Locuri sacre din Romania

sfinx

,,Altarele sale ciclopice si chipurile de zei sculptate in rocile masivelor muntoase, cu necropolele de uriasi, acei stramosi indepartati pomeniti de toate miturile lumii si de cartile sfinte” asta este Romania!

Kogaionon-ul dacilor

Tinand seama de numarul celor care si-au exprimat opinia in legatura cu amplasarea muntelui sfant al daco-getilor se selecteaza trei masive muntoase: Ceahlaul, Gradistea Muncelului si Bucegii.
Primul care a afirmat posibilitatea ca un munte al Moldovei sa fi fost similar Olimpului grecilor a fost domnitorul Dimitrie Cantemir si se referea la Muntele Ceahlau. De asemenea, in anul 1813, Fabre d’Olivet (dupa E.Papu , 1996 ) il considera pe Orfeu „un pastor, preot si profet”ce locuia in muntii ce „despart Moldova de Transilvania” si ca „Pe versantul moldovenesc al Carpatilor s-a format mai tarziu traditia cunoscuta de greci a muntelui Kogaion, adica Ceahlaul”. Tot pentru Ceahlau au optat: V.Parvan (1926), V.Lovinescu (1994) si N. si E. Ticleanu (1999).

Dintre cei pentru care muntele sfant al dacilor ar fi fost in Masivul Bucegi amintim pe N. Densusianu (1913) si pe I.Bucurescu (1997), acesta din urma, pe baza descifrarii unei inscriptii de la Romula,
considera ca Sfinxul din Bucegi se afla pe locul unde a fost ucis Orfeu ( Koga-I-Ion = Capul Magnificului). Cristina Panculescu (2007 ?)
Pornind de la existenta hieropolei de la Sarmisegetusa mai multi autori (H. Daicoviciu, 1972; M. Petrescu-Dambovita si al.,1994; P.Tatomirescu, 1997 si altii) si-au exprimat opinia ca Gradistea Muncelului ar fi fost Kogaionon-ul.
R.Vulcanescu (1985) aminteste ca dintre „muntii mirifici” ai Daciei doar trei au avut hieropole: Gradistea Muncelului, Ceahlaul si Muntele Gaina si prin aceasta ar putea corespunde Kogaionon-ului.
In afara acestora exista si alte propuneri: Muntele Godeanu ( I.Conea,1937); Varful Curcubeta din Muntii Bihorului (I.Bogdan, 1976); Muntele Gugu din Masivul Godeanu (Berinde si Lugojanu,1984); Varful lui Patrusi chiar Retezatul (I.Vulpe, 1996) si lista nu se opreste aici.
Daniel Ruzo considera Sfinxul din Bucegi reprezentant al celei mai vechi civilizatii

In 1968, dr. Ruzo a sosit in Romania, pentru a cerceta Platoul Bucegilor, dupa ce vazuse „Sfinxul” pe o carte postala si primise mai multe lamuriri de la un coleg  roman. „Am cercetat muntii din cinci continente”, scria el, „dar in Carpati am gasit monumente unice dovedind ca in aceste locuri a existat o civilizatie mareata, constituind centrul celei mai vechi civilizatii cunoscute astazi”. El a recunoscut ca sculpturile din Bucegi au legatura cu cele din Platoul Marcahuasi si a indemnat cercetatorii romani care l-au insotit. El a si semnalat colegilor romani, orientandu-se dupa sculpturile din stanci si dupa denumirile stravechi ca un tezaur nepretuit pentru omenire se ascunde in pantecele Bucegiului cu varful sau atat de sugestiv intitulat OM, cu apa sa explicit numita  IA(-)L.OM. ITA! Ce ita de om s-a dezvoltat pe meleagurile noastre in timpuri despre care istoria scrisa de alte v(ite) /natii nici nu vor sa auda, preferand sa ignore evidentele si sa distruga dovezile?
Daniel Ruzo o numeste „cultura Masma” – cea mai veche de pe glob, care s-a dezvoltat si a inflorit cu peste 50.000 de ani in urma. „Aceste monumente megalitice de o uimitoare expresivitate presarate pe tot globul pamantesc au fost facute de aceeasi civilizatie

Ceahlaul a fost unul dintre muntii sfinti ai dacilor 

Multe sint pietrele si virfurile din Carpati care poarta nume cel putin ciudate: Omu, Sfinxul.
Linga Toaca se afla virful Panaghia  si Piatra Ciobanului, toate trei asezate pe aceeasi axa.
Stinca Piatra Ciobanului se afla la Vest de Toaca, situata la fel ca si mormintul lui Osiris, divinitate suprema a egiptenilor, care era cioban, fata de templul aflat in apropierea sa.

Conf.dr. Ioan Ticleanu, de la Facultatea de geologie a Universitatii Bucuresti s-a apucat sa investigheze, impreuna cu sotia sa, ca orice cercetator care se respecta Virful Toaca, inalt de 1900 de metri. Geometric, virful este constituit la partea inferioara dintr-un trunchi de piramida, continuat cu un virf piramidal tesit.
Primul semn de intrebare l-a ridicat baza absolut patrata a trunchiului de piramida, cu latura de 296 de metri, inaltimea totala a acestei forme de relief fiind astazi de 107 metri. In al doilea rind, este aproape imposibil ca doua creste sa se intersecteze, in mod natural, la exact 90 de grade.
Si nu in ultimul rind, unghiul pantei de pe partea de Nord a virfului (mai ferita de eroziune decit celelalte) este de 52 de grade, acelasi ca si la faimoasa piramida a lui Keops.

