca “portofelul” cu un ochi atent si drept , ne va judeca modul in care ne folosim de valorile noastre personale si cum incercam sa profitam de valorile celuilalt, totul se invarte in jurul ” valorilor “ si a ceea ce avem sau ne dorim sa avem in viata noastra . Jupiter retrograd in casa familiei  va pune un accent deosebit pe dobandirea unui sistem propriu de valori, putem avea tendinta de a exagera anumite probleme legate de familie,parinti,camin.
Jupiter in Taur face un aspect de trigon ( aspect favorabil de 120 grade ) cu Pluto in Capricorn gradul  4:55 plasat in casa personalitatii , este un aspect ce ofera posibilitatea descoperirii puterii personale ( Pluto ) iar odata cu revenirea lui Jupiter in mers direct , aceasta putere ne va ajuta sa luam deciziile legate de un nou start in viata .  Acest aspect ofera in acelasi timp si protectie in fata agresiunilor morale si materiale , adesea pot aparea oportunitati legate de bani, reusita, bogatie ( cine merita ). Pluto in casa I este imens , este energia “ ascunsa in buzunarul  corpului nostru fizic “ care vrea sa ne ajute , sa ne punem  in evidenta puterea personala  dar sa o folosim in mod constient , este energia care ne ofera putere, magnetism, forta personala .
Pluto in Capricorn este in aspect de careu ( aspect provocator de 90 grade ) atat cu Luna Noua in Balanta gradul 4 dar si cu Uranus retrograd in Berbec gradul 2:31 , se formeaza pe cer un Careu in T ,  un aspect dinamic  ce induce crize de tot felul , ne forteaza sa actionam pentru a schimba ceea ce nu ne satisface atat emotional, cat si in exterior, aici trebuie sa cultivam discernamantul.
Luna Noua in Balanta adica Luna in Balanta  in conjunctie cu Soarele in Balanta gradul 4 , reprezinta o polarizare, o legatura intre valorile masculine, constiente cu cele feminine, instinctive. Antagonismul intre Foc si Apa arata ca nici una dintre ele nu o poate domina in mod natural pe cealalta, este un moment de grad “zero” destul de critic datorat aspectarii negative de catre Pluto si Uranus .
Careul in T cu Pluto focar si Luna Noua in Balanta in opozitie cu Uranus retrograd in Berbec anunta unele schimbari dramatice. Uranus  este revolutionar, eliberator, este o energie salbatica ce transforma totul in calea lui, deci pot spune ca urmeaza o perioada plina de “ neasteptat”, este un imbold interior puternic  pentru a descoperi cine suntem cu adevarat. In acest aspect provocator ,  Uranus  este adevarul care ne face liberi. Luna Noua in Balanta in opozitie cu Uranus conduce la o nevoie constienta de ceva nou, un alt stil de viata, un alt loc de munca, alte relatii, este o nevoie de independenta in viata fiecaruia dintre noi care nu tine seama de nimic, nici de responsabilitati asumate, este o credinta vie ca avem dreptul sa facem orice. Schimbarile neasteptate de existenta, personalitate, de destin sunt destul de accentuate, este un timp al rupturilor de orice fel si cu cat ne vom crampona mai mult de trecut, de obiceiurile noastre , cu atat perturbarile vor fi mai puternice. Starea de tensiune indusa de acest aspect ne va face sa renuntam la modul obisnuit  de viata aruncandu-ne in necunoscut intr-o maniera mult mai dramatica, este un impuls de schimbare  greu de controlat tocmai din lipsa de tact fata de cei din jur , din lipsa sensibilitatii. Conflictele in relatii, in parteneriate sunt susceptibile de a deveni adevarate “campuri de lupta “, lipsa de disciplina poate agrava aceasta lupta , exista in acelasi timp posibilitatea eliberarii de restrictiile din trecut astfel incat sa deschidem usa unor noi inceputuri , unor noi experiente , energia unui nou inceput se afla din nou in  mainile noastre , in viata noastra dar nu fara provocari si durere.
Luna Noua in Balanta cu Soarele si Luna in conjunctie pe gradul 4 Balanta in careu cu Pluto in Capricorn poate genera suficiente tensiuni, sensibilitate exploziva, nevoie de schimbare si de a incerca orice, este un timp al agitatiei emotionale  fiind necesara o mai mare flexibilitate si obiectivitate. Este semnalul unei nevoi de remodelare in domeniul personalitatii, individualitatii dar si in domeniul studiilor mari, credintei, strainatatii, legilor . Urmeaza o perioada in care vom dori sa ne exprimam intr-o maniera extrema, sa ne transformam radical,   dar nu oricum, ci incercand sa eliminam tot ce nu ne mai este de folos, nu mai corespunde cu ceea ce ne dorim  in viata noastra. Impulsivitatea poate deschide destul de usor “usa” experientelor necunoscute, a intamplarilor misterioase , este un timp al luptei pentru putere. Atat femeile cat si barbatii  pot experimenta dificultati in relatii, putem vorbi aici de solicitari maxime in aceasta perioada , chiar brutalitate din ambele parti ceea ce poate avea ca efect despartirea, alungarea din viata noastra a persoanei pe care o iubim.
