Calendarul Dacic – seara de povesti

Dragi prieteni,

Va invitam la un ceai fierbinte si aromat sa ne cunoastem stramosii prin povestea nemuritoare a sangelui din care ne tragem, spusa de legendele vii ce traiesc in grai. Viata Dacilor vesnici ne va fi dezvaluita in legendele aduse de un povestitor autentic

Calendarul Dacic

– seara de povesti cu Vasile Titu din Sarmisegetuza

Miercuri, 21 Noiembrie 2012, ora 19,00

“Ma numesc Vasile Titu, pentru cei ce ma cunosc – Vasile Sarmi, un om al locului de la Sarmisegetuza Regia si te astept cu inima deschisa la gazda noastra Ceainaria Serendipity.

Am revenit printre voi pentru a continua serile de povesti despre daci si credinta lor, despre mituri si obiceiuri populare, cum se spunea mai demult – povesti la gura sobei.

Vom vorbi despre adevar! Vom incerca sa gasim adevarul despre daci din povestile aflate de mine si intrebarile voastre sau din ceea ce ne graiesc in sufletele noastre personajele povestilor.Vom descoperi in noi puterea de a sti de ce te aflam Acum Aici.”

Se vorbeste stiintific despre alinierea planetelor in 20-21 decembrie si despre sfarsitul calendarului mayas. Poate lucrurile se intampla sau poate nu se intampla. Din experienta noastra am vazut ca Universul e relativ, iar Creatorul n-a facut lumea ca s-o distruga.

Vom vorbi despre stiinta pastrata din vremea dacilor, despre calendarul dacic si precizia amplasarii cetatilor dacice.

Cei interesati sa se convinga la fata locului sunt invitati intr-o excursie la Sarmisegetuza si alte cetati dacice, tocmai in acea perioada. Veti putea vedea chiar voi ca cetatile lor sunt asezate ca un mesaj al dacilor spre cosmos.

***

Despre Vasile Titu:

Vasile Titu, singurul ghid al cetatii Sarmisegetuza a fost invitatul special in SERIA DIALOGURI CU MENTORI pentru copiii cu abilitati inalte! Vasile a copilarit printre cadranele solare antice si a invatat totul despre cetatile si Muntii Orastiei si viata ce au avut-o dacii pe genunchii lui Constantin Daicoviciu, marele arheolog si istoric care a depus o munca sustinuta de cercetare dedicata aproape exclusiv istoriei Daciei dinainte si dupa cucerirea romana. Cum s-a intamplat? Ei bine, profesorul Daicoviciu, in timpul lucrarilor sale de zeci de ani de cercetari arheologice in zona, a fost gazduit de matusa sa, in Muntii Orastiei, pe un munte cu o priveliste rapitoare si, copil fiind, atat de mult i-a placut de profesor si de povestile lui despre daci, incat a ramas sa-i uceniceasca si a copilarit la matusa lui. Vasile are capacitatea de a-ti trezi intelegerea pentru viata strabunilor. Dar nu ca din carti, ci din viata traita. Veti afla lucruri inedite care va vor apropia de sufletul vostru vechi, al strabunilor, pe care speram sa invatam sa-l iubim.

Dupa seria de intâlniri coordonate de jurnalistul freelancer Paul Dumitru in 2010 -2011, cu scopul de a îi familiariza pe copiii cu abilitati inalte cu dialogul cu personalităti autentice si modele de comportament in viată, cu succes social, profesional sau uman, Vasile a mai fost invitat sa sustina si cateva seminarii in Bucuresti la Ceainaria Serendipity in 2011 si 2012.

***

Taxa de participare la seara de povesti este 40 lei.

***

Pentru rezervari asteptam mailurile voastre la: events@serendipity-tea.ro

Spatiul este limitat, astfel ca vom confirma rezervarile in ordinea primirii acestora. In cazul unui numar mai mare de solicitari, vom programa o urmatoare editie a acestui seminar. Va multumim pentru intelegere!

Publicat de

danielgaucan

Sunt un spirit liber.

3 gânduri despre „Calendarul Dacic – seara de povesti”

 1. Dane cam ce varsta are d.nul Vasile ?
  Incerc sa ma clarific daca e una si aceeasi persoana pe care am intilnit-o asta vara sus in poiana Sarmizegetuza si care mi-a spus ca te cunoaste?
  Mi-a spus desigur cum il cheama dar am uitat

   1. persoana la care ma gindeam nu are mai mult de 45 …zic eu
    in fine
    merci
    bucurie peste tine si ai tai

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s