Plecind de la acest unghi, s-a facut reconstituirea piramidei, asa cum arata ea initial. Similitudinile cu piramida lui Keops sint tulburatoare: constructia egipteana are una din fete aproape perpendiculara pe directia Nord, iar fata similara a virfului Toaca se abate cu doar 13 grade de la aceeasi directie, raportul intre lungimea laturii si inaltime, folosit de arhitectii egipteni, are aceeasi valoare cu cea in care se incadreaza si piramida reconstituita pe Toaca.
“Piramida lui Keops se inscrie perfect intr-o reconstituire a piramidei initiale de pe Toaca.  Egiptenii au construit mai intii piramida in trepte, apoi asa-numitele piramide strimbe, apoi pe cele drepte.
Toate cele trei modele se regasesc pe Toaca.
Exista elemente care duc la ipoteza ca piramidele egiptene isi au arhetipul in Ceahlau.

Modelul piramidei ar fi putut circula similar cu motivul spiralei de pe obiectele de ceramica, acesta, potrivit unor cercetatori, pornind din zona dunareana, a trecut in Creta si dupa 3000 de ani a ajuns in Egipt”, spune Ioan Ticleanu.

Mai mult, piramida de pe Toaca ar putea avea o vechime de 10.000 de ani, pe cind piramida lui Keops este datata 2.500 de ani i.Hr. Cercetarile facute atit pe harta topografica, prin stereoscopie, cit si in teren, conduc la concluzia ca virful Toaca a fost modelat in forma de piramida.
Posibila interventie a omului este sustinuta si de faptul ca conglomeratele din care este format virful se pot ciopli mult mai usor decit granitul sau calcarul.

Muntii Buzaului au fost inclusi, din cele mai vechi timpuri, in geografia sacra a lumii. Este vorba de o geografie ale carei coordonate ezoterice au fost stabilite in vremurile de dinainte de Marele Potop, cand pe Pamant domneau zeii, dupa cum ne transmit toate mitologiile lumii, incepand cu cea sumeriana, considerata cea mai veche. Coordonatele respective includeau zone unde se manifestau anomalii magnetice, zone cu potential energetic care se manifesta in plan fizic si spiritual, numite de catre expertii in parapsihologie „perimetre energo-informationale“. In astfel de perimetre se petrec fenomene ciudate, corpul se dematerializeaza, calatorind in spatii atemporale sau primeste informatii telepatice de la entitati necunoscute, iar subsolurile sunt intotdeauna bogate in zacaminte de mare interes. Oamenii cu perceptii extrasenzoriale se simt foarte „apasati“ de incarcatura energo-informationala existenta in asemenea zone geografice sacre, de care Romania este plina. Este suficient sa citesti „Dacia preistorica“ a lui Nicolae Densusianu ca sa ai dimensiunile geografiei sacre ale tarii noastre.

Sarmizegetusa Regia (cea regească), situată în satul Grădiştea Muncelului, judeţul Hunedoara, a fost capitala Daciei preromane. Denumirea de Sarmizegetusa a apărut în inscripţiile antice şi la autorii din acea vreme şi sub alte forme cum ar fi: Zermizegetusa sau chiar Sarmazege. Numele este in mod sigur unul dacic, dar care a fost pastrat in forme fonetice variate ale limbilor: greacă şi latină. Nu se cunoaste pronuntarea din limba dacica in mod cert si nici sensul cuvântului. Atât Constantin Daicoviciu în lucrarea „Ulpia Traiana”, cât şi Liviu Mărghitan în „Civilizaţia geto-dacilor” prezintă teoria profesorului Ion I. Russu care spune că numele este compus din două elemente de bază: zermi (stâncă, înălţime) şi zeget (palisadă, cetate), terminându-se cu un determinativ şi având înţelesul de „Cetatea de pe stâncă”, „Cetatea înaltă”, „Cetate de palisade (construită) pe înălţime (sau stâncă)”.

Masagetii, rudele peregrine ale getilor

Aparatul lui Uriel”, prototipul sanctuarelor rotunde ale dacilor, de la Sarmisegetuza

Istoricul Jean Deshayes, autorul lucrarii ”Civilizatiile vechiului Orient”, atribuie genul acesta de constructie circulara, total atipic pentru regiune, masagetilor, rudele strabune ale getilor, care au ajuns pana la Muntii Urali, in China si Tibet, pastrand de-a lungul timpului religia si simbolistica solara.

Ulpia Traiana Sarmizegetusa a fost construita la o departare de 40 km fata de Sarmizegetusa Regia, insa imparatul Hadrian, voia ca noua capitala construita de Traian sa fie perceputa ca o continuatoare a conducerii regilor daci, de aceea i-a si adaugat numele de Sarmizegetusa.