Energia indusa de acest Careu in T cardinal nu este deloc blanda cu noi ,   starea de tensiune indusa de acesta uriasa energie  ne poate face sa luam unele hotarari pripite in viata personala,  o stare hranita continuu cu constrangeri de tot felul poate exploda in aceasta perioada , asadar mare atentie , neprevazutul  face parte din aceasta energie si cel mai bine ar fi sa incercam sa ne controlam sensibilitatea si nevoia imensa de libertate.
Pluto in Capricorn ca si focar al Careului in T este de fapt gazda energiilor Lunii Noi in Balanta si a lui Uranus in Berbec, este una din energiile cele mai importante in acest moment de Luna Noua ce ne indeamna sa ne transformam , sa aflam cine suntem cu adevarat , sa dezvoltam relatii egale cu ceilalti, sa echilibram propria nevoie de libertate si independenta cu necesitatile celorlalti .
In sens negativ,Pluto va amplifica egoismul, agresivitatea ,manipularea celorlalti in interesul propriu.
In punctul opus focarului –Pluto se afla asteroidul Eurydike ( 75) . Daca ne intoarcem la mitologie , gasim in Eurydice , o femeie de o frumusete unica casatorita cu  Orfeu ( fiul lui Appolo ), cel mai mare muzician al vremurilor sale capabil sa farmece chiar si copacii si stancile cu cantecele lui . In timpul nuntii lor , li s-a prezis ca perfectiunea relatiei lor nu este de durata. Intr-o zi, Eurydike a fost spionata de Aristaeus ,un fiu al lui Appolo , fugind de el, ea a calcat peste un sarpe si a murit de muscatura lui otravitoare . Orfeu a fost dezamagit , ii era imposibil sa traiasca fara ea , si a coborat in Infern pentru a cere eliberarea sotiei lui . O astfel de cerere a fost fara precedent , sunetul muzicii lui a fermecat pana si inima lui Hades-Pluto , zeul lumii interlope, care in cele din urma a fost de acord  sa o elibereze pe Eurydike cu o singura conditie , Orfeu nu trebuia sa priveasca in urma  pana ce nu ajungeau pe pamant . Orfeu a acceptat , dar cand sa ajunga aproape de lumina , el s-a intors sa se asigure ca Eurydike este in spatele lui , in acel moment ,el o pierde pentru a doua oara si definitiv pe sotia lui  . Eurydike aduce o stare de dependenta  de persoane , de probleme , de un comportament ce sunt privite ca o chestiune pe viata si  pe moarte , exista in toate acestea o drama nascuta din incercarea altuia de a abuza de noi , de o  problema de a noastra .
Cu Eurydike in casa VII  ,se poate spune ca aceste probleme dramatice au legatura cu un partener, un asociat , un proces, totul incepe din cauza unor dusmani redutabili , asa ca mare atentie .
Balanta este guvernata de Venus care in acest moment de Luna Noua este tot in Balanta in conjunctie cu Saturn in Balanta , asta inseamna ca iubirea ,valoarea iubirii , partenerul , au ceva rece, distant , afectivitatea devine selectiva , aspiratiile sunt legate de relatii solide care sa corespunda nevoilor sufletului . Relatiile instabile ,superficiale sunt sanctionate de aceasta energie .
Luna Noua in Balanta pe gradul 4 este o energie cardinala ,  de actiune , ce va stimula si activa  necesitatea transformarii noastre , a mediului din imediata vecinatate a noastra , a relatiei cu rudele ,  a modului cum interactionam cu ceilalti, a modului cum ne prezentam in lume , cum ne deschidem catre noi orizonturi , catre necunoscut . Este  accentuata nevoia de evadare din obisnuit si plonjarea in noi ambiente , noi culturi, tari straine ,scoli inalte ,calatorii lungi,pasiuni spirituale ,idealuri superioare .
Influenta majora a acestei energii a Lunii Noi in Balanta este asupra semnelor cardinale : Balanta, Berbec ,Rac ,Capricorn dar si asupra celor care au planete pe gradul 4 in orice semn zodiacal.
Succes.
Adriana Tudosa

Publicat de

danielgaucan

Sunt un spirit liber.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s