Tara Luanei, Poarta lui Dumnezeu
Localnicii spun ca „Tara Luanei“ este „Poarta lui Dumnezeu“. Are legatura sau nu, un grup de cercetatori japonezi au constatat ca aici se afla al treilea pol energetic al Pamantului, ca importanta, primul fiind Varful Omu

Tara Luanei, din Muntii Buzaului, este o zona in care se petrec fenomene ciudate, despre care povestesc batranii, unde oamenii dispar in „ceata“ sau sunt „azvarliti“ in alte locuri de o forta nevazuta.
Specialistii care au cercetat acest fenomen au remarcat ca disparitiile se produc „natural“, in anumite conditii fizice, sau par a fi vointa „cuiva“. Exista relatari despre teleportari stranii, toate fiind legate de cautatorii de comori, de parca ar fi un „zeu“ care apara tezaurele sacre ingropate in zona si „azvarle“ pe cei care se apropie prea mult de ele.
Descoperiri care îi reduc la tăcere pe occidentali
Şi astăzi se discută în contradictori despre originea şi civilizaţia dacoromânilor. Chiar de către istoricii şi cercetătorii români. Originea pură a strămoşilor noştri este contestată. Însă, descoperirile arhelogice vin în ajutorul nostru. Paleontologii au stabilit că omul de Neanderthal a trăit în urmă cu 100.000 de ani, iar cel de la Ceo-Magnon cu circa 35.000 ani. Fratele nostru oltean de la Buciuleşti, comuna Tetoiu, jud. Vâlcea, pe Valea lui Grăuceanu are o vechime de 1.900.000-2.000.000 ani!!! Descoperirea îi aparţine savantului Dardu-Nicolăescu-Plopşor. Cum e posibil?!..

Săpăturile arheologice făcute sub auspiciile Academiei Române în zona defileului Dunării, cu ocazia deschiderii în 1964 a şantierului „Porţile de Fier”, au scos la iveală vestigii de o importanţă covârşitoare, care atestă existenţa vieţii în această zonă din cele mai vechi timpuri.

Lucrările arheologice au acoperit o întindere de peste 180 de km din aval de Moldova Veche şi până la Ostrovul Mare. Cele mai vechi urme de viaţă din zonă au fost datate cu 35.000 ani î.e.n, descoperite în peşterile Chindiei şi Livadita de la Coronini, localitate situată la 7 km în aval de Moldova Nouă. Urmează vestigiile descoperite la Cuina Turcului, de la Dubova, în Cazanele Mari la 17 km în amonte de Orşova, pe malul românesc al Dunării, datate cu 11.000 ani î.e.n. La Schela Cladovei s-au descoperit şi una dintre cele mai vechi aşezări dacice de pe Dunăre din sec. IV î.e.n., cu vestigii ceramice specifice: ceaşca dacică.

Vezi si articolul Confirmari – conferinta, postat de Dan (18 sau 19.03.2013), unde Dragos face referiri la unele descoperiri de pe teritoriul tarii noastre dar care nu sunt luate in considerare, inca

Din negura timpului
România este leagănul tuturor civilizaţiilor. Pământul Ardealului este „Grădina Maicii Domnului” şi locul de unde au plecat cele 12 triburi în lume. Dar noi, românii, rămânem aceiaşi ignoranţi, cărora nu le pasă de istoria neamului. În loc să fim mândri că suntem poporul primordial.
De ce ne este frică de ceea ce am fost?…
Descoperirile din perioada 1960-2000 în arhive şi biblioteci din ţară şi din străinătate a sute de cuvinte româneşti, provenite din fondul autohton geto-dac în vocabularul popoarelor italian, francez, spaniol, englez, irlandez, grec etc. reprezintă adevărate piese de aur pentru cunoaşterea istoriografiei româneşti. La neamurile celtice din regiunea Walace (Marea Britanie) a fost identificată rugăciunea Tatăl Nostru, aşa cum îl rosteau românii din Muntenia, Moldova şi Transilvania.

DESCOPERIRE FABULOASĂ, la Hundeoara!

Arheologii români au făcut o descoperire de senzaţie în judeţul Hunedoara! Aici a fost descoperit un oraş imens, cel mai vechi din Transilvania, şi chiar mai vechi decât piramidele egiptene!

De cele mai multe ori, arheologii români au ocazia de a descoperi istoria României, ascunsă sub straturi de pământ, doar când autorităţile vor să mai construiască una-alta. E şi cazul celui mai vechi oraş din Transilvania, ridicat pe la anul 4.200 î.Hr, înainte să apară piramidele din Egipt (2.630 – 2.611 î.Hr.). Aşezarea a fost descoperită în timp ce muncitorii săpau pentru amenajarea autostrăzii Sibiu- Nădlac.

Se întinde pe 100 de hectare

Situl aflat în Turdaş, Hunedoara, se întinde pe 100 de hectare, are fortificaţii, cartiere, iar printre ruine au fost găsite multe vase şi statuete valoroase. “Un sistem de apărare din acea vreme, pe o aşa mare suprafaţă, nu s-a putut cerceta în Europa: costă foarte mult. Noi am avut această şansă datorită autostrăzii”, a declarat Sabin Adrian Luca, coordonatorul cercetărilor.

Scrieri de 7.000 de ani în aceeaşi zonă

Civilizaţiei Turdaş îi aparţine şi cea mai veche scriere din lume (aproximativ 7.000 de ani). Este vorba despre celebrele tăbliţe de lut (foto) descoperite, în anul 1961, la Tărtăria, localitate situată între Alba Iulia şi Orăştie. Acestea sunt inscripţionate cu semne asemănătoare cu cele ale scrierii sumeriene, dar cu cel puţin o mie de ani mai vechi decât orice alfabet. Scrierea a rămas, deocamdată, nedescifrată.

Ar mai fi de mentionat aici, placutele de la: Sinaia, Rosia Montana si Iasi

Cu toate acestea, pentru occidentali, România este ţara romilor, a hoţilor, cerşetorilor. Aceştia să fie cel mai vechi popor din Europa? Nu se pupă cu orgoliul britanicilor, francezilor, germanilor etc. România este la mâna unor „dizidenţi de catifea”, care, după decembrie 1989 nu au scris nimic. Dar se produc zilnic pe sticla televizoarelor, lucrând după „reţete” stabilite în altă parte. Privitul spre Vest a devenit sport naţional…

Despre locuri sacre din Romania se poate scrie mii de pagini. Ar mai fi de tratat subiecte despre: Ada Kalesh – insula disparuta, pesterile de la noi din tara (Polovraci, Ialomicioara, Muierii etc), Sinca Veche, padurea Baciu, piramidele de la noi din tara, lacul misterios din Bucegi….. si lista ar putea continua.

Surse: diferite articole de la editura For you, Romania megalitica, 2012 Era noastra, Dacia preisorica, N Densusianu

 

In continuare va dau un top 10 al celor mai….din Romania

http://romaniaenigmatica.webgarden.ro/panelleft/topuri/top-10-cele-mai-benefice-locuri

Top 10 sfinxi din Romania

1.Sfinxul Bucegilor din Muntii Bucegi
2.Sfinxul de la Pietrele lui Solomon din Muntii Barsei
3.Sfinxul Bratocei din Muntii Ciucas
4.Sfinxul de la Topleţ din Muntii Cernei
5.Sfinxul Calimanului din Muntii Calimani
6.Sfinxul din Cheile Nerei din Muntii Aninei
7.Sfinxul din Perşani din Muntii Perşani
8.Sfinxul de la Stănuleţi pe Muntele Cozia
9.Sfinxul Pietrele din Muntii Retezat
10.Sfinxul din Muntii Stanisoarei

Top 10 locuri benefice din Romania

1.Muntii Buzaului – Alunis, Nucu, Fisici – judetul Buzau
2.Muntii Bucegi – Platoul de langa Babele – judetul Prahova
3.Zona statiunilor balneare – judetul Valcea
4.Sarmisegetusa Regia – Zona templelor – jud Hunedoara
5.Sumuleu Ciuc – biserica Sfanta Maria – judetul Harghita
6.Templul Ursitelor – Sinca Veche – jud Brasov
7.Craiova – biserica Madona Dudu – judetul Dolj
8.Pestera Sfantului Andrei – jud Constanta
9.Manastirea Barsana – judetul Maramures
10.Zona ansamblului sculptural Constantin Brâncuși de la Târgu-Jiu – judetul Gorj

Top 10 Locuri misterioase din Romania

1. Tara Luanei – Schiturile rupestre de la Nucet si Alunis, Pietrele scrise, Babele de la Ulmet, Apele vii de la Fisici
2. Muntii Bucegi – Monumentele Megalitice – Sfinxul, Babele, etc
3. Tara Barsei – Templul Ursitelor, Piramidele de la Sona
4. Cetatile dacice din Muntii Orastiei
5. Monumentul de la Adamclisi
6. Nordul Judetului Arges – Bisericile de la Cetateni si Corbi
7. Campina – Castelul Iuliei Hasdeu
8. Targoviste – frescele ce infatiseaza extraterestri din complexul domnesc
9. Rusi, judetul Sibiu – Turnul inclinat
10. Bucovina – Voronet cu albastrul sau incomensurabil

Top 10 Cele mai infricosatoare locuri din Romania

1.Padurea Baciu
2.Castelul Iulia Hasdeu
3.Castelul Bran
4.Castelul Huniazilor
5.Balta Vrajitoarelor din Padurea Boldu-Creteasca
6.Biserica cu Moartea din Ciocanai, Langa Pitesti
7.Cetatea Poenari
8.Manastirea Chiajna sau Biserica Blestemata din Giulesti Sarbi
9.Lacul de la Ciotul Paltinului
10.Lacul fantoma din Bucegi

Top 10 Cele mai cautate comori din Romania

1.Comoara lui Decebal.
2.Tezaurul Brancovenilor
3.Aurul dacilor liberi
4.Tezaurul templierilor.
5.Aurul gotilor
6.Comorile teutonilor
7.Comorile agatarsilor..
8.Bogatiile lui Rackozi
9.Averile ingropate de frica comunistilor
10.Odoarele cu care a fost ingropat Attila

Top 10 Rezervatii naturale din Romania

1.Rezervatia Biosferei Delta Dunarii – judetul Tulcea
2.Parcul National Retezat – judetul Hunedoara
3.Rezervatia Naturala Muzeul Trovantilor Costesti – judetul Valcea
4.Rezervaţia marină 2 Mai – Vama Veche -judetul Constanta
5.Rezervaţia paleontologică Nisipăria Hulubăţ – judetul Vaslui
6.Rezervaţia naturală Codrii Seculari Slătioara – judetul Suceava
7.Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici – judetul Buzau
8.Rezervaţia Naturală Cazanele Mari si Cazanele Mici – judetul Mehedinti
9.Parcul Naţional Munţii Rodnei – judetele: Maramures, Bistrita, Suceava
10.Rezervaţia Naturală Focurile Vii – comuna Lopatari – judetul Buzau

Top 10 Locuri din Romania ce merita vazute macar o data inainte de a muri

1.Sarmisegetusa Regia
2.Manastirile din nordul Moldovei
3.Delta Dunarii
4.Castelul Corvinestilor
5.Orasul Sibiu
6.Bisericile de lemn din Maramures
7.Cazanele Dunarii
8.Orasul Sighisoara
9.Castelul Bran
10.Castelul Peles

Top 10 Locuri pierdute din Romania

1.Kogaionon
2.Argedava
3.Tunelele secrete ale dacilor
4,Orasul subteran din zona Gradistei
5.Calea Zeilor
6.Cetatea Luanei
7.Capitala regatului lui Attila
8.Capitala Rusiei Kievene a cneazului Sviatoslav I de la gurile Dunarii
9.Insula Leuke
10.Cetatea Bucurestiului

Top 10 Documente si inscriptii nedescifrate din Romania (unele au fost traduse dar nu sunt ,, certificate” inca- vezi tablitele de la Tartaria si Sinaia, codex Rohonczi etc)

1.Placutele de la Sinaia
2.Tablitele de la Tartaria
3.Insciptiile de la Bisericile de creta de la Basarabi-Murfatlar
4.Codex Rohonczi
5.Inscriptiile din Muntii Buzaului
6.Madona din Rast
7.Inscriptiile cu caractere runice de pe colanul din tezaurul de la Pietroasa
8.Pietrele insemnate de la Valea Rea
9.Artefactele de la Turdas
10.Inscriptiile de la Gura Haitii

Sursa: Bibliotecarul(multumim)

Publicat de

danielgaucan

Sunt un spirit liber.

43 de gânduri despre „Locuri sacre din Romania”

  1. Tor de la Remer Ra am aflat ASTA si ASTA:

   Parerea mea e ca se vor trezi sufletele de daci. Acum sunt circa 3-400.000 dar am inteles ca vor fi in total circa 1 milion de daci in acest spatiu (inclusiv celelalte tari din aria vortexului). Dintre ei, sunt multi (peste 2000) care l-au cunoscut fizic pe Zamolxe si primii zece invatatori (decenei). De la acestia se asteapta lucruri mari!

   Populatia actuala nu se mai poate identifica cu populatie Daciei. Doar maxim un milion de daci (vorbim de suflete) vor mai fi aici. Restul de pana la 5-6 milioane (cati erau odata) sunt dispersate in alte zone ale lumii. Cei mai multi si-au dezvoltat constiinta Intregului. Ei apartin planetei, au trecut de constiinta de „haita”, care presupune atasarea de o singura zona.

   Insa nu cred ca ii intereseaza asa ceva. Pe ei ii intereseaza valorile umane, spirituale. In noua energie nationalismul nu prea face casa buna cu evolutia.

   Intelegi acum de ce insist cu „intepaturile” atunci cand oamenii exagereaza cu separatismele ? 🙂

   1. fara guverne? o singura famile fara conducere? nu se poate… macar unul, adica o NWO, nu-i asa?

   2. Satai linistit domnule Flavian, sunt deschis la tot ce e nou si are argumente, chiar daca unele nu sunt luate in considerare inca. Ma ap.ec in fata oamenilor de oriunde care aduc adevarul la suprafata. Cu o alta ocazie am sa iti arat poze facute de mne in Bucegi unde am statui gigantice sculptate in piatra de inaintasii nostrii, nu de ploi si vant, cum afirma altii. In vara asta am sa scot la iveala alte sculpturi pe care le-am vazut si le-am fotografiat de la distanta. Avem locuri minunate de aratat. O sa intru diseara pe articolele pe care mi le-ai dat si o sa mai comentam. Ideea este ca eu, tu, altii incearca sa arata alta fata a locului in care traim, indiferent ca venim din alte incarnari de pe alte galaxii sau ….

   3. Scz pentru literele lipsa, scriu de pe o tableta si cred ca m-am facut inteles. Paces liniste tuturor

   4. ana – intelegi ce inseamna auto-guvernare ? eliminarea controlului de la varf ? disparitia sistemelor piramidale ? descentralizare ? diferenta intre o retea orizontala si una verticala ? independenta totala a unei comunitati ? libertate adevarata de decizie inclusiv la nivel legislativ si financiar ? Toate acestea sunt exact opusul unui NWO cu guverne unice, control la nivel inalt, monezi globale si alte prostii pe care le repeta unii de ani buni…

    bibliotecarul – n-am nimic cu adevarul, sunt pentru relevarea lui. Cu mandria am eu o problema, pentru ca este o boala de care sufera multa lume. Am suferit si mai sufar uneori si eu de boala asta. Iar in momentele respective cine ma trage de maneca, ma ajuta de fapt. Asta incerc sa fac si eu pe aici. Sa dau o mana de ajutor celor care dupa prea multa umilinta indurata, dau acum in partea cealalta. Extremele e bine sa fie evitate, atat batjocura cat si mandria. Echilibrul si demnitatea sunt cele care ne ajuta pe calea noastra.

   5. Flavian, bine spus. vezi ca se poate intelege om cu om cind exista comunicare? sa stii ca diferente vor exista, discutii contradictorii, de asemenea dar cind exista vointa totul se rezolva. toti avem de invatat unul de la altul si bune si rele. stiu ca arata ca un stereotip ceea ce spun dar eu incerc sa iau ce e bun din ceea spune cineva adica sa fac ce-mi spune inima. uneori poate gresesc dar cine nu greseste? 🙂

   6. ms pentru articolele pe care mi le-ai recomandat (cele de la remer ra). am sa le citesc si o sa mai vb. stiam o parte din informatii dar ideea asta cu populatia de atunci raportata la zilele noastre e o idee f interesanta. dar daca cineva la cunoscut pe Burebista? se pune? 🙂

   7. Perfect, pe comunicare insistam si eu, pana acum ma bucur ca cu tine cel putin am reusit sa comunic… 🙂

    Daca cineva l-a cunoscut pe Burebista si l-a influentat suficient cat sa schimbe cursul istoriei, se pune un pic. Dar numai un pic, ca istoria este luunga si Burebista a fost doar un capitol din ea… 🙂

 1. http://groups.yahoo.com/group/editura_foryou/message/5752

  Am lansat asociatia GETO-DACII. Vino alaturi de noi! Daniel Roxin
  A venit vremea sa ne unim pentru o cauza cu adevarat nobila – recuperarea adevarului istoric, readucerea geto-dacilor acolo unde le este locul: in sufletul si in constiinta poporului roman.
  Entuziasmul urias manifestat in ultimul timp de toti cei care simt ca si noi, ne-a facut sa intelegem ca venise vremea sa cream un cadru juridic care sa ne permita sa dam forta maxima actiunilor noastre. Astfel, am infiintat Asociatia non-profit GETO-DACII.
  Asa dupa cum veti putea constata vizitand site-ul asociatiei, proiectele pe care le-am lansat pot duce cu adevarat la rescrierea istoriei noastre.
  Vizitati siteul asociatiei, aflati ce intentionam sa facem si veniti alaturi de noi! Doar cu ajutorul vostru putem reusi!
  Daniel Roxin
  Siteul asociatiei: http://www.geto-dacii.ro/
  sursa Editura For You

 2. Înaltă apreciere și considerație, Bibliotecarule! Este extraordinar să (ne) completăm cunoștințele spirituale cu adevărata noastră istorie, nu cea prezentată în cărțile și scrierile (inclusiv ale școlii noastre) care ascund cu bună știință acest aspect al realității trecutului multimilenar al umanității! Felicitări ție, ptr acest conspect, și lui Daniel, ptr promovarea pe blog! Îmi doresc tare mult să fim cu toții părtași la revelarea Adevărului, atunci când va fi să fie! Așa să fie!

  1. Multumesc si crede-ma, este numai o particica din ce am de spus despre tara noastra. Am scrieri vechi ( Strabon, Herodot…) istorii nescrise. Cu alta ocazie o sa mai revin cu mai multe povestiri – trebuie numai sa vrea lumea sa stie

 3. Despre o parte dintre ele citisem,despre multe altele, am aflat abia acum.De exemplu,despre Tara Luanei nu stiam chiar nimic.Si nu e singurul exemplu..Astept si eu cu interes comentariile.Multumim!!!

 4. Un cuvant profetic primit de mine azi dar care cred ca e valabil pt toti copii lui Dumnezeu!

  O singură inimă – inima Mea…

  Sunt persoane care se zbat să găsească drumul cel drept, drumul care Dumnezeu îl are pregătit pentru ei și pentru copiii lor. Îl aud pe Domnul spunând: “în timp ce tu strigi către Mine, Eu îți voi întoarce inima spre căile Mele și vei începe să umbli pe calea pe care am pregătit-o pentru tine. Dacă Mă vei lăsa să-ți îndrept inima în direcția Mea, uși se vor deschide pentru tine și vei avea parte de favoare. Apoi vei vedea că inima ta va fi aliniată după inima Mea, și calea ta va fi aliniată după căile Mele pe care bunătatea și binecuvântarea te vor însoți.
  Verset biblic: Ieremia 33:3 – “Cheamă-Mă, și-ți voi răspunde; și îți voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoști.””
  © Ruach Ministries

 5. Credința,Speranța si Iubirea
  ISUSE!
  2. Tu vezi că suntem în primejdii,
  Tu vezi că suntem în nevoi;
  Aprinde focarul nădejdii
  Şi stai totdeauna cu noi.
  3. Tu scoţi un popor din ţărână
  Şi-l tragi de la rău dacă vrea.
  Atrage şi ţara română
  Şi pune-o la inima ta.
  4. Întoarce pierdutele naţii,
  Întoarce întregul pământ;
  Şi fă să cunoască-mpăraţii
  Că lumea-i sub braţul tău sfânt.

 6. Sunt mandru ca sunt ROMÂN ! Bravo sunt foarte sensibil in acest moment , deoarece le stiu pe toate cele descrise mai sus. Gand Bun si Va imbratisez cu drag M.

   1. si istoria noastra este un capitol important din istoria umanitatii, d-le profesor! care iese la ivela!

   2. Flavian, sunt convins că este vorba despre o *mândrie naționalistă*, și anume, cea care te face să simți bucuria interioară că faci parte dintr-un neam ales și ales…nu mândria *păcătoasă*, cea blamată pe bună dreptate! 🙂

   3. Opinia mea este ca sunt la fel de daunatoare si ambele creeaza separatisme. Asa s-a ajuns ca unele natii sa se creada mai indeptatite sa le asupreasca pe altele. Asta a fost de fapt subiectul principal al ultimului mare razboi. Vezi si citatele pe care le dadeam mai sus.

 7. Lăsați mintea să coboare în inimă apoi,…dacă mai simțiți nevoia să vorbiți, rostiți cuvintele fie din inimă sau minte. Flavian, era doar bucuria lui Mircea că este român. Exprimarea a fost a bucuriei și nu a mândriei în sensul central oferit de dex. Prin urmare nu analiza cuvintele pe litere și sunete. Altfel vei pierde filonul simțirii inimii care de fapt este cel mai important.

  Romeo – Nicolae + ASiIiVro

 8. BRAVO, Bibliotecarule ! Toata stima si consideratia, din partea mea! Si, poate ca n-ar fi rau sa-ti schimbi pseudonimul in….Wikipedia ! Ti se potriveste de minune!

   1. E pecetluit „Bibliotecarul” Asa te-au numit Ingerii. Pace si Iubire la toata lumea!

   2. Bibliotecarul este perfect. Wikipedia are anumite practici de cenzurare sau chiar distorsionare a adevarului pe care multa lume nu le cunoaste.

 9. Eu as mai adauga, Pestera Polovragi, Sinca Veche, Prislop si Sambata de sus (ultimele doua „din cauza” Sfantului Arsenie Boca) Mai avem un loc puternic energetic in Hunedoara pe langa Sanctuarele Cetatilor Dacice
  si Prislop, este vorba de Sacaramb…Defapt iata ca la tot pasul sunt locuri sacre la noi, dar sunt sigur ca sunt peste tot in lume.

  1. sunt perfect de acord dar dupa cum am spus daca se doreste am sa fac un articol mai complet. pt moment am zis sa aduc in atentie citeva locuri ca sa spun asa, cele mai cunoscute. bineinteles ca si ce ai subliniat tu sunt destul de cunoscute. cind scriam articolul nu stiam ce locuri sa aleg (atat de multe sunt) pt ca toate au ceva deosebit. sa imi vezi pozele din bucegi cu structurile megalitice (in afara de sfinx). asa este si o persoana care a scris despre tara luanei, altii despre sarmisegetusa…

 10. Si eu ma bucur ca sunt ROMAN si stiu ca nu am reusit sa depasesc spiritul de ‘haita’. Doresc tuturor sa-si gaseasca un echilibru,ma refer atat la noi dar si la alte natii , pt ca TOTI suntem UNUL! Eu Inca n-am reusit, sa-mi dezvolt constiinta intregului!!! POATE mai tarziu,in aceasta viata sau poate, in urmatoarea!!! NUMAI BUNUL DUMNEZEU stie!
  Pamantul ‘asta’ romanesc are ceva sacru pentru mine!!! DA, iubesc creatia BUNULUI DUMNEZEU si ma inclin in fata tuturor!!! dar eu caut despre mine ca NEAM sa stiu ceva!!!!!
  Am inceput aceste cautari inca din 1990!!! ( OARE SABINA A SIMTIT CEEA CE SIMT SI EU!!! Mie personal mi-a dat o lectie de demnitate!!!acest copil MATUR).
  Carticica despre TARA LUANEI si despre tablitele de la TARTARIA o citeam in autobuz, in anul 1991 ,cand ma intorceam acasa de la scoala! Eram atat de fascinata, incat nu mai aveam rabdare pana acasa si stateam in picioare, in autobuz si citeam.M-a amuzat un domn, care m-a intrebat atunci:ce e atat de interesant, incat nu pot sa astept!?sa citesc comod acasa!!!(asa realizez cat de mult m-a captivat istoria neamului meu).
  DE ATUNCI TOT CAUT!!! si am descoperit multe din ideile expuse mai sus de domnul Bibliotecar.
  De 23 de ani caut sa-mi ‘umplu’ inima cu informatii, care sa ma ajute sa inteleg DE CE m-am nascut AICI si ACUM si nu in tarile arabe, sau in Japonia sau in orice alt stat, bogat material – cu viata mai usoara!!!Si noi avem de toate!!! Sau de ce tresar atunci, cand se canta o doina de jale sau de dor…(apropo cuvantul DOR e specific neamului DAC)…Ce ma tine „legata” de acest pamant!!!
  Aici nu vorbim de orgoliu, ci despre CEVA mult mai INALT ! Poate despre o Datorie Morala amestecata cu IUBIRE, pe care le avem fata de inaintasii nostrii, care s-au batut,pentru ca fi noi, azi, sa fim liberi, sa fim demni…!!!
  Toti cei, care intram aici, in aceasta casa, in ‘aceasta familie’ , avem ceva de impartasit altora,sau … poate pur si simplu vrem sa ne prezentam trairile, …, fara sa dorim nimic concret, ci doar sa verificam, ca nu suntem ‘diferiti’ la minte!!!
  Cand gandesti „altfel”, incepi sa-ti pui niste intrebari: esti anormal „TU „sau ceilalti n-au ajuns INCA sa inteleaga, ceea ce „vezi” ? Eu una am avut nevoie de niste confirmari, ca ‘simtirile mele’ sunt in regula ca nu am luat-o pe „aratura” sau ‘nu bat campii cu gratie’…
  Asa ca, vedeti dumneavoastra , aceia, care vreti neaparat, sa ne dati lectii, ganditi-va de doua ori, daca ‘meritam’ sa ne „corectati” felul de a fi, … de a gandi,… de a reactiona … dupa un model…SUNTEM UNICI cu totii !!! pentru ca avem ACEL CEVA frumos!!!
  Exista o mare diversitate in aceasta UNITATE, numita UMANITATE.
  Va MULTUMESC, pentru faptul ca ati avut rabdare, sa-mi cititi aceste randuri.
  Sper ca n-am ofensat pe nimeni!!!
  Cu respect si consideratie,Monica.

  Ps. Toate informatiile, pe care le-ati postat, domnule Bibliotecar, sunt nemaipomenite, atat pentru valoarea lor, dar si un mare DAR pentru ACEIA, care doresc, sa invete ceva, de la inaintasii lor.

  1. draga Monica, in primul rand fara domnule. chiar daca am o varsta sunt inca ,,verde” (ma dau cocos :), acum sincer numai folosi cu mine cel putin acest cuvant. sa stii ca si eu am senzatia ca am luat-o pe aratura fata de multi prieteni, vecini, cunoscuti dar revin repede cu picioarele pe pamant si stii de ce? pentru ca noi avem multe informatii fata de restul si crede-ma ca conteaza f mult. asa ca stai linistita ca nu esti singura

 11. Bibliotecarule,felicitari!Un articol bun,bine structurat,expunere excelenta.Imi place ca l-ai pomenit si pe dr.Ruzo.Multi inca nu stiu despre el…O adevarata lectie (si)de istorie…Am sa-l recomand in special copiilor mei inca nu stiu mare lucru.Sunt multe de spus dar nu pot ,unul din copii e foarte bolnav.Ne mai auzim.Promit.

  1. insanatosire grabnica pentru cel mic. stai linistita ca o sa vb. subiecte am destule , informatii destul de multe, timp: cam 15-16 ore fata de cele 24 din anii 1980 dar ne descurcam, nu?

 12. ii multumesc lui Dumnezeu ca m-am nascut aici si mi-a dat ocazia sa am parte de asemenea oameni cu suflete atit de mari Lumina si Iubire

 13. Salutari. Da, varful Toaca ar putea fi o piramida cioplita inainte de potop, caci pe atunci polul nord era mai la vest decat este acum. Mai multe piramide stravechi sunt orientate catre fostul pol nord. Asa ne putem da seama daca o piramida a fost construita inainte, sau dupa Potop.

 14. georgeta blendea zamfir , PRESEDINTA ACADEMIEI DACOROMANE , FILIALA BRASOV , NOMINALIZATA LA PREMIUL NOBEL spune:

  PLACUTELE DE LA TARTARIA AU FOST DESCIFRATE IN CADRUL CONGRESULUI INTERNATIONAL DE DACOLOGIE. COMENTARIUL A FOST PUBLICAT IN REVISTA ACESTEI ORGANIZATII. TEXTUL ARE POVESTEA PREOTESEI DACE INGROPATA CU PLACUTA SI HOROSCOPUL EI CARE SE REGASESTE SI IN SCRIEREA DE PE COSTUMELE POPULARE , REGRETABIL INLOCUITA CU FLORI CARE SE REGASESC SILA ALTE POPOARE. PLATON NE SPUNE CA DIN DACIA VENEAU PREOTESE CARE PURTAU LA GAT PLACUTE INSCRIPTIONATE CU SCRIERE. SI TEZAURUL DE LA PIETROASA A FOST DESCIFRAT. SE POATE CITI IN CARTEA LUI EUGEN POPESCU DE LA ACADEMIA DACOROMANA. IN 50 DE PAGINI , DOCTUL PROFESOR INSEREAZA 60 DE ARTICOLE DIN BIBLIOGRAFIA MONDIALA. CU OSUTA CINZECI DE MII DE ANI IN URMA , LA GLACIATIUNE AU PLECAT DIN SPATIUL NOSTRU CEI CARE AU INTEMEIAI CIVILIZATIA MAIA . DE LA GAIA SI-AU LUAT NUMELE GAIA CEEA CE INSEAMNA –INCONJURAT DE APE

 15. Scitii adica stramosii ungurilor au fost poporul primordial si nu a romanilor. Romanii nici nu au existat pe vremea acea. Poporul roman s-a format dintr-un amestec de alte popoare, in urma cuceririlor.
  Din pacate istoria este contafacuta si prost predata in scoli, adevarul este ascuns si poporul maghiar umilit de o mana de hoti si talhari fara o istorie proprie. Dacii si Getii sunt stramosii ungurilor de asemenea, n-au nici o legatura cu romanii.
  Romanii si-au contrafacut istoria, pentru ca maghiarii au deja una de zeci de mii de ani. O cultura bogata, vasta plina de arta si literatura.
  Ungurii sau maghiarii nu trebuia sa fure Ardealul de la nimeni, ca le-a fost deja dat cu mii de ani in urma, din partea divinitatii.
  Ei s-au intors acasa cand au sosit in Ardeal. Este rusinos ca dupa atata timp, romanii mai cred in existenta dacilor ca fiind strabunii lor, cand nici nu au nimic de-a face cu ei. In curand totul va iesi la lumina, si se va afla adevarul si cine este adevaratul mostenitor al acestui pamant sacru.
  Ardealul este pamant maghiar! Sa fie clar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s